Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Békítsem a férjem az anyjával,...

Békítsem a férjem az anyjával, vagy inkább maradjak ki ebből?

Figyelt kérdés
A férjem elvált ember,van egy kisfia is az előző házasságából.A gond az,hogy az ex odajár az anyósomékhoz és a gyereket is folyton lepasszolja nekik,amikor mi éppen nem tudunk mi füttyszóra ugrani.Oda fajultak a dolgok,hogy a gyerek már nem is akar eljönni hozzánk,mert a papa és a mama mindent megenged,mi pedig alkalmazunk némi szigort,amiben neki otthon nincsen része.Az ex adott be gyerektartás emelési kérelmet,amiről tudott az anyósom,de nekünk nem szólt.A mikor a párom szóvátette,hogy minek jár oda az exe,az anyós még neki állt feljebb,hogy ez nem tartozik rá.A férjemet tartja hibásnak a válás miatt,pedig minden ismerősük tudja,hogy az ex egy könnyen megkapható nőcske,és a folytonos kicsapongásai miatt volt a válás is.Az anyós azt vágta a férjem fejéhez,hogy ő csinált hontalant a gyerekből is.Pedig arról ő már nem tehet aztán tényleg,hogy az ex eladta a lakást,felélte a pénzt és az anyjánál volt kénytelenek lakni.Most pedig az éppen aktuális élettársánál.Nagyon haragszik a férjem az anyjára,de én mégis azt tanácsoltam neki,hogy tegye félre a büszkeségét és mennjen el hozzájuk.Már elég idősek és én nem szeretném,ha csak a temetésen lennénk ott.Azt még hozzá kell tennem,hogy van egy közös kislányunk,akit megtagadott az anyósom.
2009. ápr. 21. 15:05
 1/7 A kérdező kommentje:
Ezzel engem is mélyen megsértett,hiszen nincsen oka rá,semmivel nem különbb a másik kisgyerek.:(Én nem akarok rájuk ajtót nyitni soha,ezt mondtam is a férjemnek.Ez is oka lehet,hogy nem akar a szüleihez menni,vagy valóban ennyire megharagudott rájuk?Mit tanácsoltok,mit tegyek,egyáltalán résztvegyek "a családi huzavonában"?
2009. ápr. 21. 15:10
 2/7 anonim válasza:
79%

szia

Én azt vettem észre ebből a "leírásból vagy történetből"hogy az anyósod jobban szereti az exfeleséget mint téged . probálj meg még ha nehéz is kedveskedni az anyósodnak segíts neki főzni vagy ilyesmi hátha megenyhül a szíve . Utána ő is jobban belátja hogy hibázott(ik).Azt azért ne engedd hogy a kislányt és téged "levegőnek nézzen " én se hagynám.

2009. ápr. 21. 15:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azert ez egy elegge osszetett dolog, valoszinuleg ti sem vagytok 100%-ig tisztak, de az anyosod sem, mert magunktol, vagy 1 embertol sztem nem alakul ilyenne a helyzet.

En szerintem 2 dolgot tehetsz, vagy bekitsd, vagy maradj ki teljsen, de egyaltalan ne kommentald az esemenyeket se.

Ilyen,ha egy elvalt, gyermekes pasival allsz ossze, sosem egyszeru a helyzet veluk. Folosleges leallni veszekedni vele, mert sosem lesz vege ennek a ceconak.

2009. ápr. 21. 15:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia!Ez mind megvolt.A kórházba is rendszeresen menntem,amikor műtötték,de ugyanúgy az ex is.Hiába mondtam neki,hogy a fiára legyen tekintettel,az volt rá a válasza,hogy az unoka is ugyanolyan fontos./az exé/Mostmár nem tudom mit tegyek,tegye e bármit is,hogy az anyós és a férjem kapcsolata helyrejöjjön?Már hónapokóta nem is megyünk hozzájuk.Nem régen volt a férjem szülinapja,gondoltam,meglepetésnek meghívom a szülőket,de még jó,hogy nem volt hozzá"bátorságom".Jött a húsvét,de ők még egy képeslapot sem küldtek.Ezen nagyon bepöccent a párom.Nagyon nehéz elfogadnom,hogy az én gyerekem számukra semmit nem jelent,de túltenném magam rajta valahogy,ha tudnám azt,hogy ezzel mindenkinek,fölleg a páromnak örömöt okozok.Elhihetem,hogy utálja az anyját?A sógoromék sem járnak hasonló okok miatt az anyósékhoz.Nagyon naív vagyok,ha azt hiszem,hogy kibékülnek ők valaha?Az ismerőseim mind azt mondják sz..jam le az anyóst és legyek boldog,hogy nincsen mindig a seggünkben.Szerintetek?
2009. ápr. 21. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem maradj ki ebből,jobb tanácsot nem lehet adni.

Te nem tudnád őket kibékíteni egymással,hiszem téged utál a mama.A körülményeket csak ők ismerik,talán még Te sem tisztán csak ahogy a párod elmondta neked,de az éremnek mindig 2 oldala van.De ezzel neked már nem is kell foglalkoznod,ez legyen az Ő dolguk.Abban igaza van anyósodnak,hogy valóban semmi közötök hozzá ha oda jár az ex.Miért kellene nekik haragban lenni főleg,hogy ott az unoka.Az persze nagyon nem szép dolog,hogy a tiéteket nem fogadja el,így a Te viselkedésed,hogy nem foglalkozol velük érthető.Annyit tehetsz,hogy a férjed támogatod abban,hogy valamennyire tartson velük kapcsolatot,hiszen mégis csak a szülei,legalább havi,vagy 2-3 havonta látogassa meg őket,főleg mert idősek már.Az is érthető,hogy ellenszenvet érzel a másik kisgyerek iránt is ezek miatt a dolgok miatt,de tartsd kordában az érzéseidet,ne feledd nem a gyerek tehet róla,neki ne mutasd ha találkoztok.Arra vigyázz,hogy köztetek ez ne legyen vita téma,ennyit nem ér a dolog.Sajnálatos,hogy így alakult a helyzet.Neked ne legyen ezért lelkiismeret furdalásod.

2009. ápr. 21. 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

szia!

Vélemény. Becsülni kell a jóindulatodat, mert ilyenkor már a legtöbb nő kigyót-békát szór az anyósára és a férje exére is. Valószínűleg tehát nem a Te gondolkodásoddal van a baj! Ha egy család vagytok, márpedig igen , hiszen a fia felesége vagy, azért van közöd hozzá, hogy az "ex" miért viszi anyósékhoz a gyereket. Mert egyrészt lehordja érte a férjedet ("hontalanná tette") , Téged abban a hitben hagy , hogy "örökös második" vagy; ráadásul azért gondolom jópárszor volt nálatok is a gyerek , tehát már ezért is van beleszólásod, belelátásod a dolgokba. Én egyet tennék a helyedben. Úgy , ahogy írod, állj ki a férjed mellett , és ne hagyd hogy megutálja a saját anyját ; de a nagy 3 lépés távolság legyen meg!

2009. ápr. 21. 16:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. ápr. 21. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!