Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki leírná a "választ"?

Valaki leírná a "választ"?

Figyelt kérdés

Előre szeretnék szólni, hogy ez egy furcsa kérdés lesz és sokaknak esetleg nem fog tetszeni. 90%-ban beszólásokra számítok, de talán van aki tudna nekem segíteni. Én is sajnos kényszerből gondolkozom el ezen, és egyáltalán nem várom az illető esetleg halálát.

Nos van egy ismerősünk. Szinte születésem óta ismerem, azóta egyedül él. Rokonai sincsenek. Tud arról, hogy nagyon rossz anyagi körülmények között élek. Több ingatlanja is van. Felesége nincs, csak barátnője. Az utóbbi időben egyre súlyosabb betegségek halomzódnak a háta mögött. De hálistennek eddig még nem volt baja.

Viszont. Ha esetleg valami baja történne. Mennyi rá az esély, vagy hogyan tudnám elérni nála, hogy esetleg a végrendeletében rámhagyja valamelyik ingatlanját? Óriási segítséget jelentene nekem, és az ő vagyona sem kerülne rossz helyre. Mondom, elég jó kapcsolatban vagyunk, "szinte" a fia vagyok.

Az emberek gyakran írnak végrendeletet?

Másnak is megfordulna a fejében ez az egész?

Mondom, egyáltalán nem várom az illető halálát. De ha bekövetkezne a legrosszabb, nem lenne rossz, ha a hamvakból új virág nőhetne.... vagy hogy is mondjam.

2011. szept. 4. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Esetleg eltartási szerződés???
2011. szept. 4. 17:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Alattomos dolog lenne tudatosan a közelébe férkőzni, az átlagnál is többet keresni a társaságát, segíteni neki, stb? Egyébként a nagyapám lehetne az illető.
2011. szept. 4. 17:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát igen. Annyira nem idős és elesett (egyáltalán nem az), főleg rengeteg ingatlannal, hogy ezt meg tudjuk kötni. De tudtommal az is erről szól.
2011. szept. 4. 17:59
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha valamit szeretne ràd hagyni,szerintem biztosan jelezné feléd. Egy ismerõsre nem hagynak rà csak ùgy valamit, aztàn ki tudja.
2011. szept. 4. 18:02
 5/12 A kérdező kommentje:
úgy értem nem egy olyan ember, aki most konkrétan segítségre szorul, nagyon is határozott és tevékeny. Viszont több alattomos betegség is bújkál a háta mögött.
2011. szept. 4. 18:03
 6/12 A kérdező kommentje:
hát nézd, nem tudom. talán ha lebetegedik jelezné.
2011. szept. 4. 18:04
 7/12 A kérdező kommentje:
nincs túl nagy érdeklődés, pedig azt hittem komoly kérdés...
2011. szept. 4. 18:11
 8/12 anonim válasza:

1. "Szinte születésem óta ismerem, azóta egyedül él."

"Felesége nincs, csak barátnője." ???

Tehát a barátnő fog vinni mindent, hidd el...

Hacsak Ő nem ír egy végrendeletet amiben Te szerepelsz.

Halála után viszont ha igényt tartasz az örökölt dolgokra (ingatlan stb.) akkor mivel nem vagy vér szerinti rokona, az adóhatóságnak hatalmas örökösödési adót kell majd fizetned!

Elérni nála azt hogy írjon egy végrendeletet, hát nehéz dolog, pláne hogy ott a nője... Mivel azt írtad, hogy szinte a fia vagy, akkor simán menj el hozzá, és beszélj erről neki. 50-50 százalék...

2011. szept. 4. 18:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Én megértem, hogy ez megfordul a fejedben, még ha egy csomóan alattomosnak is tartanának emiatt.

Viszont én nem erőltetném a dolgot. Amennyiben lehetséges, akkor mindenben a segítségére lennék az öregnek, ha pedig szükséges akkor öregkorában gondoznám, ha rá lenne szorulva.

De nem próbálnám meg rábeszélni, hogy adjon nekem egy ingatlant. Ez csak úgy jó, ha magától eszébe jut. Amennyiben a fiaként tekint Rád, elképzelhető, hogy van végrendelete. Gondlom a barátnője sem örökölhet utána, ha csak nem az élettársa, szóval az Ő részére is kell a végrendelet, ha rá akar hagyni valamit.

Ha pedig tényleg nincs más rokona, akkor valószínű, hogy Ő gondolt erre...én legalábbis gondolnék arra, hogy ne kerüljön rossz kezekbe, esetleg állam bácsihoz a vagyonom.

Viszont nem biztos azért, hogy nem mindent a barátnőjére irat. Nem tudom mennyire jó a kapcsolatuk, de én biztos mindent a páromra iratnék, főleg ha végig mellettem lenne öregkoromban és megszépítené az éveket.

2011. szept. 4. 18:15
 10/12 A kérdező kommentje:
ritkán látják egymást. nagyon ritkán.
2011. szept. 4. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!