Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha most 20 évesek lennétek,...

Ha most 20 évesek lennétek, összeházasodnátok egy 38 éves férfivel? Miért igen, és miért nem?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve szerelmes vagyok egy nálam 18 évvel idősebb férfiba. Tudom, hogy most sokan kinevetnek, hogy mien kis naiv vagyok, mert egy ilyen férfinek csak "arra" kellenék, de még soha nem éreztem ilyen nagy szerelmet senki iránt. Gondolom azt hiszek rólam, hogy a pénze miatt szeretem, de ezt előre leszögezem, hogy nem. Igaz, hogy ő sem szegény, de a mi családunk sem panaszkodhat. Szóval az anyagi helyzetünk nagyjából egyenlő.

A bökkenő ott van, hogy ő a 20-as éveiben, illetve a 30-as évei elején elég nagy nőcsábász hírében állt, és ezért mindenki azt gondolja, vagy legalábbis sokan, hogy nem tudja megbecsülni a normális nőket, csak szórakozik velük, aztán jól otthagyja őket. Viszont az elmúlt 3-4 évben egy fordulópont jött az életében, aminek következményeképpen nagyon megváltozott, mert belátta, hogy ez az életmód, amit ő folytat nem vezet sehová. Azóta nagyon normálisan él, kiegyensúlyozott, de sajnos nem hiszik el, hogy mostanra tényleg megváltozott, és igaz, hogy elég későn, de felnőtt. Simán el tudnám képzelni őt a férjemnek, sőt a gyerekeim leendő apjának is. A mi esetünkben teljesen igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, mert én örök életemben egy szorgalmas, szerény, csendes, vallásos lány voltam, és vagyok is, ő pedig tényleg a teljes ellentétem. Mit gondoltok erről? Jól kiegészítenénk egymást? Jó apja lenne a leendő gyermekeimnek, és jó férj is lenne belőle? Ti hogy cselekednétek hasonló szituációban?

Köszönöm szépen a válaszokat, és elnézést kérek az esetleges helyesírási, vagy fogalmazási hibákért!

2011. szept. 10. 11:43
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Elnézést, lehet hogy én vagyok a buta, de miért nézne ki úgy évek múlva, mintha a gyerekem nagypapája lenne? Ezt nem értem. Tegyük fel, hogy 25 éves koromban megszülöm a gyermekünknet, akkor lesz ő 43. Szerintem nagyon sok férfi van, akki ennyi idősen (vagy még később) vállal gyermeket, és mégsem hiszi senki azt róluk, hogy a gyerek nagyapja. Az én apukám fiatalabb volt anyukámnál pár évvel, mégis előbb öregedett meg, előbb őszült stb., mégsem nézte soha senki a nagyapámnak az ősz haja miatt.
2011. szept. 10. 12:00
 12/28 A kérdező kommentje:
Természetesen tettekel is bizonyítja, nem csak szóval. Ezért tudok hinni neki. :) Azt pedig nem értem, hogy valaki miért pontozza le a válaszolókat, én mindenkinek zöld kezet adtam az elsőtől az utolsóig, mégis látok itt 71%-os választ.
2011. szept. 10. 12:02
 13/28 Hailey13 ***** válasza:
100%

Scarlett és Rhett Butler között is volt egy kis korkülönbség az Elfújta a szél-ben!:) és mégis ők az egyik legszebb szerelmespár az irodalomban. Oké, nem most volt, de mégis..:)

ha szerelmes vagy, miért ne? egyszer élsz! hajrá!:)

/és ezzel nem felelőtlenségre biztatlak.:D/

2011. szept. 10. 12:10
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Ma kitolódott már a "srác" státusz a férfiaknál. Manapság egy 38 éves fickó simán lehet annyira "srácos", hogy akár a tinikkel vagy a huszonévesekkel legyen habitusban egy szinten.

Régen ez mér középkorú PAPÁSAN FÉRFI kor volt, ma már nem az. A fiatal lányok meg ahogy koraérnek, hogy már 12-13 éves korukban úgy sminkelnek, öltöznek, hogy úgy nézzenek ki, mint egy 25-30 éves, így ez a korkülönbség nem lehet akadálya egy jó kapcsolatnak. Már ha tényleg szeretik egymást.

2011. szept. 10. 12:10
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
11:54: A barátnőd példája annyira de annyira vidámmá tett:) Köszönöm szépen, hogy leírtad, még így ismeretlenül is!:)
2011. szept. 10. 12:13
 16/28 A kérdező kommentje:
Igen, ebbe én is belegondoltam, hogy most milyen szép, milyen jó, de nagyon félek, hogy mi lesz később? Mit csinálok majd 2 gyerekkel, ha otthagy 10 év múlva? Akkor már soha nem tudok majd megbízni senkiben. (Így is elég gátlásos, és bizalmatlan vagyok, ezért lepődtem meg magamon, hogy nekem, pont nekem egy ilyen pasi tetszett meg.) Viszont anyukám azt mondja, hogy mindenkinek kell adni egy esélyt, hogy bebizonyítsa azt, hogy valóban megváltozott, és bízni kell a másikban. De nagyon nehéz, még akkor is, ha imádom, egyszerűen képtelen vagyok élni nélküle.
2011. szept. 10. 12:19
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem forditva inkabb valoszinubb. te hagynad ot ott 10 ev mulva. O akkor mar jobban kapaszkodna beled, mint most.
2011. szept. 10. 12:22
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb biztonságban érezném magam, ha lett volna komoly kapcsolata előttem, így nem csak találgatni tudnék a megbízhatóságáról.
2011. szept. 10. 12:22
 19/28 A kérdező kommentje:
Volt már előttem komoly kapcsolata, bár én csak egyről tudok. A hölggyel még főiskolán szerettek egymásba, és ha jól tudom, 5-6 évig együtt voltak. Aztán gondolom, hogy akkor kezdődtek ezek a problémák, hogy nem tudta konrollálni magát (vagy nem is tudom, hogy mi erre a helyes szó?). Különben a mai napig jó a kapcsolatuk, rendszeresen beszélnek, látogatják egymást, bár a nő azóta férjhez ment, és gyereke is született.
2011. szept. 10. 12:25
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értem, a kiélés után volt-e.
2011. szept. 10. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!