Hogyan alkudhatnék meg a szüleimmel?
Figyelt kérdés
A hétvégén elvittem az öcsémet egy bevásárlóközpontban és összevásároltunk rengeteg játékot (leginkább olyanokat, amiket anyáék nem vennének meg neki). Erre mikor hazamentünk még engem szidott le anyám, hogy ők nem azért nem vették meg neki, mert nem akarták, hanem mert nincs mindre pénz, amit csak kinéz magának a gyerek. Ezt meg is értem, de én a saját keresetemből vásároltam neki azokat a holmikat és szerintem egy báty ennyit igazán megtehet az öccséért. Anyámék meg ahelyett, hogy örülnének, hogy nem nekik kell megvenni és hogy besegítek még kiakadtak miatta. Szerencsére megtehetem, hogy költsem a pénzemet és pont az öcsém (és nem mellesleg a családom) lesz az, akitől nem fogom sajnálni. Ha megtehetem miért ne?2011. szept. 5. 22:04
1/5 anonim válasza:
Minden bizonnyal édesanyádéknak rosszul esett ez a tetted. Nem azért, mert rosszat tettél, hanem mert fáj nekik, hogy az ő gyerekük és nem engedhetik meg maguknak azt, hogy mindent megvegyenek neki. Mindemellett gondolom egyből az jutott az eszükbe, hogy öcséd majd ezután mindent meg szeretne kapni, azt is, amire nem telik. Nincs ezzel semmi gond, de legközelebb te se vegyél meg neki mindent amit szeretne, hisz még gyerek,mindennap mást akar :) Örülj neki, ha megteheted.
2/5 anonim válasza:
Talán egy kis nevelési célzat is volt a tettük mögött, amibe te esetleg belerondítottál, de nem kell ebből egetverő problémát csinálni. Legközelebb beszéld meg velük:)
3/5 A kérdező kommentje:
Megértem, mert valahol jogos is a dolog, de én imádom nagyon az öcsémet és szeretném, ha mindene meglenne és boldog lenne. Én örülök, hogy ezzel a jó néhány játékkal örömet tudtam neki szerezni. És most lehet, hogy kicsit nagyképűnek fogok tűnni (de nem vagyok az): nem azért tanultam éveken át és küzdöttem fel magam idáig, hogy most ne osszam meg azt a szeretteimmel, amit végső soron nekik köszönhetek, mert ők neveltek, ők taníttattak, nekik köszönhetem, hogy most nekem van miből adnom. Még szép, hogy ahogy tudom meghálálom nekik, bár míg élek nem fogom tudni nekik visszaadni azt, amit az évek során kaptam. Én szeretném a szüleimet is támogatni anyagilag, de ők nem kérnek belőle, nekik jó minden így. Szerettem volna, hogy ideköltöztek volna hozzám a szüleim és a nagymamám, de ők nem akarnak belefolyni az életembe, pedig én nagyon szeretném, mert akkor minden olyan lenne, mint gyerekkoromban. De ők nem kérnek belőle. Ha erre tudnátok valami praktikát azt megköszönném. :-)
2011. szept. 5. 22:41
4/5 anonim válasza:
Kedves kérdező én teljesen egyetértek veled.
Nagyon jó testvér vagy.
Egyébként milyen szakon végeztél, hogy ilyen jól keresel?
Én majd vegyészmérnök leszek.
5/5 anonim válasza:
Ez mind szép és jó, nagyon jószívű vagy, de nem tudom tanultál-e pszichológiát,pedagógiát, az sem feltétlen jó a gyereknek ha mindent megkap amit csak akar:)
Utóbbi írásodra max annyi tippem lenne, hogy néha vásárolj be te, vagy fizess be egy számlát. De ha úgy látod nem esik jól a szüleidnek, akkor ne erőltesd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!