Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emiatt rossz lánya vagyok?

Emiatt rossz lánya vagyok?

Figyelt kérdés

Anyukámmal nagyon különböző személyiségűek vagyunk, és ez sokszor okoz gondot. Sokszor veszekszünk, főleg a húgomról és a jövőmről. A húgommal jobban (sőt, teljesen jól) megértik egymást, közelebb is állnak egymáshoz.

Az együttélés is egy nehéz dolog mindkettőnknek, a különbségeink (vagy talán az én különcségem) miatt. Úgy gondolom, hogyha majd elköltözök, akkor mindkettőnknek sokkal könnyebb lesz. Ezt meg is mondtam neki, de ő úgy vette le, hogy utálom, és hiába mondom, hogy nem így van.

Konkrét terveim vannak a jövőmmel kapcsolatban, és ezek sajnos nem foglalják magukba a Magyarországon való (hosszabb ideig tartó) tartózkodást. Amint lehet elköltözök. Ez őt nagyon zavarja, szerintem úgy gondolja, hogy miatta költözöm el. Ez mondjuk részben igaz is, de nem azért, mert utálom őt, hanem mert így jobb lesz mindkettőnknek, és a jövőbeli terveim megvalósításához is elengedhetetlen a külföldön való élés. Emiatt rossz lánya vagyok? Hogy úgy gondolom, hogy ha elköltözöm, akkor jobb lesz a kapcsolatunk?

(15/L)

2011. szept. 3. 13:47
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Angol, német, japán felső (ezeket már tanulom, angolt 3 éve, németet ez lesz a 10. éve, japánt egy éve) középfokú: spanyol (ezt jövőre kezdem) és két év múlva a japánból már meg lesz egy felsőfokúm, szóval azt már csak szinten kell tartanom, és belekezdhetek egy új nyelvbe. A kínaira gondoltam, mert a koreai nem jött be annyira (tanultam pár hónapig). Így meg lesz az 5 nyelvvizsga. (Németből DSD lesz)
2011. szept. 3. 15:49
 22/22 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok, másodéves egyetemista. Kicsi korom óta küldöldre akarok menni, nagyon jól ismerem Ausztriát, oda akarok költözni, ott dolgozni, és ez sosem fog változni. Már hajtok a felsőfokú német nyelvvizsgáért, októberben vizsgázom, hogy tavasszal megkaphassam az ösztöndíjat, amivel 1 évig kinn tanulhatok Ausztriában. Anyám a mai napig ezt az egészet hülyeségnek veszi, nem veszi komolyan, de majd rájön, mennyire komoly. :) Amúgy nekünk sem olyan jó a viszonyunk, mégis itthon akarnak tartani. De én szeretem elérni a céljaim. és véghezviszem minden áron, kinn fogok élni és dolgozni. :) Te is tégy hasonlóképp, áljj ki a terveidért, céljaidért, bizonyíts anyukádnak, hogy te igenis eléred, amit akarsz! Idővel ő talán komolyan fog venni... ha nem, az már az ő baja. :)
2011. szept. 3. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!