Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így is lehet? Külön kasszások,...

Így is lehet? Külön kasszások, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Párommal és két hónapos kisfiunkkal éldegélünk együtt, altalában véve boldogan. Ami engem zavar, hogy külön kasszán vagyunk, amihez ő ragaszkodik. Amikor megemlítettem, hogy már ideje lenne közösködni ebben is, közölte, hogy nekem csak a pénze kéne. Mert ugye az én keresetem fele annyi, mint az övé. Mindig minden költséget feleztünk, így nekem nem maradt sokszor ruhára sem, míg ő félre tudott rakni. Szerinte így a normális, nem érti miért panaszkodok. Többször felmerült ez a vita, és nem tudom mitévő legyek. Mi lesz, ha hozzámegyek? Mi lesz, ha egyszer neki nem lesz munkája? Akkor én is majd ezt csinálom? Vagy hogyan számíthatok majd rá x év múlva, ha bármi történik? Lehet így tartósan együtt élni valakivel? Nekem ez a felfogás nem fér bele a "család" szóba. Nektek?
2009. ápr. 21. 10:06
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Bezzeg ha annyit, vagy többet keresnél az meg sértené a férfiasságát. Ez így nem család.
2009. ápr. 21. 10:16
 2/15 anonim válasza:
100%
Hát elég érdekes....Mi a kezdetektől közös kasszán vagyunk, azt gondolom ez így természetes és helyes egy családban. A külön kassza folyamatosan gondot fog okozni. Ha elfogy a kis pénzed, akkor kuncsorognod kéne, hogy adjon?! Főleg ha gyerkőc is van! Ezt hogy lehet megoldani? Te veszed a pelenkát ő meg a tápszert?!! Ha bármi történik vele mi lesz veletek a gyerekkel? Gondolom ilyen felfogással házassági szerződés is akar majd írni ha összeházasodtok! Egy ilyen ismerősőm van, akik külön kasszán éltek, és most a válás után a gyereknek elkülönített pénzét is vissza akarja venni a pasi, mert azt ő adta. Sajna nem tudom mi a megoldás, de szeritem jó vége nem lehet ennek.
2009. ápr. 21. 10:17
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Szia! Mi is egy jó idejig külön kasszán éltünk. De mióta megszületett a kisfiunk én jóval kevesebb pénz kapok. A költségeket úgy osztjuk meg, hogy ő fizeti a háromnegyedét én a maradékot. Ez abból adódott, hogy én nagyon kibuktam mert nem volt semmire pénzem és mondtam neki, hogy ezt nem bírom így tovább. Inkább hazamegyek a szüleimhez, ők nem ennyire zsugoriak.... Onnantól teljesen megváltozott. Mindig megkérdi van e pénzem, ad ha kell stb. Szerintem ti is beszéljétek meg, mert ha velem annó miután szólok neki is ezt csinálja én biztos ott hagytam volna.
2009. ápr. 21. 10:19
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom elképzelni ezt a helyzetet. Nálunk akinek épp több pénze van az "gondoskodik" a másikról. Iszonyű idegen nekem amit mesélsz.

Ezen csak drasztikusan lehetne változtatni, pl. Mi az hogy azt gondolja, hogy csak a pénze kell? amikor megajándékoztad egy babával?? ez nagyon felháborító. De ha annyira logikus a pasid, akkor mondd meg neki, hogy ezentúl a megkapott pénzed arányában adsz bele a közösbe, hogy te is férretehess. Én nem tudnék egy ilyen pasival együtt lenni, a legelső ilyen dolognál elhagytam volna..mert ez egyszerű zsugoriság!

Hogy müködik ez? ha majd a pici nagyobb lesz és bébikajához almát kell vennie, akkor kifizetetti veled a felét?:D vagy hogy?

Ez engem most nagyon sokkolt.

