Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem egy oltári...

Csak szerintem egy oltári szemétláda az anyám?

Figyelt kérdés
Sosem jöttem ki vele normálisan, de mióta egyre idősebb vagyok azóta csak mérgesedik el mégjobban a kapcsolatunk. A legutolsó húzása az volt, hogy péntek délutántól szinte megállás nélkül görcsöl az alhasam, meg a derekam. Ma hétfő van és már alig vártam, hogy mehessek végre orvoshoz. Csakhogy én egy kicsi sz@r faluba lakok, ahol a háziorvos heti 1 napot rendel (kedden) máskor mindig a szomszéd faluba kell menni hozzá, ahova a buszjárat olyan, hogy kikerülhetetlen szinte, hogy ne kelljen ott üljek 1, 1,5 órát hogy hazajussak. Megkértem anyámat, hogy vigyen át autóval, mert nincs kedvem görcsökkel ott ülni és várni egy órát a buszra... Erre ő: Ő nem visz el, mert a jogosítványa lejárt, és ha megfogják a rendőrök, akkor majd én kifizetem-e a büntetést? Hozzáteszem, hogy a szomszéd falu kb 5 km-erre van tőlünk, és én még rendőröket sose láttam arra. Jó nyilván necces jogsi nélkül vezetni, de itt a hangsúly azon van, hogy az ember talán ennyi kockázatot be kéne vállaljon az egyszem gyerekééért, ha az sz@rul van napok óta, nem? Nevelőapám az elvinne, csak neki dolgoznia kellett. Másrészről, meg anyám azóta engem hord el minden sz@rnak, hogy én mit képzelek, hogy ő engem elvisz majd a dokihoz, mert hogy én itthon nem csinálok semmit, meg nem adok neki pénzt soha (2 hónapja munka nélkül vagyok), pedig amig tudtam mindig adtam, beszálltam a rezsibe, meg plusz is adtam neki, meg a kajajegyet is mindig odaadtam, csak épp soha nem volt semmi elég neki. A környezetünkben mindenki utálja anyámat, csak ezt épp ő nem veszi észre. Mindenkitől megkapom, hogy költözzek már el otthonról, meg csodálkoznak, hogy hogy tudom elviselni anyámat. Évek óta itthon van, a reggeltől estig való számítógépezésen kivül semmit nem csinál, sokszor nem is főz, és nem takarít, hányingerem van, ha ki kell menjek a konyhába és meglátom mi van ott. Hazahozni nem merek senkit, mert meglátják mi van itt,elmenekülnek egyrészt, másrészt meg anyám 2 szóból leégetne, hogy bedumál valami hülyeséget, amit ő okos dolognak képzel. Beszól, hogy én ne fürdödjek meg minden nap, mert sok a vízszámla, a bojlert folyamatosan visszább veszi, hogy alig van melegvíz olyankor az ideg szét tudna robbantani engem. Ja, hát valamit melózni kéne, nem mindig csak tőlem várni a pénzt, meg a nevelőapámtól. Vagy nem kéne 6 kutyát tartania (azokat is bent a házban, meg az ágyban de ez újabb bonyolult és hosszú sztori) és talán több pénz maradna. Arról nem is beszélve, hogy többször rajtakaptam már, hogyha fürdeni megyek, és véletlenül visszamegyek valamiért a szobámba, vagy elmegyek otthonról és szintén valamiért visszafordulok 5 perc múlva, hogy a szobámba kutakodik a cuccaim között, és ha megkérdezem, hogy mégis mit keres ott, akkor össze vissza hazudzik, hogy csak olló kellett neki, vagy zsepi, stb... igen, pont az én szobámból, és mindig a pénztárcám környékén... remélem érthető a célzásom... Sőt, olyan is volt, hogy nevelőapám (vele sincs meg túl jól) elmesélte nekem, hogy mikor nem voltam otthon, kikutatta a cuccaimból a jelszavaimat a netbankomhoz, és megnézte mennyi pénz van a számlámon, mintha bármi köze lenne hozzá. A leggázabb, hogy nem merek szólni egy szót sem, pedig sokszor annak a határán vagyok, hogy egy olyat beleverjek a fejébe, hogy megbolondul, mert mégiscsak az ő házában élek. Legszivesebben itt hagynám a francba, csak hát meló nélkül nemigen van hova ugrálni, de már nem bírom elviselni, néha komolyan azt gondolom, hogy kezelésre szorul, olyan dolgokat művel, mert ez még nem minden... Én reagálom túl, vagy jól látom, és tényleg egy szemét idióta??????
2011. szept. 12. 07:08
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
86%
Nincs mese! Lépned kell!
2011. szept. 12. 07:21
 2/41 anonim ***** válasza:
85%
Ha tudsz minél előbb költözz el,mert nem normális az ilyen viselkedés.Ha van barátod beszéld meg vele,hogy szörnyű az otthoni helyzeted....biztosan megfogja érteni.
2011. szept. 12. 07:33
 3/41 anonim ***** válasza:
89%
Igazad van, én is menekülnék. Remélem mielőbb találsz munkát és le tudsz lépni...
2011. szept. 12. 07:34
 4/41 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem minél hamarabb próbálj valami állást keresni, és ha van elég pénzed(ne az anyud házára költsd) vegyél házat, vagy albérletbe menj.
2011. szept. 12. 07:36
 5/41 A kérdező kommentje:
nincs barátom... nem is úgy néz ki, hogy lesz mostanába, de idegileg ki vagyok borulva már anyámtól, nem tudom meddig fogom ezt bírni... ezzel tellt be a pohár, hogy simán elnézi, hogy itthon kínlódok betegen... :/
2011. szept. 12. 07:36
 6/41 anonim ***** válasza:
100%
Bár tényleg jobb, ha jogsi nélkül nem vezet. Nyilván azért takarékos, mert nincs nagyon lóvé. Annak idején anyám 16 évesen jött fel Pestre, hogy ne legyen terhére az édesanyjának. Hányódott is ide-oda. De (háború után) azért talált munkát, és albérletben élt. Volt ő minden, szegénykém. Hát, neked se kéne otthon punnyadnod, főleg, ha nem bírod idegekkel anyádat. Nézegesd a nagyvárosok munkahirdetéseit, és talán találsz. Vannak munkahelyek, ahol támogatják az albérletben élőket. Csak elhatározás kérdése. És akkor találsz megoldást.
2011. szept. 12. 07:43
 7/41 A kérdező kommentje:
Szerintem nem takarékosság a melegvizen spórolni, de azért 6 kutyát beoltatni, meg etetni.... Háború... mikor volt az már, azóta k.urvára más világ van, térj már észhez... Egyébként mióta munka nélkül vagyok, nem 1 céghez jelentkeztem, de sehova nem vettek fel. :/
2011. szept. 12. 07:50
 8/41 anonim ***** válasza:
84%

