Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minek menjek férjhez?

Minek menjek férjhez?

Figyelt kérdés
Semmi értelme nincs. Apám megfélemlíti anyámat, aki képtelen egyedül élni, ezért inkább tűr. Ezzel az én gyerekkoromat is rengetegszer megkeserítették. Én nem ilyen életre vágyom, de a szeretet hiányzik:S
2011. szept. 10. 16:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Gyereket mindenképpen szeretnék, nagyon gyerekcentrikus vagyok, és ha lehetne, akár egyedül is bevállalnám. Most van az első olyan barátom, kb. 4 sikertelen kapcsolat után, amire talán azt mondhatom, hogy van jövője.
2011. szept. 10. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:
A házasság akár be is jöhet, lehet éppen azon keresztül tudsz majd kiszabadulni a jelenlegi rossz családi helyzetből.
2011. szept. 11. 09:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de semmi különbség sincs a házasság és az együttélés között a mindennapokban, pláne, ha gyerek is van! Együttélés esetén is verhetnek és terrorizálhatnak. Házasság esetén is összecsomagolhatsz egy este, és leléphetsz. Semmi különbség. Ha van gyerek, és van közös vagyon - márpedig, ha egy pár hosszan tervez, akkor együttélésnél is keletkezik közös vagyon (közös lakás/ház, autó, kisebb vagyontárgyak, megtakarítások) - akkor ugyanúgy van bírósági vagyonelosztás és gyerekelhelyezés, mint házasok esetén. Gyerektartást is fizet az a fél, akinél nem helyezték el a gyereket. Erre mondhatod, hogy írsz mindenről papírt, hogy szakítás esetén ki mit visz, de ezt házasság esetén is megteheted, ezt hívják házassági szerződésnek, amit bármikor köthetnek a házasok, nem csak az esküvő előtt.

Az öröklés más házasság esetén, és az, hogy miként bánnak veled a hatóságok, egészségügy, ha a párod helyett vagy érdekében kívánsz cselekedni! És persze a tudat, a hagyomány...

Azt akartam ezzel mondani, hogy ami elől menekülnél, az tartós együttélés esetén pont ugyanolyan eséllyel alakulhat ki, mint házasság esetén, és pont ugyanolyan nehéz megoldani.

Persze megértem én, hogyha egyszer valaki "megijed egy kutyától, akkor az félni fog és elkerüli a kutyákat"...

CSak tudd, hogy ezzel semmit nem oldasz meg...

2011. szept. 11. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!