2009. ápr. 21. 10:19
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Szia. Nekem sem fér bele ez. Azt még inkább jobban megértem, ha házasság előtti szerződést kötnek, ez ma már jobban belefér, főleg, ha az egyik full gazdag, a másiknak pedig napról napra kell élnie. Bár itt is kérdés, hogy hol a bizalom. Megmondom őszintén, hogy mi most vagyunk 1 éves házasok, nagyrészt az én pénzemből tudtunk venni egy középméretű lakást (megtakarítás és örökség), de én úgy gondoltam, hogy nem különcködök, egy család vagyunk, így 50-50% a tulajdonrészünk a lakásban. Most lehet, hogy sokan mondják, hogy hülye vagyok, de én így éreztem ferrnek, ráadásul aki nem ismeri a férjemet az meg inkább ne mondjon véleményt. A volt férjemmel a végén már külön kasszán voltunk, igaz, ez az idő folyamán alakult ki így, illetve ő alakította így, sosem rakott a közösbe bele, amikor kérdeztem, mindig azt mondta (vállalkozó), hogy apránként kapja a pénzeket és elmegy erre-arra (benzin stb.). Persze nem hittem el, gondoltam, hogy valahol külön gyűjti, de hát mit tehettem volna? Viszont nagyon rosszulesett. Itt alapvető bizalomhiányról beszélünk, ha külön kasszán él egy házaspár vagy élettársak, főként, ha gyerek is van már..... És pl. a gyerek dolgait hogyan veszitek? Egyszer Te másszor ő? Nálunk ilyen fel sem merült, hogy külön kassza. Most az én pénzem kevesebb, mert gyeden vagyok, de a férjemnek esze ágában sincs ezt éreztetni velem, minden kiadást megbeszélünk, ha kell csúsztatjuk, hogy kijöjjünk a pénzből. Ha dolgozom, akkor én keresek valamennyivel többet, de bennem sem merül fel a külön kassza gondolata.
2009. ápr. 21. 10:21
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem tudnék így élni, és nem szültem volna egy ilyen embernek gyereket. Amúgy erről a külön kasszáról a férfiak többségének elég nevetséges elképzelése van. Számlákat felesben kell fizetni, esetleg a kaját is, de az már természetes, hogy a "hülye nő" az alapanyagokból (aminek ugye ő kifizette a felét) megcsinálja a kaját, kitakarít otthon, mos, vasal stb, de ezt eszükbe se jutna megfizetni. Nálunk egyszer én felvetettem a férjemnek, hogy mennyünk külön kasszára csak, hogy lássa, hogy milyen nehéz beosztani a pénzt (nálunk abból volt a vita, hogy ő dohányzik, de azért én spóroljak, mert ő képtelen beosztani a pénzt). Persze, nagyon járt a szája, hogy akkor mindenki fizesse a költségek felét, de mikor rájött, hogy abból nem kap amit főzök (vagy befizethetett nálam menüt), hogy nincs kimosva és kivasalva a ruhája meggondolta magát. Rájött, hogy ha ezeket fizetnie kell nem, hogy félretenni nem tudna, de még adósságai is lennének hónap végén.
2009. ápr. 21. 10:26
 7/15 anonim válasza:
100%
Jah, fizet azért hogy mosol főzöl takarítasz? Vagy besegít? Gondolom elvárja, hogy legyen meleg étel, meg tiszta ruha ingyen...
2009. ápr. 21. 10:32
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, besegít, mosni, teregetni és mosogatni szokott. Ezzel nincs problémám, nagyjából megosztjuk a házimunkát.
2009. ápr. 21. 10:37
 9/15 anonim ***** válasza:
90%

Én a sorrendet fordítva csináltam,először együtt éltünk pár évet(közös volt akkor is a kassza),aztán esküvő és utána gyerek.Szerintem ki kell ismerni a másikat,hogy együtt tudsz e vele hosszútávon élni,nagyjából azonosan gondolkoztok e,ugyan azt szeretnétek e.Nem szültem volna soha egy ilyen embernek gyereket,aki ennyire megaláz semmibe vesz ennyire nem akarja,hogy egy család legyünk.Aki ennyire egoista magának való az éljen egyedül,akkor mindene csak az övé.Ez így valóban nem család,milyen felfogás ez?Hogy lehet így együtt élni?Milyen példa lesztek a gyereketek előtt?Hát nem egy szerető egymást mindenben támogató egységet alkot család az biztos,ahol közös ágy asztal kassza...stb...

A gyereketeket közösen nevelitek?Neki hogyan vásároltok,felesbe?Bocs,de eléggé komikusnak gondolom ha a férjemmel osztozkodnánk a pénztárnál a pelenka árán.A háztartást közösen vezetitek,gondolok itt főzés mosás takarítás mindenre?Ő ugyan azt végzi amit Te?

Hihetetlen milyen emberek vannak.

2009. ápr. 21. 10:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem valami életszerű helyzetet tartotok fenn. El se tudom képzelni, hogy nekem ki kell fizetnem egy csavarhúzónak a felét, de pl pelenkát márnem tudnék venni. Hihetetlen, hogy ilyen helyzetbe gyereket szültél...Ritka nagy tahó a párod már bocs. Nem tűnt fel neki, hogy valamiért a te jövedelmed kevesebb? Ugyanannyit teljesíts fele vagy még kevesebb pénzből.??? Hihetetlen h valaki ennyire korlátolt legyen.
2009. ápr. 21. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!