hány éves vagy?

amúgy nagyon fel vagy pörögve,nagyon ideges ehetsz érezni lehet az írásaidon,de szerintem az előző válaszolót nem kellett volna lehurrogni,csak jót akart.A háború utáni dolgot is zárójelbe tette,gondolom azért emlitette meg,h ha abban az időbe is sikerült az embereknek munkát találni akkor most is sikerülhet,de tényleg akarat kérdése.Amúgy merre laksz?És ha mondjuk a helyi piacra mennél ki árulgatni dolgokat (pl. használt ruháid) ne sok,e vmennyi pénzt össze tudnál szedni,hogy lépni tudj vmerre.

2011. szept. 12. 07:58
 9/41 anonim válasza:
70%
Mi az ,h térj már észhez?nem gondolod,h itt nem a háború a lényeg,hanem az,h az ő édesanyja sokkal nehezebb körülmények közöttis megállta a helyét?!Szerintem neked nem beleverni kellene az édesanyád fejébe,hanem elköltözni,munkát keresni ,aztán nem zárja el senki rád a melegvizet!Az ő háza,azt csinál,amit akar,jogsi nélkül nem vezet,ha akar,stb...Így nem beszélünk anyánkról sose,akármilyen!ha nem tetszik a rendszer,mehetsz!Vajon miért nem mész?jaaaaaaa...nincs hova?akkor csend a neved,majd akkor dumálj,ha van mire!gondolkozz már el megadon is!!!
2011. szept. 12. 08:00
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

meghallgatnám a sztorit anyád nézőpontjából is ;)

amúgy meg én sem vezetnék jogosítvány nélkül, igaza van anyádnak, és itt nem csak a rendőrökről van szó, ha belemennek az autótokba, akkor teljesen mindegy, ki a hibás, a felelősség a jogsi nélkül vezetőé, még akkor is, ha a balesetet a másik fél okozta

nagylány/nagyfiú vagy, el tudsz menni egyedül is orvoshoz, ha más nem hívsz taxit, megkéred a szomszédot, vagy elmész bringával 5 km nem a világ - pláne, ha itt tudsz fröcsögni anyádra, akkor olyan szarul nem lehetsz...amúgy meg ügyeletre is mehettél volna, ha akkora gond, vagy kihívod az orvost, amit nyilván azért nem tettél, mert a hiszti nagyobb, mint a baj

2011. szept. 12. 08:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!