Mit tennél? Nagyszülőtől régen kapott ajándék, ami emlék, de nem tetszik.
Még kamasz koromban (kb 20 éve) kaptam a nagypapámtól egy elég komoly aranyékszert. Nagypapa sajnos már nem él, így emlék a lánc, viszont nem használok aranyat. Nem tudom eldönteni, hogy megtartsam, vagy beadjam és vegyek helyette olyan ékszert, amit szeretek? Így is rá emlékeztetne, csak nem közvetlenül tőle lenne.
Te mit tennél???
(Bocs, hogy itt dilemmázok, de nem találtam megfelelőbb kategóriát, ahová kiírhatnám.)
Én sem válnék meg tőle.
Az is számít hogy kitől kaptad, és hogy emlék.
Én sem hordok aranyat mégis őrzöm a nagymamámtól kapott gyűrűt ami még az ő anyukájának az eljegyzési gyűrűje volt. Ellenben az expasitól kapott aranyékszert gondolkodás nélkül vágtam zaciba és vettem belőle amit szeretnék.
De az emlék. Évekkel később jó lesz visszagondolni rá. Ráadásul az is lehet hogy 10-20 év múlva hordani fogod. Sosem tudhatod.
Attól függ mennyire kötődtél a nagyapádhoz.
Én is kb. 10 éve kaptam apumtól egy aranynyakláncot, de én sem hordok nagyon aranyat. Mivel apámhoz egyáltalán nem kötődtem sose (mert úgy bánt velem, mint egy rühes döggel, szó szerint), ezért simán tovább adtam...
Viszont, ha az édesanyámtól kaptam volna, akkor megtartottam volna.
Köszönöm a válaszokat, szóval megtartaná mindenki.
Utolsónak: Nem a pénz miatt adnám el, hanem vennék helyette egy olyat, amit használnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!