18L vagyok. Apám azzal fenyegetőzik, hogy költözzek el (de már évek óta:S) és hogy kihajigálja a cuccaimat stb. Megteheti ezt? Mit tegyek? Mindig talál valamit, hogy belém kössön:S.
Hivatalosan nem tehet ki.
Kivétel abban az esetben, ha 6 hónapig tartósan nem tartózkodsz otthon és minden személyes tárgyad magaddal vitted, de akkor is ezt két tanúval kell igazolnia. Ebben az esetben jelenthet ki csak hivatalosan.
Nem hivatalosan pedig sajnos azt tesz, amit akar, de ne feledd neked is vannak jogaid!
Hidd el át tudom érezni a gondod, mert hasonló cipőben járok, csak nálunk nem a házimunkával van gond. Meg én már amúgy is magamtól eljöttem, sem mint hogy ott éljek...
22:25 én megértem ezt, magam is átéltem.
DE ha a szülők netán túlhajszolják magukat, esetleg apuka egyedül tartja el a kérdezőt, akkor bizony illik beszállni a háztartásba amennyire csak tud. Nem a minimumot, hanem maximumot csinálni.
Mellesleg itt volt a nyár, nem tudjuk, akkor mennyit dolgozott a kérdező, és a munkanapjain kívül mennyit segített. De hadd jegyezzem meg, a szülőnek egyáltalán nincs olyan, hogy nyár, és nagyon önző dolog, ha a diák annyira ragaszkodik a szünetéhez, hogy semmit nem csinál otthon. Én tinikoromban egy az egyben átvettem nyáron a háztartást, az se volt több napi három óránál. Mert lesült volna az arcomról a bőr, ha elnézem azt, hogy a szüleim nyolc óra munka után még főznek, míg én semmit nem csinálok.
"hát elmosogattam és a hörcsögöt kitakarítottam"
...hát ém is jól fejenb@sználak a porszívócsővel,
ha csak ennyit csinálsz egy nap és ilyen lusta dög vagy !!
tegnap 22:35
"hivatalosan nem tehet ki"
Hülye vagy lányom, eggyes!
KITEHET!
Hát, én nem várnám meg, hogy egy ilyen "apa" elzavarjon, magamtól is mennék , de úgy hogy az életben nem nyitnám rá többet az ajtót, és ha ő jönne utánam, úgy rugnám tökön, hogy hazáig repül!
Ha egyesek nem olvasták volna, nem 18 évesen kezdte elzavarni a lányát, hanem évekkel ezelőtt, amikor még nem is tehette volna meg!
Kérdező, az ezt évekkel ezelőtt jelentened kellett volna a megfelelő hivataloknál.Most már felnőtt vagy, nem hiszem, hogy sokat tudnának segíteni neked az ügyben.Esetleg családsegítőnél, rendőrségnél tudnál némi segítséget, tanácsot kérni, ha komolyan bántalmaz.És védd meg magad!Ne hagyd, hogy kezet emeljen rád!
Nem tudom, hogy jogilag kitehet e. Az enyém megtette, amikor Anyu nem volt otthon. Ez volt az utolsó csepp a pohárba, szerencsére elindította a válást. Azóta boldog.
Igaz, hogy nekem abba kellett hagynom az egyetemet, hogy boldogulni tudjak az életben, de most végre magamra találtam, boldog életet élek, párommal élek már 6 éve, lassan megszületik a második baba, van közös lakás, autó.
Hozzáteszem apám már általános iskolás korom óta mondogatta, hogy alig várja, hogy betöltöm a 18-at, úgy kirak, mint a huzat. Márciusban töltöttem a 18at és májusban rakott ki, anyák napját már nem töltöttem otthon.
Valahol jó, valahol rossz, hogy így alakult. Dolgoznom kellett, hogy el tudjam tartani magam, egyetem mellett (bejárósként) nem tudtam volna olyan munkát vállalni, ami eleget fizet ehhez. Abbahagytam, ha otthon maradok, nem csak egy érettségim lenne.
Viszont boldog az életem. Valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!