Miért mondják folyton lesajnálóan, hogy majd engem is megtalál a szerelem, mikor nem?
Szüleim, rokonok folyton ezt mondogatják. Mindig az unokatesóimhoz hasonlítanak, akiknek örökké van párjuk, ha kiteszik, nem bírnak két hetet se társ nélkül élni.
Én egyedülálló vagyok, és elvagyok így, meg elviselem hogy minden családi összejövetelen ott lóg mindenkin a "tartozéka". Ez engem nem zavar, de nem értem, őket viszont miért, hogy nekem nincs?
Úgy érzem, egy társ nem egy mobiltelefon, akit havonta lecserélünk egy jobbra, ha már "elavult", csak azért nem járnék valakivel, hogy legyen valakim.
Sőt, folyton hallom, látom barátok féltékenységi jeleneteit, veszekedéseit, és úgy döntöttem, ezekből én nem kérek.
Olyan pasi biztos nincs a világon, aki elviselné, hogy nem lát pl. 1 hétig, mert olyan kedvem van, hogy egyedül akarok lenni, és senkit nem akarok látni.
Meg olyan sincs, aki kibírná, hogy ne szexeljünk az első pár hónapban, hanem emberileg ismerjük meg egymást.
Sok embernek taszít az érintése, a családban nem szokás csak úgy megérinteni egy közeli családtagot sem... meg igazából rettegek a szerelemtől, az abból adódó kiszolgáltatottságtól is. Mindig megfutamodok ha tudom, hogy kölcsönös lenne az érzelem, és én is meg tudnám szeretni az illetőt.
Tehát alkalmatlan vagyok egy kapcsolatra.
Csak idegesít, hogy elvagyok így, de mégis azt éreztetikvelem, hogy "nincs párod? kevesebbet érsz!"
20/L
Teljesen egy cipőben járunk... Ha szeretnél beszélni valakivel ezekről akkor írj nekem nyugodtan egy privátot:)
19/L
lehet hogy bánni fogom, de egyszerűen félek...
nem akarom, hogy csak kihasználjanak, meg nemtom...igazából nem hiszem el, hogy engem lehet szerelemmel szeretni.
az meg a másik, hogy utálom ha megérintenek, és ez akkor is így van, ha az illetőről tudom, hogy csak egy kicsi kéne, és megszeretném.
és ilyenkor lépek le
Rokonok azzal a hiszemmel nottek fel, hogy mindenkinek, foleg egy nonek kell egy par. Mondjuk, 20 evesen nem olyan nagy baj, ha meg nincs. Az sem, hogy nem valtogatod oket.
Normalis a gondolkodasod, sokkal jobb igy, felismered pontos erzeseidet, gyengebb oldaladat. ERkolcsosen, oszinten akarsz elni, nem ugra-bugra barmi jo alapon.
El fog jonni a a par akirol tudod hogy hiszed hogy az igazi. ha netan nem, akkor meg jobb igy, mint csak egy helyettessel, nem azzal akivel szivbol szeretnel lenni.
nem hiszem, hogy lesajnálóan mondják -(vagy ha igen, ne törődj velük)
elér a szerelem, elborít a szerelem - igen ez sok helyen olvashatod - ez így van - ez nem a saját tudatos erő, ezt: kapjuk. Kegyelemként. Shakespeare drámákban láthatod: a szerelem villámcsapásként jön -és nem menekülhetsz előle.
De nem is irányíthatjuk a villámokat -hiszen nem vagyunk Zeusz-ok (tudod, Zeuszt a villámokkal a kezében ábrázolják)
Különös dolog ez a szerelem:
nagy szenvedések forrása- de nélküle élni nem lehet.
A népdal ezt a kettősséget tömören, szépen fejezi ki:
Szerelem, szerelem
Átkozott gyötrelem.
Miért nem virágoztál
Minden fa tetejen.
http://www.youtube.com/watch?v=u76POVGTA_s
a dal 1:50-től
de nem jön el, mert gyorsan elmenekülök, mielőtt "gáz" lenne
egyszer régen csalódtam, de újra nem bírnék, nem is akarok
de, mert kényszerítem magam.
hiába "fog meg", akkor is félni fogok, ez nem így megy, hogy majd csak megtetszik, és maradok.
gondolod, nem volt még ilyen?
nem, én nem akarok párt, csak bosszant, ha ezzel cs.sztet a család :D
"Meg olyan sincs, aki kibírná, hogy ne szexeljünk az első pár hónapban, hanem emberileg ismerjük meg egymást. "
Dehogy nincs! Amikor mondom valakinek hogy mi több mint egy évet vártunk (már nagykorúak voltunk) az első szex-el senki nem hiszi el, pedig nincs amiért hazudjak...
Úgy látom Téged a szerelem ténye is riaszt. Engem is riasztott mielőtt megtaláltam a páromat...majd ha a tökéletest megtalálod nem fogsz félni, és meglátod ejdejóérzés lesz:)
Nekem van egy hozzád hasonló barátnőm, szóval nem vagy egyedül sem a problémával...
És még valami, teljesen igazad van abban, hogy csak azért ne legyen barátod, hogy "legyen". Eljön az az idő is. Kinek korábban kinek később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!