Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a dédimamám, de nem...

Meghalt a dédimamám, de nem érzek semmit. Normális ez? 13/L

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 19:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem voltál vele közeli kapcsolatban, akkor szerintem igen.

Én se' nagyon éreztem semmit, csak ahogy láttam másokon a szomorúságot...

2011. szept. 6. 20:00
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem annyira ismerted akkor igen.De ha többször találkoztál vele,elbeszélgettetek akkor nem az.
2011. szept. 6. 20:00
 3/15 A kérdező kommentje:
1 hónapban 1 vagy 2-szer mentem fel hozzájuk, régebben beszélgettünk, mostanában már nem.
2011. szept. 6. 20:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem éreztem annyira rosszul magam, mert az orvosok előtte megmondták, hogy kb 3 hete van hátra. Akkor nagyon ki voltam készülve. Napra pontosan 3 hétre meghalt, de én már azelőtt is úgy tekintettem rá, mintha nem is élne, elfogadtam.

De ha te nem ismerted annyira akkor nem gáz sztem.

2011. szept. 6. 20:05
 5/15 anonim válasza:
93%

teljesen

nekem is ez volt nemrég, először nem éreztem semmit, pedig még a koporsót is elmentem megvenni.

rosszabb volt látni betegen a kórházban, mint maga a gondolat hogy meghalt.

16f

2011. szept. 6. 20:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, az én dédim is már olyan öreg volt, egyszerűen tudtam, így van rendjén hogy ő ennyit élhetett, egy hosszú és boldog élet volt mögötte.
2011. szept. 6. 20:10
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. szept. 6. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Valahol normális, és az is hogy te magad is csodálkozol magadon. A te korodban az embert, ha nem is foglalkoztatja minden nap az elmúlás gondolata, azzal azért már tisztában van, hogy aki egyszer megszületett, az meg is fog halni.

Ha dédnagymamád, a korához képest egészségesen, és nyugalomban élte meg az idős kort, és nem egy váratlan, fájdalmas baleset, vagy betegség végzett vele, akkor csak az történt, ami a természet -olykor fájó- törvénye.

Valószínű, hogy ha azt látnád, hogy a szüleidet, nagyszüleidet mélyen megrázza a gyász, vigasztalhatatlanul zokognak, akkor téged is jobban felkavarnának az érzések.

Talán, majd felnőttebb, érettebb fejjel fogod magadban csendesen meggyászolni, és örülni annak, hogy láthatott még téged kamaszként.

2011. szept. 6. 20:20
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
persze, hogy normális. Én felnőttként alig ismertem az apám anyját, mert ritkán láttunk egymást, ráadásul nagyon beteg is volt. Mikor meghalt, az egész család szomorú volt ugyan, de megkönnyebbülést éreztünk, még az apám is, mert szegény nagyinak fájdalmai voltak... Belegondolni is rossz.
2011. szept. 6. 20:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Kiskoromban nagyon jóban voltam vele, de ahogy egyre idősebb lett, én pedig egyre kamaszabb, már nem beszéltünk, persze feljártunk hozzájuk. Eddig egész jól volt, de hirtelen rosszul lett, bevitték a kórházba, ott közölték, hogy ameddig bírja, addig él.
2011. szept. 6. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!