Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki leírná a "választ"?

Valaki leírná a "választ"?

Figyelt kérdés

Előre szeretnék szólni, hogy ez egy furcsa kérdés lesz és sokaknak esetleg nem fog tetszeni. 90%-ban beszólásokra számítok, de talán van aki tudna nekem segíteni. Én is sajnos kényszerből gondolkozom el ezen, és egyáltalán nem várom az illető esetleg halálát.

Nos van egy ismerősünk. Szinte születésem óta ismerem, azóta egyedül él. Rokonai sincsenek. Tud arról, hogy nagyon rossz anyagi körülmények között élek. Több ingatlanja is van. Felesége nincs, csak barátnője. Az utóbbi időben egyre súlyosabb betegségek halomzódnak a háta mögött. De hálistennek eddig még nem volt baja.

Viszont. Ha esetleg valami baja történne. Mennyi rá az esély, vagy hogyan tudnám elérni nála, hogy esetleg a végrendeletében rámhagyja valamelyik ingatlanját? Óriási segítséget jelentene nekem, és az ő vagyona sem kerülne rossz helyre. Mondom, elég jó kapcsolatban vagyunk, "szinte" a fia vagyok.

Az emberek gyakran írnak végrendeletet?

Másnak is megfordulna a fejében ez az egész?

Mondom, egyáltalán nem várom az illető halálát. De ha bekövetkezne a legrosszabb, nem lenne rossz, ha a hamvakból új virág nőhetne.... vagy hogy is mondjam.

2011. szept. 4. 17:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha ennyire jóban vagytok ,akkor szerintem erről lehetne is beszélni.Habár ha az ő helyében lennék ,akkor én a vagyonomat elosztanám olyan emberek között akik erre érdemesek .Nem ítéllek el miatta ,ha vágy jobbra és értékelem azt ,hogy tisztességgel szeretnél megszerezni valamit, még akkor is ha az másé .De ha nincs senkije , te ismered és segíted ,akkor számomra ez elfogadható.Most készítünk két idősnek ilyen szerződést , mert ők is idegenre hagynak mindent .De mi örökösödési szerződést készítünk ,az nem támadható meg .
2011. szept. 9. 07:19
 12/12 anonim ***** válasza:

légy vele jóban, beszélj magadról, de ne úgy hogy úgy érezze kihasználnád

én hallottam olyat, hogy egy majdnem ribi, egy öreg színésszel összeállt csak a pénze miatt, vele volt a végsőkig, ápolta, segítette, örömet vitt az életébe, halála után az öreg rá hagyta minden vagyonát, ÉS senki nem irigyeli a ribitől, mindenki úgy érezte, megérdemli

tégy jót az emberekkel, ezerszeresen kapod vissza!

2011. szept. 9. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!