A helyzet az, hogy most kezdtem a középiskolát elsején. Az előző osztálytársaim nagy részével már óvoda óta ismertük egymást. Mindenképp olyan sulit akartam megjelölni, ahol nem ismerek senkit, mert az általános iskolás osztályközösség egy nagy 0 volt és még haverjaim sem voltak (na jó 1-2 azért volt, de velük sem volt olyan, hogy iskolán kívül találkoztunk volna). Reménykedtem a középsuliban, de sajnos totál semmilyennek érzem magam. Nem beszélek senkivel - igaz ők sem - mert alapból nem vagyok az a barátkozós típus. Már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, majd csak lesz valami, de szörnyen zavar, hogy ott gubbasztok szünetekben is a padban. Ötletek? Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire bezárkózott? 15/f
én személy szerint nagyon utálom az olyan bandákat, vagy ahogy mondjátok, klikkeket, akik nem fogadnak új,úgymond "tagokat". én ugyan nem vagyok egy ilyen banda tagja sem, de ha haverok megbeszélik kimennek XY helyre, akkor megkérdezem, hogy esetleg csatlakozhatok-e. természetesen megengedik. de én is barátkoztam, ismerkedtem velük. szerintem a barátszerzésben mindig a közös érdeklődést kell keresni. ha van olyan ember, aki az iránt érdeklődik mint te, akkor avval máris kialakulhat a közös hang. és csak akkor tudhatod meg, hogy van ilyen ember, ha beszélgetsz velük. :) szerintem tedd ezt! próba cseresznye :D
2011. szept. 9. 20:33
22/26 anonim válasza:
Mennyi kb, 9 napja tart a suli? Azért ez még nagyon az eleje. Padtársad klikkjéhez meg simán csatlakozhatsz, hisz a padtársad a bandavezér. :)
2011. szept. 9. 21:10
23/26 anonim válasza:
Átérzem a helyzeted, nehezek az ált.sulis/gimis évek. Az én unokaöcsim is most ment gimibe, kiváncsi vagyok, hogyan veszi az akadályokat.
De tényleg, ahogy más is írta már, a padtársadnál kell kezdened. Legyél kedves vele, beszélgess vele, érdeklődj a hobbijai iránt, ha olyat mond, amihez hozzátudsz bővebben szólni csapj le a témára, barátkozz vele össze. Aztán jöhet a klikkje is!
2011. szept. 9. 22:01
24/26 anonim válasza:
Egyébként neked milyen érdeklődési köreid vannak? Sportolsz valamit? Mert akkor pl elhívhatnád a padtársad suli után, úgy még jobban össze tudtok barátkozni.
Amúgy érdekes a gimi. Volt,hogy a társaság közepe voltam, volt hogy ugyanúgy egyedül kuksoltam, mint te.
2011. szept. 9. 22:04
25/26 anonim válasza:
A padtársaddal haverkodj. Kérdezz tőle valamit, esetleg poénkodj vele. Ha vevő rád akkor már megy is a haverkodás és akkor bevihet a klikkjébe, onnantól kezdve meg már semmi gond.
De az is egy megoldás, hogy szünetben mit tudom én kimész a kukához kidobni valamit, és ha van olyan aki szimpatikus és bent ül a teremben (nálunk mindig volt bent valaki mert minden szünetben volt olyan aki pl kajált bent) akkor megkérdezed, hogy milyen órátok lesz, vagy milyennek gondolja XY tanárt, vagy hogy mit szól a sulihoz stb. És akkor már beszélgethettek is. Nyugi, ne görcsölj. Annyit azért hozzáteszek, hogy ne az osztály legmenőbb/legbunkóbb emberével kezdj el beszélgetni, mert velük nehezebb. Próbálj olyannal aki olyasmi beállítottságú mint Te.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!