Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem kiakadt mert takarítónő...

Férjem kiakadt mert takarítónőt akarok hívni a házba. (Állandóra) Elkezdte nekem ecsetelni hogy turkálna a cuccunkban stb. Összevesztünk ezen. Most Miért kell ezen így kiakadnia?

Figyelt kérdés
Én is dolgozok ő is. Amikor otthon vagyok pihenni szeretnék és nem a háztartással foglalkozni.. Köszönöm a válaszokat! 30N
2011. szept. 3. 19:11
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
77%
Nem hiszem, hogy akkora kupit lehet csinálni, amit 2 ember nem tud eltakarítani, így én is feléeslegesnek tartanám. Mi hetente egyszer, szombaton takarítunk, kb 1-2 óra az egész, azonkívűl hétközben próbálunk rendet tartani, elmossuk azt a pár tányért amiből eszünk, beágyazok, meglocsolom a virágokat, kitakarítom a fürdőt, ami naponta max félórás feladat. Nem hiszem, hogy van olyan, akinek még ennyire sincs ideje. Így én se szeretném, ha jönne egy idegen turkálni a cuccaink közt, netalántán le is nyúlna valamit, mikor nagyon könnyen rendben tarjuk mi is a házat és még fizetni se kell érte.
2011. szept. 3. 19:24
 12/45 anonim ***** válasza:
96%

nagy ház, te csinálsz mindent, emellett dolgozol: még szép, hogy kérj segítséget.

Mondd el, hogy az a feltételed hogy ne legyen takarítónő, hogy egy hétig ő csinál MINDEN házimunkát,. plusz lemossa az ablakokat, ő főz, egy hét után pedig feleztek. Ha ez után is ellenzi a takarítónőt, akkor oké.

2011. szept. 3. 19:25
 13/45 anonim ***** válasza:
85%

"Mi van a mai nőkkel, hogy utáltok takarítani?"

napi 8-10 órában dolgozunk, utána gyereknevelés és utána házimunka. Kösz.

2011. szept. 3. 19:26
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem utálok takarítani. Napi 14 órát dolgozok és utána valahogy elszáll a kedvem.
2011. szept. 3. 19:27
 15/45 anonim ***** válasza:
68%
A mi házunk 4 emeletes, és igen, tudunk nagy kupit csinálni ketten is, gyerekek nélkül.
 16/45 anonim ***** válasza:
47%
Én a férjeddel értek egyet. Én nem bírnám elviselni, ha egy idegennek lehetőséged adnék arra, hogy turkálhasson, vagy bármi mást csináljon. 2 ember után te is szerintem tudsz hetente legalább egyszer takarítani:)
 17/45 anonim ***** válasza:
97%

Oké, hogy 2 ember elvileg nem csinál nagy retket, de írta a kérdező, hogy a férje nem veszi ki a részét a házimunkából. Teljesen jogos és érthető, hogy nem akarja egyeül csinálni. Ha a kedves férj nem hajlandó kivenni részét, akkor igenis hívjanak takarítónőt, ha megtehetik.

Nem értem azt a hozzászólót, aki azt írja, hogy nem érti, mi van a mai nőkkel. Miért, a takarítás csak a nők "privilégiuma"? No comment.

2011. szept. 3. 19:29
 18/45 anonim ***** válasza:
90%

19:27

Akkor szálljon be a férjecske is a takarításba, ha annyira utálja hogy más turkál a cuccai között.

Vagy tartsa el az asszonykáját, hogy egész nap csak otthon csinosítsa a házat, de elég irreális elvárás, hogy a napi munka után még mosson-főzzön-takarítson. Ha meg lesz gyerek, akkor még azt is nevelje, mi? De a takarítónő az fúúúúj, az ne jöjjön.

19/45 anonim ***** válasza:
94%

nekem is van takarítónőm, és nagyon örülök neki. hogy miért? egyedül vagyok a gyerekkel, mellette dolgozom, és tanulok. a maradék szabadidőmet a gyerekkel szeretném eltölteni, vagy pihenéssel, nem pedig takarítással, órákig tartó vasalással. ennek ellenére, úgyis kell takarítanom, mert nem jön minden nap a hölgy, csak hetente kétszer, én pedig azt szeretem, ha minden nap fel van mosva, kporszívózva, stb. de nem állok neki egyedül ablakokat pucolni, az összes függönyt leszedni, stb.

annak a válaszolónak, aki azt írta, h a mai nők nem szeretnek takarítani: régen volt az a módi, hogy anya otthon takarít, apa dolgozik. manapság már anya is ugyanúgy dolgozik, mint apa, vagy még többet/keményebben. egy férfitől mégsem várja el senki sem, hogy miután hazamegy a melóból, nekiálljon ablakot pucolni, stb, miért nem????? ugyanannyit dolgozott, mint a felesége (legalábbis az én ismeretségi körömben). akkor a feleségtől miért várják el ugyanezt? más dolog, ha anyunak nincs munkahelye, egész nap otthon van. de ha anyagilag megengedhetik maguknak, akkor akár ilyen esetben is lehet alkalmazni valakit, aki rendben tartja a lakást.

20/45 anonim ***** válasza:
89%
Ha anyagilag megteheted, akkor csak egy módon tud a férjed lebeszélni: ha ezentúl átveszi a takarítás felét. Ha erre nem hajlandó, nincs beleszólása abba, hogy Te hogyan oldod meg.
2011. szept. 3. 19:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!