Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan dallam/illat amiről...

Van olyan dallam/illat amiről egy emlék jut eszetekbe?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon sok ilyen van, és igyekszem megőrizni az emlékeknek. Például tinédzserként voltunk egy fantasztikus kiránduláson a szüleimmel, és amíg utazgattunk végig a rádiót hallgattuk. Ment néhány sláger, amit ha most meghallok egyből bevillannak olyan emlékek amik amúgy sose jutottak volna eszembe. Igyekszem nem rongyosra hallgatni őket, hogy ne menjen el az emlékezési hatás. :)

De ugyanígy van az illatokkal is, pl férjem parfümje, amit az első találkozások alkalmával használt, vagy egy tusfürdő illata, amit egy boldog időszakomban használtam.

Veletek volt ez így? Elmesélhetitek azt is hogy mi és milyen emlékeket csalt elő :)

2011. szept. 1. 18:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Pont ma hallottam Juanes-La camisa negra c. számát. Rögtön eszembe jutott a gimi, a spanyol órák, meg hogy mindig ezt hallgattuk egy időben, spanyolon meg lefordítottuk a szövegét. És most olyan jó volt visszaemlékezni, minden olyan gondtalan volt. :)
2011. szept. 1. 18:36
 12/24 anonim ***** válasza:

húúú nagyon sok de a legfontosabbak:

Van egy szám nem tudom megtalálni az előadóját címét, egy csaj énekli: h: yeah, yeah, God is great, ... what god want of us és ilyen lassú.

Anno, barátommal egy helyen dolgoztunk Tesco. Ő éjjeles volt és meg délelőttös, és pont negyed óránk volt közösen.De ő más részlegen volt és 1ik reggel bementem és kérdeztem hol van, mondták h kinn van az udvaron, szemetet tömörít, én meg "kiszöktem" hozzá. És ugye a boltban mentek a zenék és pont ez következett.

Én meg ott voltam vele, összebújva, és már csak kb 5 percünk volt és azóta mindig ez a jelenet jut eszembe erről a számról.

Másik: nagyon régi (azóta már sajnos nem) barátnőméknél egy bizonyos öblítőillat volt, és ha megérzem, dőlnek az emlékek.

2011. szept. 1. 18:43
 13/24 anonim ***** válasza:
2011. szept. 1. 18:46
 14/24 habibi ***** válasza:

nagyon sok!

-sajtos-tészta illat- első lakásom (mindig ilyen illat terjengett az egész lakásban, de nem én főztem)

-rózsa-illat- a gyönyörű gimis éveimre emlékeztet

-banán-turmix illat- gyermekkorom, anyu mindig csinált ilyet vasárnap, leültünk, Ő mesélt nekem én pedig ezt kortyolgattam

-az egyik arclemosóm illata- ez az estékre emlékeztet a lakásomban

-nem tudom a parfüm nevét, de ha megérzem, mindig anyukám jut róla az eszembe és a Nivea krémről is

-fasírt illat- nagymamám

-csokis-puding ,ételízesítő és fokhagyma illat: öreganyám, a csokis-pudingot mindig hihetetlenül csomósra csinálta, de nekem nagyon tetszett, a halrudakat mindig kb. fél cm-s ételízesítő köpeny burkolta (finom volt),és mindig a zsebében hordott fokhagyma-gerezdet (mert mindig főzött, és azt mondta, az mindenbe jó:D )

-a városi buszok figyelmeztető hangja (olyan csengetés-féle)- egyetemi kínlódásom, de szép emlék

-Rihanna: Unfaithful c. száma- ez ment a rádióban, amikor Magyarországon voltam (jobban mondva keresztül haladtam)

-falafel és hal illat, galambok, lila szín, Maher Zain számai, 19 óra 12 perc....: párom :)

2011. szept. 1. 19:27
 15/24 anonim ***** válasza:
Zenéről milliárd dolog jut eszembe.:) Imádom őket! Csak kár, hogy abba az időbe már nem tudok visszaugrani:(
2011. szept. 1. 19:43
 16/24 anonim ***** válasza:
velencében álltunk sorba a dóm előtt amikor egyszercsak megcsapott egy illat és majdnem kitört bennem a zokogás. az exem parfümje. pedig nem szeretem már. elfelejtettem, de nem éreztem azóta máson.megfordultam és egy öreg papa volt :)de nagyon e.szomorodtam valamiért :/
2011. szept. 1. 20:25
 17/24 A kérdező kommentje:
Fahéjas forralt bor illata... BÉÉÉÉCS, Schönbrunn előtt, karácsonyi vásár, szürkület, kivilágított tér és utcák. :D Húúú, sose felejtem el. Pedig nem is szeretem a bort.
2011. szept. 1. 20:44
 18/24 anonim ***** válasza:
Sajnos van. Kizárólag rossz emlékek. Mondjuk általában csak rossz emlékek jutnak eszembe, de a dalokra meg kifejezetten igaz.
2011. szept. 2. 00:55
 19/24 anonim ***** válasza:

2 illat.

1. férfi parfüm, azt hiszem Fekete Diesel. Életem szerelme jut eszembe, akiről csak én vélekedek így. Ő szexuális segédeszköznek használt. De ez az illat... máskor ha máson éreztem (eddig két alkalommal), mindig kerestem a környezetemben, hogy ott van-e. Aztán rájöttem, hogy nem tőle árad.

2. öblítőillat. Talán Persil. Másik nagy szívfájdalmas szerelmem albérletében volt folyton ilyen illat. Tisztaságszagú, harapnival illat. Azóta éreztem a metrón valaki ruhján. Rögtön dobbant egyet a szívem. De nem láttam, aminek inkább örülök is, mert fájdalmas, szintén viszonzatlan ... hagyjuk is ezeket az illatokat.

2012. febr. 29. 03:06
 20/24 anonim ***** válasza:
Ja, és ha már metró... szerettem Budapesten lakni. Azóta ha arra járok, rögtön megcsapja az orrom az a meróillat. Nem tudom, pontosan minek van olyan jellegzetes illata, de a metró, a mozgólépcső, a szellőztető és az aluljárói pékségek közös illata az a bizonyos valami. Na, azt én szeretem.
2012. febr. 29. 03:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!