Hogyan próbálkozzak? (sulis kérdés)
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy most kezdtem a középiskolát elsején. Az előző osztálytársaim nagy részével már óvoda óta ismertük egymást. Mindenképp olyan sulit akartam megjelölni, ahol nem ismerek senkit, mert az általános iskolás osztályközösség egy nagy 0 volt és még haverjaim sem voltak (na jó 1-2 azért volt, de velük sem volt olyan, hogy iskolán kívül találkoztunk volna). Reménykedtem a középsuliban, de sajnos totál semmilyennek érzem magam. Nem beszélek senkivel - igaz ők sem - mert alapból nem vagyok az a barátkozós típus. Már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, majd csak lesz valami, de szörnyen zavar, hogy ott gubbasztok szünetekben is a padban. Ötletek? Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire bezárkózott? 15/f2011. szept. 9. 20:02
11/26 A kérdező kommentje:
Nem nagyon. Van 2 suli, amiből az osztály fele jött kb., meg a koleszosok és kb. én maradtam egyedül.
2011. szept. 9. 20:14
12/26 A kérdező kommentje:
Hát igen a padtársam... ő is az egyik klikk büszke tagja és minden szünetben hozzájuk megy.
2011. szept. 9. 20:15
13/26 anonim válasza:
Szia!
Megkérdezhetem, hogy hol laksz?
14/26 A kérdező kommentje:
Az maradjon titok :)
2011. szept. 9. 20:16
15/26 anonim válasza:
Én is csak azt tudom mondani, mint az előzők, hogy nézzél ki magadnak valakit. Próbálj Te is kezdeményezni, ne várd el, hogy majd odamennek hozzád, mert egyedül ülsz. Az is elég, ha kezdetben csak lemész valakivel büfézni. Semmi konkrétság, csak együtt mentek le büfébe. A másik meg, hogy nem ismer senki, nem tudsz olyat csinálni egyébként sem, amivel beégnél.
Ezekről az egy helyről jött gangekről meg csak annyit, hogy én már 3.-as vagyok és azt vettem észre, hogy ez az összeszokottság csak az első hetekben/hónapban van így, utána a társaság miatt igen ritka kivétellel "felbomlik" vagy bővül. (:
16/26 anonim válasza:
Oké. Bocs. De ha esetleg bp-i vagy, írhatnál egy privit. :P
17/26 A kérdező kommentje:
Engem is ezzel vígasztalnak. Hát nemtudom..
2011. szept. 9. 20:18
18/26 A kérdező kommentje:
Sajnos nem Bp-i vagyok. :( És a lakhelyem is kissé messze van hozzá.
2011. szept. 9. 20:19
19/26 anonim válasza:
A padtársad az egyik klikk fő tagja. Már meg is van oldva a probléma. Órán dumáltuk, megismerkedtek és szünetbe mész vele.
20/26 anonim válasza:
én is kb így éreztem amikor elkezdtem a középiskolát, de ez a klikkesedés idővel elmúlt, ahogy kezdtük megismerni egymást. mi már végeztünk pár éve a középsulival, de azóta is nagyon jó barátok vagyunk és tartjuk a kapcsolatot. szóval nem kell elkeseredni, ne görcsölj, legyél nyitott mások felé és biztos, hogy lesznek barátaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!