Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Iszonyúan félek az édesanyámtó...

Iszonyúan félek az édesanyámtól. Lelki terror?

Figyelt kérdés

Az édesanyámmal való kapcsolatom egy rémálom. Ennek az oka rendkívül szokatlan és furcsa. Negyedik éve, hogy anorexiával vádol és "kezel". Elképesztően aggresszív nő egyébként is, de velem még inkább. Ahogy kora reggel felkell már jön hozzám, hogy mit reggeliztem, mit fogok ebédelni, mi lesz a vacsorám és közben folyamatosan BÁMUL. Kémleli a testem egy hátborzongatóan félelmetes tekintettel az arcán. Felteszi a kérdést, hogy "Van itthon kenyér?? MIT FOG ENNI A GYEREK??" Ilyenkor izzik a szeme, mintha elborult volna az agya olyan. Én meg rettegek tőle.

Állandóan azzal fenyeget, hogy meg fogok hallni. Hogy kiállnak a bordáim, csak én nem látom.

Az életem mellette nem más, mint egy valódi horror.

Én TÖKÉLETESEN meg vagyok elégedve az alakommal. 164cm/48kg 17 éves vagyok.

Nem tudom ennek van-e hozzá, köze de sok fiúnak is bejövök.

MIT CSINÁLJAK????

2011. szept. 3. 22:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A 11 éves fiam 152 cm és 38 kg. Nem egy kajagép, sőt, alapvetően kicsi kora óta nyaggatni kell, hogy egyen. De csak határig piszkálom, hogy legalább valamit egyen, ha nem is sokat. Tudomásul vettem, hogy ilyen, nem tömöm és kész. Nem anorexiás, viszont vékony, izmos és tök egészséges, egy évben egyszer ha beteg, és két nap alatt túl van rajta. Az, hogy vékony alkat, az adott, az apja is ilyen. Szerintem mondd meg anyukádnak, hogy vagy abbahagyja, vagy tényleg nem vagy hajlandó enni. Persze nyilván titokban kell kajálnod, ha nem látja. Ha ezért mondjuk orvoshoz vitet, az jó, mert akkor a pszichomókusnak el lehet mondani, hogy mi a helyzet, akkor hátha elkezdi kezelni anyukádat, amire másképp nincs sok esély.
2011. szept. 4. 06:53
 12/23 anonim ***** válasza:
Nincs veled semmi baj,ha rendesen eszel. Én a Te korodban 172 cm voltam és 51 kg. Semmi bajom nem volt,sőt többet ettem mint az átlag, nem egyszer este mentem gyorsétterembe. Ha brlegondolok,h hányan vádoltak engem is,h biztos beteg vagyok. Egyszerűen van akinek ilyen az anyagacseréje. Azóta eltelt 11 év és szép lassan rámjött 7 kg. Hozzátenném a családomban 50 feletti nők nagyon vékonyak,és nagypapám is az volt. Nézz körbe a családodba hátha van olyan aki szintén vékon és akkor talán anyukád is rájön,h ez nem betegség.
2011. szept. 4. 08:36
 13/23 anonim ***** válasza:
57%

71%-os válaszoló:

igen, tudjuk, hogy minden az anya hibája. nincs olyan rosszindulat, hülyeség, ostobaság, jellemhiba, testi fogyatékosság, ami ne az anya hibája lenne. megszületik a gyerek, és se a genetikája, se a környezete, se a saját akarata nem okozhatja a hibáit, csak az anyja.

hát, gratulálok!

kérdező: menj el orvoshoz, és ha az orvos ad róla igazolást, hogy nem vagy anorexiás, akkor az anyád le fog szállni rólad! nem értem mit lehet ezen ennyit nyűglődni!

2011. szept. 4. 09:14
 14/23 A kérdező kommentje:

Már többször voltam orvosnál.

Egyszer ő vitt el egy pszichológushoz. BORZALMAS volt. Úgy viselkedett velem, mintha teljesen idióta lennék. Olyanokat kérdezett, hogy mit érzek, ha a hütő közelében vagyok. Ha nem válaszoltam azt úgy vette, hogy hallgatás=beleegyezés, ha próbáltam védeni magam, az annyit jelentett, hogy küzdök ellene. A legeslegmélyebb érzelmeimbe akarta beleásni magát, miközben egy szavamat se hitt el.

Később megint elküldött orvoshoz, a háziorvoshoz. Ő egyszerűen kiröhögött, azt mondta nyugtassam meg az anyut. De persze SEMMI nem változott.

