Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a szülőről, aki a 7 éves gyereke szekrényébe egy talárt akaszt és attól kezdve a gyereknek csak az lehet a célja, hogy bíró legyen belőle? Az érettségikor még mindig ott lógott. (Nem saját tapasztalat, szerencsére. )

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a szülő egy kötöznivaló marha, már bocs'.
2009. ápr. 22. 10:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát többesélyes a dolog:

1, a szülők nagy és beteljesületlen álmát magáévá teszi és bíró lesz.

2, a szülők nagy és beteljesületlen álmát lesz.ja és az lesz, amit ő szeretne

3, be akarja teljesíteni a szülők nagy és beteljesületlen álmát, de ő nem arra való (lehetne belőle pl. orvos, kozmetikus esetleg szuperjó autószerelő), de ez meg a szülők végett nem lehet. Végül teljesítménykényszeres és flusztrált lesz és elmegy betanított munkásnak egy nagy multihoz.

Viccet félretéve: nem szabad a szülőknek ennyire egyirányba terelni a gyereket. Vezetgetni, irányítani, gyeplőt fogni, kell. Segíteni, támogatni, kell. Több lehetőséget, irányt megmutatni kell.

De ez így, ahogy leírtad?! Nagyon nem tartom helyesnek. Sőt: személyiségromboló.

2009. ápr. 22. 11:21
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát igen, nekem is eléggé fennakadtak a szemeim, mikor ezt hallottam. A barátnőm mesélte, hogy a szobatársa járt így (jogot tanulnak...) és még a kollégiumba is vinnie kell a talárt, ami most már 15 éve megvan neki. Döbbenet...
2009. ápr. 22. 11:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyerek, teljes lelki terror alatt tartják a szülei.Könyörgöm a XXI.században élünk.Kíváncsi lennék arra,hogy mi a szülők foglalkozása és hogy őket is így terrorizálták a szüleik.Ez nem normális viselkedés.Szegény gyerek egyáltalán játszhatott,mert ugye egy leendő bírónak viselkednie kell! (A gyerek meg éveken keresztül a kisszekrényében tartott egy kötelet,hogy amikor felveheti a talárt,mert bíró lett, felakaszthatja a szüleit?)
2009. ápr. 22. 12:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Talárja nemcsak a bírónak, de az ügyésznek és az ügyvédnek is van (nekem is, sajnos, előírás, nem szeretem nagyon).

Ezek a pályák hogy tetszenek? :-)

2009. ápr. 22. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!