17 éves lánynak engednétek a cigit? Mit tennétek, ha a tiltás ellenére is cigizne?
mikor 17 évesen dugiba cigiztem sokkal többet szívtam mint most. Akkor ha kiszabadultam otthonról és volt alkalmam elszívtam akár egy doboz cigit is. Mostanában max napi egy szál, van, hogy annyi se, mert tudom, hogy bármikor szívhatom.
Semmit se ér a tiltás.
Egy majdnem felnőtt emberről beszélünk,ha cigizni akar,akkor cigizni is fog szerintem,ha meg úgy dönt,hogy leteszi,akkor abbahagyja...Szerintem nem burokban nőtt fel,tisztában van a káros hatásaival,ő ezt választotta...Nem hallottam még olyan emberről,aki egy rákos tüdőt látva leszokott,de komolyan,láttatok már ilyet?
Én is cigiztem olyan 17-18 éves koromtól,én is tisztában voltam a káros hatásaival,de kb. kiröhögtem volna anyámat,ha azt mondja nem gyújthatok rá,mert megtiltja.23 évesen pedig egyik napról a másikra letettem, mert ÉN DÖNTÖTTEM úgy,hogy a születendő gyerekemet nem károsítom cigizéssel,bármennyire is szerettem dohányozni...
Nem engedés-nem engedés kérdése, de hogy onnantól tőlem egy fillért nem kapna amíg le nem szokik, vagy meg nem keresi rá magának a pénzt, az is biztos. De eléggé bántana, ha ilyen hülye és értelmetlen dologra fogékony kölyköt nevelnék fel, akárhogy is.
Leültetném, és kiszámolnám, hogy napi egy doboz cigivel számolva pl. mennyi pénz megy el erre-arra, és hogy pár év alatt elég szép összeget elfüstöl az ember. A betegségeket nem firtatnám, azt megtanulja az ember iskolában is, és a csapból is folyik. Ha ezek után se képes letenni, akkor lemondok a dologról, de nem támogatnám anyagilag.
Ha tiltanám rosszabb lenne,akkor titokban csinálja.Elmagyaráznám a veszélyeit,azt hogy kicsit sem menő,és biztosan nem adnék rá pénzt,és nem venném meg neki.
Hozzáteszem otthon nem lát ilyesmit,mert nem dohányzunk,de szerintem ez semmit sem jelent.Sajnos a rossz társaság sokszor erősebb,mint a jó nevelés.
Vegye meg magának.
Ám normális hangnemben elmondanám a cigi ártalmait neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!