Mi a véleményetek arról a szülőről, aki a 7 éves gyereke szekrényébe egy talárt akaszt és attól kezdve a gyereknek csak az lehet a célja, hogy bíró legyen belőle? Az érettségikor még mindig ott lógott. (Nem saját tapasztalat, szerencsére. )
A gyerekkel akarják azt megvalósítani, amire ők nem voltak képesek. Szörnyű, és elítélem.
Jó, én is szeretném, ha a gyerekem tanulna, főiskolát, egyetemet végezne el, de nem határolom be, hogy merre induljon. Majd ő eldönti. És persze jó példával járok elöl, nem csak dumálok, hogy tanuljál gyerekem.
szia!
Ha sztetoszkópot rakok majd a szekrénybe , akkor meg biztos, hogy orvos lesz belőle? :)) Hát ez nem így müködik ám... Inkább fordítva kellene. Tényleg lehet az , hogy valaki már tudja az érettségi környékén , hogy én igen "doktor, jogi doktor, kertész"...akármi szeretnék lenni. Akkor jöhetnek inkább ezek a "megnyilvánulások". Szerintem az lenne pont a nyerőbb , ha egyszer elém állna a gyerek: Anyu , én bíró szeretnék lenni; jelentkeztem az egyetemre ! és ha felvszik, bizony mondom ; vennék neki egy olyan fa kalapácsot meg egy talárt , amit beakasztok a szekrényébe , már csak "motívációként" is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!