Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves lánynak engednétek a...

17 éves lánynak engednétek a cigit? Mit tennétek, ha a tiltás ellenére is cigizne?

Figyelt kérdés
Februárban lesz 18
2011. szept. 4. 15:04
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
45%

Te a lány vagy vagy valamelyik szüleje?

Szerintem ha megbeszélitek, higy otthon nincs cigi, az már okés. Ha bulizik vagy haverokkal van, hadd gyújtosn rá, viszont ha otthon meg tudja állni, hogy ne cigizzen, akkor talán könnyebben fog tudni róla leszokni, ha egyszer benő a feje lágya.

2011. szept. 4. 15:12
 12/55 anonim ***** válasza:
49%

nana

elvileg egy 17-18éves gyerek még középiskolába jár.tehát nincs keresete..amiből pl cigit tudna venni..szóval akkor ki ad neki pénzt cigire?!ezt sosem értettem,hogy annyi kis sz@ros cigizik,vajon honnan van pénzük cigire ha nem anyu/apu ad nekik rá??

2011. szept. 4. 15:12
 13/55 anonim ***** válasza:
91%
Engem azzal tudnál meggyőzni, ha olyan következményeket mondanál, mint pl. sárga fog, ronda bőr, stb.
2011. szept. 4. 15:16
 14/55 anonim ***** válasza:
60%

Ha szülő vagy: annyit tudsz tenni, hogy otthon ne engedd cigizni, annyival is kevesebbet szív.

A barátom szüleire nagyon haragszom, mert neki engedték otthon, és most már láncdohányos :S és rohadt sokat költ erre, és egy mozit nem bír ki!!! És még csak 23 éves, fő a fejem, hogy szoktassam le :S:S:S

Nekem nem engedték, így felnőtt koromra is annyi maradt meg, hogy csak akkor gyújtok rá, ha pl. beülünk valahova egy pohár borra - máskor egyáltalán nem.

A gyerekeimmel is így fogom csinálni.

Amúgy meg az is jogos, hogy ha a gyereknek a szülő adja a pénzt, akkor joga van valamennyire beleszólni, mire költi. Ha meg olyan hülye, hogy a saját nyári munkája által megkeresett pénzt cigire költi, arra dolgozott...

2011. szept. 4. 15:17
 15/55 anonim ***** válasza:
92%

én dohányoztam kb. fél évig.társaság,barátok hatására.

aztán láttam ezt az oldalt és komolyan elgondolkodtam a dolgokon.meg utáltam,hogy mindig büdös volt a hajam,anyuméknak meg mindig hazudnom kellett,hogy csak a barátok cigiztek amiatt olyan a "szagom".

nah hát ettől elment a kedvem a dohányzástól: [link]

2011. szept. 4. 15:19
 16/55 anonim ***** válasza:
92%
Szülő vagy? Ne tiltsad látványosan, legfeljebb ne adj neki pénz, hiszen erre költené úgyis csak. Inkább cselekedj, szólj ismerősöknek, rokonoknak hogy időnként említsék meg neki hogy "bocsánat, de elég büdös vagy, cigizel?" vagy "mitől ilyen sárgás a bőröd, ugye nem cigizel?" és hasonlók. Ez nem szemétkedés, mert van benne igazság, hiszen aki cigizik ilyen lesz, büdös, sárga bőrű, sárga fogú. És az ilyen beszólások elég kellemetlenek, talán emiatt fogja abbahagyni, a legtöbb fiatalnak számít mit gondolnak róla.
 17/55 anonim ***** válasza:
90%

Nekem mindkét szülőm cigizik----tehát ROSSZ PÉLDA

én 21 éves vagyok de életemben még csak ki sem próbáltam a cigit, annyira gyűlölöm, hogy nem tudom elmondani...

Felesleges pénzkidobás (eddig házat lehetett volna építeni abból a pénzből amit anyámék cigire költöttek), emellett büdös, káros az egészségre...

Szerintem csak a gyenge ember dohányzik...

Ja és manapság még csak nem is menő.

egy dohányzó párt pedig sosem választanék magamnak

18/55 anonim ***** válasza:
87%
Nem engedném, de nem is tiltanám orrba-szájba.
2011. szept. 4. 15:22
 19/55 anonim ***** válasza:
89%

Ne tégy mást, tedd ezt eléje: /22 éves fiú, COPD-s!/

22 évesen ebbe a betegségben szenvedek

Kezdeti tünetek: Beszéd, hang:

a hang megváltozása, rekedtség

Általános tünetek:

a hát, karok, lábak, has fájdalma, merevsége, éjszakai izzadás, fáradtság, fejfájás, fokozott szomjúságérzés, gerinc fájdalom, gyengeség (fizikai), hát fájdalom, hőhullámok bőrpírrel, influenzaszerű tünetek, mellkasi fájdalom, torokfájás

Has és emésztő rendszer:

a széklet egyéb rendellenességei, bűzös széklet, emésztési zavarok, gyomorégés, hányinger, szájbűz

Szem:

a szem megerőltetése, égő szem, könnyezés, véreres szem

Húgyrendszer:

a vizelet színének megváltozása, égő érzés vizelés során

Magatartás, felismerés, érzelem:

bizonytalan önkép, identitás, boldogtalanság, hangulatingadozás, lehangoltság, szegényes önkép, szorongás, viselkedés megváltozása

Keringés és légzés:

egyéb mellkasi fájdalom, fájdalmas légvétel, fulladás-érzés, hirtelen kialakuló nehézlégzés, légszomj, erős mellkasi fájdalom, horkolás, pulzus megváltozása, sóhajtozás, tüdővérzés

Szájüreg:

fehér felrakódások (könnyen eltávolítható), foghullás, ínyvérzés

Ivarszervek:

herefájdalom, -duzzanat, herefájdalom, -érzékenység

Ideg-, csont- és izomrendszer:

zsibbadás

Későbbi tünetek: Általános tünetek:

hőhullámok bőrpírrel, mellkasi fájdalom, szorongás, torokfájás

2011. szept. 4. 15:26
 20/55 anonim ***** válasza:
15%
Én is 17 éves lány vagyok, és februárban töltöm a 18-at. Nekem engedik a szüleim, mert ők is dohányoznak, meg tudják, hogy hiába tiltanák úgyis megvenném a cigit magamnak. Van, hogy velük cigizek kint a teraszon, sőt van, hogy ha boltban vagyunk kérek egy doboz cigit tőlük és megveszik nekem. Amúgy nem sokat dohányzom, egy doboz nagyjából egy hónap alatt megy el. Pénzem meg zsebpénzből van rá, meg abból, hogy nyáron dolgoztam és nagyon sok pénzt félretettem.
2011. szept. 4. 15:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!