Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kicsit rosszul érzem magam...

Kicsit rosszul érzem magam emiatt. Nektek mennyit segített az anyós?

Figyelt kérdés

Mi megkaptuk (jövendőbeli) anyósomtól a lakást, ami gyönyürűen fel van újjítva, rendbe van téve, be van bútorozva, ő meg elköltözött albérletbe, hogy tudjunk nyugodtan kettesben lenni. Sokáig tiltakoztam ellene, nem akartam, hogy elköltözzön, úgy gondoltam, hogy túl nagy áldozat ez tőle. De ő ha a fejébe vesz valamit, akkor hajthatatlan. A szülei utáni örökségből a fiának vett egy vadonatúj autót. Ráadásul még anyagilag is segít minket, ő fizet ki néhány számlánkat, sokszor meghív étterembe vacsorázni, bevásárol nekünk. Nem túl sok ez mégis? Ő mindig azt mondja szivesen adja, nekem is sokszor vesz apróságokat, ruhákat, csak úgy kedvességből. Elhiszem, hogy szivesen adja, de mégis...

Szerintetek?

2011. szept. 7. 11:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

De mégis mit tudnék csinálni? Vesz egy felsőt, mondjam azt, hogy nem kell? Akkor miért jobb? Akkor csak kidobott pénz. Vagy ha elhív vacsizni, mondjuk, hogy nem megyünk?

Sajnos még nem állunk olyan jól anyagilag, hogy mindent viszonozni tudjunk.

2011. szept. 7. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem! ne érts félre én nem nézlek le, vagy nem mondom, hogy ne fogadd el. Csak én nem fogadnék el semmit (bár tegyük hozzá nekem nincs is ki adjon...)

De mindenképpen ahogy elöttem is írták már páran,ha már elfogadod ezt viszonozni KELL mindenképp!!! Pl. főzöl áthívod, programokat szervezel vele stb...

2011. szept. 7. 12:41
 13/16 anonim ***** válasza:

örülj neki, hogy ilyen anyósod van az enyémtől eddig semmit nem kaptam csak bajt. ott tesz alánk ahol tud, nem ad hanem elvesz, mi fizetjük a rezsijét mert kevés a nyugdíja 40ezer ft, ha beteg voltam 1 pohár vizet sem kaptam tőle, 10 percre lakik pedig. most született unokája nem is jön hozzá soha. na mindegy a lényeg, hogy lásd neked jó anyósod van.

egyébként pedig a fiának segít, miért lenne ez rossz, engem is segítenek a szüleim maximálisan, akkor ez essen rosszul a férjemnek?

2011. szept. 7. 13:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Cseréljünk! :-))

Félretéve a viccet, nem csak anyagilag lehet viszonozni a dolgokat. Ha nem teheted meg, hogy te is vásárolj neki, akkor süsd meg a kedvenc sütijét és vidd át neki, hívjátok el magatokkal kirándulni, menj el hozzá és takaríts ki helyette, stb. Becsüld meg. Az én anyósom 4 év után most először köszöntött fel szülinapomon, de szerintem a férjem szólt neki. Nem az ajándékot vártam el, csak egy jó szót.... Szerencsés vagy.

2011. szept. 7. 14:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Persze, mindig áthívjuk mi is vacsiuzni, mikor főzök valamit, megyünk sokat hozzá, minden nap beszélünk, nagyon megbecsüljük. Tényleg nagyon szerencsések vagyunk vele...
2011. szept. 7. 21:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak nehogy az legyen, amikor idősebb lesz meginog az elméje majd kamatostól követelje vissza mindet, vagy lelkileg terrorizáljon vele. Erre azért nagyon figyelj. Én sose fogadnék el anyóstól semmit (a nagymamám is ilyen, 20 évvel ezelőtti dolgokat követel vissza, ajándékokat, még a chipseket is felhozza amit nekem hozott kiskoromban..zsarolja lelkileg az egész családot és még a rossz hírünket is terjeszti, bár ő beteg elméjű, már lassan attól félek hogy valamit tesz öcsémmel vagy bárkivel a családban...)
2011. nov. 1. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!