Milyen az olyan nő, aki 42 éves korára egy ebédet nem tud megfőzni, mert túl elfoglalt?
20 éve házas nőről van szó, van 2 gyerek: 19 és 15 évesek. A nő soha sem szokott főzni, mert egy boltban dolgozik és ha hazaér akkor már túl fáradt. Reggel 8-16ig dolgozik. Az édesanyja főz a férjére + gyerekekre + 5 emberre még. Magyarul a nagyi főz 65 évesen 9 felnőtt emberre, és még csomagol is nekik mindig kaját hogy otthon is legyen mit enniük.
Ez nem fura? Hétvégén mikor meg nem dolgozik, akkor az anyósáéknál esznek.
A nők ugyanannyit dolgoznak, mint a férfiak, azzal a különbséggel, hogy utána még ott a háztartás, meg a gyerekek.
A férj munka után meccset néz, stb. Főzhet ő is...
Az a baj hogy nagyi megcsinálja helyetők a 19-15 éves "gyerköc" is az anyukára ütött hisz ebben a korban már ettethenék ök is a családot vagy csak magukat.
Az apuka se magatehetetlen a nagyi is vaskosan benne van a dologban mert önként "cselédkedik".
Mindenki túl kényelmes a családban.
Kenyelmes, es megteheti! Mint irod is, hogy ez a csaladjukban igy elfogadott, s a Mama is szivesen vegzi ezt, tehat ez igy jo, mivel a Nagymama is elvan foglalva, es orommel szolgalja ki a csaladjat!
Sok csaladban igy kene, ha van egy otthon ulo, aranyos nagymama, Aki ezt igy elis vegzi! Miert ne?
Az én anyukám gyárban dolgozott futószalag mellett három műszak, teljesítménybér plusz két másodállás. És mindig be volt vásárolva és volt kaja főzve. Hozzáállás kérdése. Később mentem neki segíteni, mikor nagyobb lettem és segítettem bevásárolni takarítani stb. Mert így voltam tanítva.
Elé ciki, hogy ennyire se képes. A mai nők még a negyvenesek is fingjuk nincs mi az az igazi fáradság túl kényelmesek. Tisztelet a kivételnek mert vannak.
Nyolctól négyig átlagmelóba nehogy már belerokkanjon. Én is dolgoztam boltban nyolc órát ácsorogtam kikészítettek a vevők, mégis elvégeztem ,amit el kellett. Pihentem egy kicsit, nem kell azonnal nekiugrani a fazéknak, de minden megvolt.
Nem tudom mit csinálna ez a spiné ha kivágnák a káposztaföldre kapálni.
Nagyikám tsz-be kapált majd jött a saját kert plusz házimunka. Három gyerek, részeges férj majd később unokák garmadája. Csókolom. Őket lehet tisztelni. És lehet tőlük tanulni mi a dolga egy családanyának. /gondoskodás, otthonépítés stb./.Mit fog így továbbadni a gyerekeinek?
Nem azt mondom, hogy gebedjen meg a konyhában egy életen keresztül mert meg lehet enni a másnapos ételt is és akkor foglalkozhat magával is na de azért mindennek van határa.
Akkor minek szült ha nem tud hiteles anyaképet mutatni?
Az ilyenre felnéznek a gyerekek? Nem csak ő az egyetlen női melós. Sokan vagyunk kölykökkel, háztartással, munkával és megoldjuk. Csak akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!