Akinek nincs gyereke és nem is akar, az mivel tölti ki az idejét, hogy értékesen éljen, mi az életcélja, mik okoznak neki örömet?
Előre mondom, hogy nem azért kérdem mert bármi problémám is lenne azzal, ha valaki nem akar gyereket. Az ő döntése, szerintem vagyunk épp elegen.
Ezek az emberek általában úgy nyilatkoznak, hogy teljes egésznek érzik így az életüket, vagy hogy más céljaik vannak az életben.
Hogy telik egy ilyen ember hétköznapja a munka után, hétvégéje, nyaralása? Sok barátja van, párkapcsolatban él vagy inkább váltogatja a szeretőit? Nyilván van ilyen is - olyan is, csak szeretnék belátni a kulisszák mögé úgymond, hogy mi az a tényleg jó és kellemes élet, amit egy gyerekkel nem akarnak ezek az emberek megbolygatni. Akár ötleteket is kaphatnék talán , hogy (az egyébként családos) életünket hogyan tehetnénk izgalmassá, hiszen ők biztosan tudják. Szóval kérem írjon aki ebbe a csoportba tartozik és van kedve...
23:55-ös: Persze, harminc évesen lettem anyuka, előtte sokat buliztunk de erre már nem vágyom. És sokat lógtam a barátaimmal, de ők sem érnek rá mindig, sőt náluk is már vagy baba vagy stabil párkapcsolat van és nehéz összehozni a találkozókat. Minden héten jártunk moziba a legjobb barátnőmmel, de igazából ezt most is megtehetném.
Én is imádok utazni, de egyrészt nyáron pl gyerekkel is lehet, illetve ha még kicsi akkor akár egész évben, ha már nagyobb akkor pár napra a nagyi is vigyázhat rá. Van egy barátnőm aki a párjával csak idén vagy tízszer volt hosszú hétvégén valamerre, és szintén kb tízszer a gyerekükkel.
Szóval ez nem igaz azért, hogy gyerekkel nem lehet utazni.
Édekes, én mindig úgy gondoltam, hogy gyereket szülnöm felesleges és időpazarlás. Mikor kicsi voltam, és nézegettem az atlaszt, mindig elterveztem, hogy elmegyek ide meg oda. Mindig szabad akartam lenni.
Igen, határozottan úgy érzem, hogy elvesztegetném az életem, ha lenne gyerekem. De nem utálom őket, és nem nézek le senkit. Több barátnőmnek van gyereke, és bírom őket, jófej kiskölykök.
24/L
nem érted, én nem a nyaralásokra gondolok...hanem arra hogy megismerjek különböző kultúrákat úgy hogy pl: egy két évig ott élek, aztán tovább álok..
de sok olyan dolog van amit nem tehetsz meg gyerekkel, te nyilván nem az a tipus vagy aki ilyenekre vágyna...de teszem azt nem mehetnél el hirtelen felindulásból olyan munkát végezni, ami veszélye, mert őt is veszélybe sodrod, vagy mert ha meghalsz, árván marad, vagy nem hagyhatnád ott a családod egy két évre az álmaid miatt,
ha pl híres színész akarnál lenni az is nehezen megoldható, mert új életforma, és ott is sokat kell utazni..persze sok színésznek is van gyereke, csak ugye náluk a sorrend fordított volt, előbb befutottak, utána már mondhatták híresen egy rendezőnek hogy: bocs, hozom agyereket is..vagy hogy ekkor és ekkor nem jövök, mert szülinap van...
Jó , pont ilyen válaszokat vártam mint 00:06 és 00:08. Értem, akkor nektek tulajdonképpen az életetek célja, értelme stb. a szabadság, az utazások, más kultúrák megismerése. Na hát pont ezért kérdeztem :-)
Amúgy tényleg elterveztem én is régebben, hogy minden országot megismerek de ez azért nem ennyire egyszerű. Szerintem még akinek minden pénze és ideje meg lenne hozzá, annak se jön össze. Maximum ha ő nyerte a lottó ötöst és más dolga nincs, mint utazgatni.
Igazad van kedves utolsó, én tényleg nem vágyom ilyesmire most már, és korábban is csak "jó lenne" szinten, sosem volt ilyen álmom. Híres se szeretnék lenni, se bármilyen veszélyes munkát vagy sportot űzni.
Én nem szeretnék gyereket, nincs okom, csak nem és kész. Egyetlen porcikám sem vágyik rá, és a terhességtől egyenesen irtózom, és nem a hízás miatt! Defektes vok, hiányzik belőlem az anyai ösztön, hát akkor mégis minek nekem gyerek? Nem szeretem őket, nem az h utálom, de idegesítenek, és ha nem akkor hidegen hagynak. A rokon gyerekeket szeretem de tőlük sem pisilem le a bokámat...
Anyám szerint 30 körül majd rámjön a dolog, majd meglátjuk, de a barátnőim már most mind tudják h egyszer majd szeretnének gyereket, csak én tudom h nekem nem kell. Persze nem mondom h soha. De fog-e vágyni a gyerekere valaki akit még a terhesség gondolatától is kiráz a hideg, akit em bűvöl el egyetlen gyerek sem? Aki előbb mentene ki egy kutyát a tűzből mint egy gyereket? Aki sír egy filmen, ha állat hal meg, de nem ha gyerek? Szerintem nekem ez az egész úgy nem való, ahogy van!
H mit csinálok? Ugyanazt amit te, mínusz gyerek. Mjuk van két macskám, nekem ők a gyerekeim, kivéve h tőlük le bírok petézni olyan cukik, és őket tudom nézni fátyolos szemmel, és úgy egyáltalán úgy állok hozzájuk, mint mások az édibédi csecsemőkhöz!
De pl mi is szeretünk a párommal utazni, nem foglalkozunk az órával, sokszor éjfélkor, v épp hajnali 3-kor megyünk vásárolni, nyáron éjjel 11 után mentünk bicikli túrára majd minden nap. Mindig az uccsó pillanatban döntünk mit meg hogyan, és hova. Párom 12 órákat dolgozik, ha haza jön filmezünk. Szexelni is akár fényes nappal akár a fürdőbe v épp bárhol szeretünk, pl kilátón. Nincs rendszer az életünkben. Egyik nap hajnali 4-kor fekszünk le, másik nap este 8-kor mert fáradtak vagyunk- nem való nekünk gyerek, mert ezt nem adnánk fel, a gyereknek meg rendszer kell. Arról meg ne is beszéljünk, h a párom sem akar gyereket, ráadásul szörnyű apa lenne, az az igazi zsarnok...
"Szóval ez nem igaz azért, hogy gyerekkel nem lehet utazni."
Lehet,csak az egész egy nyűg,stressz,semmi pihenés,semmi lazulás,semmi szórakozás.Milyen utazás,kikapcsolódás az,ahova cimbálod magaddal a gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!