Családomban mindenki mindent rögtön megkap, csak nekem kell megdolgoznom mindenért?
Pár hónapja dolgozom, hogy legyen saját félretett pénzem. Gyerekkorom óta olyan vagyok, hogy akkor "érzem jól magam" ha van félretéve pénz. 13-14 éves koromban, mindig úgy költekeztem, hogy 7-8 ezer ft-om mindig maradjon. Most pedig 21 évesen, az nyugtat meg ha tudom, hogy van otthon 100-150 ezer ft-om, ami csak úgy el van téve. De az utóbbi időben nagyon sok volt a kiadás, és a pénzem nagyon megcsappant. Ezért dolgozni kezdtem pár hónapja. Azonban úgy zavar, hogy a családtagjaim közül mindenki (sőt még tőlem 2-3 évvel idősebbek is) mindent megkapnak a szülőktől. Legyen az cipő, ruha, tv, laptop, strand. Nekem meg soha nem adott anyám még 5000 ft-ot csak úgy, hogy vegyek egy cipőt. És épphogy elkezdtem dolgozni járni pár hete, rögtön mindenki bevásárolni ment. Mindenki vett egy csomó márkás cuccot (unokatestvérek, tesók, sógornők). És ezek az emberek, úgymond élvezik azt, hogy nekik a kisujjukat sem kell megmozdítaniuk, és minden a seggük alá van tolva. Én meg azon gondolkozom, hogy betömessem-e a fogamat vagy sem, elmenjek-e fodrászhoz (fél év alatt egyszer) stb.
Másnak meg fizetik mindezt. A kaját, a gyógyszert, a bérletet, az albérletet, a rezsit, a telefonszámlát, a ruhákat, az orvost mindent!
Olyan igazságtalan. Pedig ezeknek az embereknek is van pénzük.
Én is nagyon tudnék örülni, ha semmire nem lenne gondom, hanem minden pénzt, amit keresek félretehetnék.
Közben meg engem kritizálnak meg, ha veszek magamnak valamit. Mintha nekem nem lenne szabad.
Van valaki hasonló helyzetben? Nem zavarja az, hogy mások semmit nem tesznek, és mindent megkapnak?
00:01
Veled nagyon egyet tudok érteni. Bár nálam nem család, hanem közeli barátnő, de pontosan ez a probléma, hogy nulla az együttérzés és a magértés benne.
Egyszerű példa: az ország egyik végén lakom, de ő mondta, hogy járjak fősulira a másik végébe, ahova ő is. Mondom neki, hogy nem tehetem meg, mert nagyon sok pénz lenne, ha elköltöznék, plusz az miatt, hogy haza kellene utazgatnom, nem lenne időm sem sok dolgozni, még hét végén sem. Itthon viszont esetleg heti pár napot dolgozhatnék, ráadásul anyagilag is jobban kijönne. De ő csak ismételgeti tovább, hogy menjek, mert milyen jó bulik vannak ott, meg kellene neki valaki, aki segít főzni rá meg takarítani az albérletét. O.o Oké, hogy az ő szülei anyagilag mindenben támogatják, minden 100%-ig ki van neki fizetve, de megérthetné, hogy akármekkora buli, én nem tehetem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!