A barátnőm mindenbe jobb, mint én, ezen hogy lehetne változtatni?
Sajnállak tényleg.... de igenis irigy van. És csak rosszabb, hogy nem azért van irigy mert szebb, gazdagabb, bármi... hanem valami olyanért, amiért ő megdolgozott! Imádom mikor vkire azért irigyek, mert jó tanuló. Könyörgöm, neki sem az ölébe esik! Tesz érte, tanul, megdolgozik a jó jegyért. Nyafogás helyett vedd elő a tankönyvet... nem nehéz tanulni, főleg a gimiben.
Sok sikert hozzá!
(Szüleid persze rosszul kezelik a helyzetet.. de később rájössz, hogy csak jót akartak neked.)
Te szegény, egy cseppent sem irigyellek. Én is színötössel zártam az általánost, de ha év közben becsúszott néhány négyes, a szüleim ki voltak rám akadva, és ugyanezekkel hozakodtak elő nekem is mint neked. Iszonyatosan idegesítő volt! Nagyon el tudják ezzel rontani a gyerekkort. Éppen hogy támogatniuk kellene téged, nem pedig az ő elfecsérelt éveiket behajtani rajtad! Próbálj erős maradni, gondolj arra, hogy ennek is vége lesz egyszer. Ki fogod bírni, az a lényeg, hogy mindenek előtt magadnak bizonyítsd be, hogy jobb vagy annál, mint amilyennek ők látnak téged.
Kitartást és sok sikert!
19.44-nek. Látszólag igazad van. De hogy mered ezeket írni, amikor személyesen nem is ismered a kérdezőt?
Gondolod, mindenki egyforma képességekkel született? Lehet, hogy értelmes, de nagyon szétszórt. Vagy enyhe részképességzavarai vannak? Nem tudhatsz te se mindent! Arról van szó, hogy azért joga van annak is élni, sőt boldognak lenni, aki nem kitűnő tanuló. Érted?
Egyébként ez még meg is változhat, mert van, aki egyszerűen csak későn érik meg. Fiatalon túlságosan görcsöl (ez is akadálya pl. a jó tanulásnak), vagy még nagyon gyerek. Később beérik, és elvégezhet főiskolát, egyetemet. Nekem is volt ilyen kolléganőm, aki ált. suliban gyenge volt. De felnőttként akárhány tanfolyamon részt vett (később le is diplomázott), már négyeseket és ötösöket kapott.
Egyébként meg nagyon le lehet bénulni valaki mellett, aki sokkal jobb valamiben. Én is éreztem már ilyet, és elég nehezen kezeltem. Igyekeztem, majd meg szakadtam, még sem ment úgy, mint a másiknak. Egyszerűen korlátai vannak az embernek, és ezt meg kell tanulni elviselni!!
Viszont lehet, hogy tűz esetén én mentem meg a többieket. Mert vészhelyzetben gyorsan tudok cselekedni. No, pá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!