2011. szept. 4. 09:20
 15/23 HLord válasza:
100%

A pszichológusból az egyik ilyen a másik olyan. Gondolom annak már előre jól beadagolta, hogy te beteg vagy, és ebből indult ki, erre alapozta az egész kérdezősködést.

Szerintem az orvos ezzel nem sokat tud kezdeni. Ha elég erős az anyád hite, akkor úgyis csak a saját világában él. Régen nekem meg nagyanyám volt zaklató és elég sokáig tartott mire normalizálódott vele a kapcsolatom. Vele se az volt a baj, hogy fenntartásai voltak, hanem az agresszivitása és a párbeszédre való képtelensége.

Továbbra is azt mondom, hogy megbízható családtagtól kérj segítséget. Egyéb ötletem annyi, hogy írj rám privát email-ben, hátha kieszelünk valamit. Megkérdezem azt erről a kérdésről, aki nekem is segített a nagyival megbékülni. :)

2011. szept. 4. 17:55
 16/23 anonim ***** válasza:

"se a saját akarata nem okozhatja a hibáit, csak az anyja.

hát, gratulálok! "

Megis milyen hibaja van itt a lanynak?

Ez a topic az anya fenyegeto viselkedese elleni segitsegkeres, megis miert volna a lany hibas az anyja bantalmatzó viselkedeseert???

2011. szept. 4. 18:08
 17/23 anonim ***** válasza:

"A legeslegmélyebb érzelmeimbe akarta beleásni magát, miközben egy szavamat se hitt el."

Az edesanyad vitt el, mondvan, hogy az a problema, hogy anorexias vagy.

Mas az, ha Te mész el valakihez AVVAL a problemaval, hogy az edesanyad terrorizal, es segitsenek.

A keruleti csaladsegitohoz is mehetsz, a szakrendelesre is mehetsz, internetes szakertoi rovatban is kerhetsz segitseget, a gyermekvedelemhez is mehetsz.

35N

2011. szept. 4. 18:12
 18/23 anonim ***** válasza:
Manipulatív személyiséget fenyegetés elé kell állítani,márpedig anyukád ilyen.Anyukám is rengeteget terrorizált tini koromban egészen addig,míg pár napra el nem költöztem itthonról.Azóta megváltozott a kapcsolatunk,szerencsére nagyon jó irányba.De azért óvatosan ezzel,ha nagyon kihúzod a gyufát akkor ellened is fordulhat.Mondd neki azt egyszerűen,hogy ha nem száll le rólad,el fogsz menni.Ha van rá lehetőséged szerintem menj el otthonról minél hamarabb,mert a helyzet sajnos lehet ennél rosszabb is.Sok sikert,légy erős!
2011. szept. 4. 21:34
 19/23 anonim ***** válasza:

szia

ez gáz nagyon, hogy ilyen anyád de vannak rosszabbak is.

22évesen 176cm mellett 49,5kg vagyok, ritkán vagyok 51,5. De anyám nem mondaná rám azt, hogy anorexiás vagyok, mert látja és hallja, hogy éjszaka 2kor is megyek a hűtő felé és keresem, hogy mit lehet enni.

ő másként tart terrorban.

Ő a barátaimat és a páromat bántja. Azzal fenyeget, hogyha elköltözök itthonról ő belebolondul.

Ami igaz is mert ha csak egy éjszára megyek el itthonról már hív fel, hogy beteg és szúrja a szívét és kell vinni orvoshoz rögtön:S

2011. szept. 4. 22:20
 20/23 anonim ***** válasza:
No, ez az érzelmi zsarolás. Ilyenkor azt kell mondani, hogy oké, akkor hívj mentőt! És még véletlenül sem szabad rohanni hozzá. Az én anyám is ilyen, gyerekkorunkban is mindig az volt, ha valaki ellenkezni mert vele - beleértve apámat is - hogy eldobta magát az ágyon, és jött a "jaj a fejem, jaj a szívem", az öcsém meg ott zokogott, hogy meghal az anyu. Rám már akkor sem hatott, ránéztem, szóltam öcsémnek, hogy ne zokogjon, mert csak a szokott hiszti. De erről nem bír leszokni, most is ez van, ha valami nem tetszik neki, akkor jön azzal, hogy miattam fog agyvérzést kapni, én leszek az oka ha meghal, mert felidegesítem azzal, hogy ellentmondok neki. Megjegyzem, nem vagyok mai csirke, már a fiam is nagykorú, de anyám még mindig így akar manipulálni, csak nem megy neki, és ez vészesen bosszantja.
2011. szept. 4. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!