Gondolkodott már valaki azon, hogy halála után legyen temetése, vagy sem?
Nem, soha nem gondoltam meg erre.
Viszont a nagynenemet elhamvasztottak, es nekem ez szornyunek tunik, hiszen elegettek csak. Szerintem ez nem volt szep dolog a csaladjatol, es nem szeretnem, hogy engemet elegessenek, es pillanatok alatt hamuva valjak majd(((
De engem nem erdekel mar majd hogy alakul halalom utan az "eletem".
Én igen, 16 éves koromban, azóta nem nagyon érdekel.
Temetőbe járással szerintem az ember nem kerül közelebb az elhunyt szeretteihez, mivel ezek lelki dolgok.
Először is nagyon jónak tartom, hogy beszélgettek erről, nem kerülitek a témát, hiszen ez nem jelenti azt, hogy már a halálra készülsz. Én jobban szeretnék hamvasztást, főleg a kukacok miatt. Kétszer voltam hamvasztásos temetésen, egyszer hagyományoson, és az utóbbi hosszú időre kiütött, mert sokáig a fülemben hallottam a dobogó föld hangját, valamint folyton az járt a fejemben, hogy a nagyim teste most a föld alatt van, ki tudja, milyen folyamatok zajlanak...Kicsit vizuális alkat vagyok. És nem is az számít, hogy én mit éreznék, hiszen nagy valószínűséggel semmit, hanem inkább azok, akik ott vannak a temetésen.
Anyagi rész: szüleim, nagyszüleim mind elkezdtek félrerakosgatni különböző összegeket, így soha nem volt megterhelő anyagilag a temetés.
Szia!
Én 30 éves vagyok. Tavaly amikor már közeledett a szülés ideje, leültem a férjemmel beszélni, hogy mi legyen ha valami történik, mert ilyen dolgokról még nem beszéltünk korábban.
Azonnal ajánlja fel a szerveimet, hívja fel az orvosok figyelmét, hogy iparkodjanak, hogy minél több szervemet fel tudják használni. Tudom, hogy ma Magyarországon a törvény szerint bárki szerve felhasználható, aki ez ellen életében nem tiltakozott, de a gyakorlat más. Ezért tartottam (és tartom) fontosnak ezt.
Ha ég és föld között rekedek, akkor tegyen meg mindent annak érdekében, hogy békében, méltóságban elmenjek, de ezért ne kövessen el bűncselekményt.
Ami marad belőlem azt hamvasszák el és a temetőben szórják szét. Azért nem a kedvenc helyen, mert (hacsak nem kijelölt hely) ahhoz külön engedély kell. Nem akarok én semmi plusz terhet róni a családomra.
Nem szeretném, ha a családomnak évről-évre kiadással járnék, így a legtisztább. Aki akar rám emlékezni, az úgysem a temetőben teszi.
Szerintem egy családban fontos ezeket tisztázni.
A papok tényleg rossz temetéseket csinálnak, gyakran nem is ismerik az elhunytat de úgy beszélnek róla mintha igen. Mikor én voltam egy temetésen, csak néztem, kiről beszél, mert teljesen másnak mutatta be mint amilyen volt.
Volt aki egyenesen azt mondta, nem jó, ha pap tart temetést, mert az tele van hazugsággal. szavazzatok le, de sokan ezt gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!