Mit tudnék tenni, hogy belássa végre az igazságot?
Figyelt kérdés
A férjemről lenne szó. Van egy 2 éves lányunk és majdnem 21 hetes terhes vagyok a fiúnkkal. A történet annyi, hogy még a megismerkedésünk előtt több kölcsönt felvett az anyjáéknak a férjem. Az ő neve alatt futott, de az anyja fizette vagyis nem fizette. A férjem persze elfelejtette hogy vannak ezek a hitelek, mivel nem ő fizette így az új címünket sem jelentette át a pénzintézeteknél. Anyósom nem fizette a felszólító levelek persze mentek anyósom szépen át is vette de a férjemnek már nem küldte el és amikor a férjem beszélt velük telefonon akkor sem említette ezt az apróságot. Az egyik ilyen ügylet az volt, mikor a lányommal voltam 6 hónapos terhes és hitelt akartunk felvenni kiderült a hitelügyintézőnktől, hogy a férjem KHR listán van, ahonnan én szedettem le így megkaptuk a hitelt. Kiderült, hogy az egyik kölcsönt nem fizették anyósomék. Gyorsan kifizettük helyettük a 125 ezer Ft-os tartozást amire azt az ígéretet kaptuk, hogy 1 hét múlva visszaadják. Ennek 2 és fél éve és még egy forintot sem adott vissza belőle. A másik februárban egy végrehajtó irodától érkezett egy felszólító levél 365 ezerről. Ugyan az a story levelek eltüntetve. Ezt a levelet pedig visszaküldette anyósom az irodához "a címzett ismeretlen helyre költözött" címmel. A végrehajtósok szerencsére megtalálták a férjem és így értesültünk erről. Most ki is fizettem ezt a 365 ezret de anyósomék nem tudják, mert megkértem a végrehajtósokat, hogy várjanak 2 hetet a hivatalos papírok kiküldésével. Aminek eleget is tettek. Múlt héten a férjemnek azt mondta az anyja, hogy megvan a pénz és átutalja. A férjem le is ment és még az utolsó pillanatban is azt hazudta anyósom, hogy megvan a pénz. Persze amikor odaértek még csak akkor töltötte ki a hitelügyintézéshez szükséges papírokat. Én erre bedühödtem felkerestem egy követeléskezelő irodát hogy mind a 2 összeget visszaszerezzük, ez törvényesen megy is. Viszont a férjem velem ordít, hogy minek nekem az a 125 ezer (1 havi fizetése). De igazából anyóstól még egy bocsánatkérés se volt soha és azt se mondta, hogy nem tudná visszaadni. Így elindítom az eljárást. A férjem őket védi és még abba is könnyen beleegyezett, hogy ha nem változtat a hozzá állásán elhagyom gyerekestül mindenestül. Mit mondhatnék neki? Mit csináljak vele? Rossz, hogy egyik terhességemet sem tudom élvezni ezek miatt! Sajnos a férjem nem veszi észre, hogy egyáltalán nem szeretik őt és nem érdekli a sorsa őket! Folyton idegeskedek és sírok! Akinek bármilyen ötlete van kérem segítsen!
Annyira nem volt furcsa, mert én olyan helyen nőttem fel ahol nem furcsa a sok gyerek. Bár ez már tényleg túlzás, hogy a nagyok nevelik a kicsiket és állítólag volt olyan, hogy 2 napig nem ettek, mert nem volt mit! :( Na én idáig sosem süllyednék, hogy ne legyen mit az asztalra rakni!
2011. szept. 1. 13:14
12/14 anonim válasza:
Szerintem a férjed még mindig nem benneteket tekint az igazi családjának, hanem anyósodékat.
Amíg nem Ti vagytok neki az elsők, addig az anyja pórázon fogja vezetni, teszi ezt most is.Persze a kisfia egy rossz szóval sem bántaná meg az anyukáját.
Próbáld elmagyarázni, hogy ezt a pénzt a ti gyerekeidtől veszi el az anyja, az ilyen nem nagyszülő.
Ha nem áll a sarkára, akkor adhat neki egy lökést az is, ha összecsomagolsz és pár napra elköltözöl a lányoddal, érezze, hogy milyen a hiányotok, hátha rádöbben, hogy Ti fontosabbak vagytok neki, mint az ízig-vérig gonosz anyja.
2011. szept. 1. 13:58
13/14 anonim válasza:
Szia!Te aztán egy talpraesett nő vagy.Kitartás és vidd végig amit elterveztél.Ne hagyd magad!
2011. szept. 2. 12:56
14/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló!
Köszönöm szépen a bíztatást! Végig is viszem a gyermekeimért és az igazamért! A férjem pedig azt csinálja amit mondok ebben a témában, mert tudja, hogy igazam van! Már meg is tette az első lépést! 26 éves vagyok már nem gyerek, így a sarkamra kell álnom és visszaszerezni ami a miénk, senkit nem akarok lehúzni azzal ami nem illet meg!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!