Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Magyarországra költözzünk?

Figyelt kérdés

A feleségem szlovák származású, magyarul nem is nagyon tud csak néhány szót.

Magyarországra akarunk költözni csak nem tudom ,hogy mekkora a szlovák ellenes hangulat Slota és Fico miatt.

A lányomat befogják úgy fogadni ,hogy ő magyar is meg szlovák is?

2011. szept. 1. 10:50
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
96%

Semmiféle szlovák-utálatról nem hallottam. Magyarutálatról igen, azt meg is tapasztaltam Szlovákiában pár éve, csoda hogy ép bőrrel megúsztam. Persze, mert úgy gondoltam ez a vita mesterségesen van túllihegve, nekem sincs bajom velük, hát akkor tuti nekik sem velem. Aztán tévedtem...

De ettől függetlenül valahogy nem érzek ellenszenvet a szlovákok iránt, ugyanúgy semleges, mintha lengyel, orosz vagy litván lenne.

Emiatt tuti nem kell félnetek, inkább a megélhetés része a zűrösebb, én is húznék innen már el...

2011. szept. 1. 14:22
 32/42 anonim ***** válasza:
93%

Szia! Nyugi, semmi baja egymással itt Magyarországon a magyarnak és a szlováknak. Vannak nagyon nagyrészt szlovák lakta városok, mondjuk Tótkomlós, Szarvas, és itt sem volt soha probléma.

Semmi gond nincs itt, nem kell félnetek.

2011. szept. 1. 15:50
 33/42 Softness ***** válasza:
96%
nekem a nagymamam szlovak, de soha nem volt ebbol problemaja egyik csaladtagunknak sem, nem is gondoltam hogy lehetne belole...
2011. szept. 12. 19:20
 34/42 anonim ***** válasza:
90%
Én Győrban lakom, de a közelben pl. Rajkán rengeteg szlovák él. Itt laknak, és innen járnak Szlovákiába minden nap dolgozni. A gyerekeik is ide járnak oviba (igaz, nekik ezért fizetni kell). Magyarországon nem igazán jellemző a szlovák utálat. De ami van, annak nayg részét a média okozza, amikor a szlovákoknál történt magyar ellenes megnyilvánulásokról számol be.
2011. szept. 12. 19:25
 35/42 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem lesz gond, de ha tehetitek, esetleg menjetek olyan helyre, ahol alapból sok a szlovák származású. Pl. Pilisszentlászló fele szlovák, van szlovák iskola is, jól megférnek egymás mellett a magyarok és szlovákok. Pesthez is közel van, munka szempontjából ez lehet fontos.
2011. szept. 12. 19:43
 36/42 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk semmi gond nincs ilyesmivel azaz azt hiszem. A mi szomszédunk is szlovák azaz egy család. A csaj megtanult magyarul a férje nem tud magyarul a gyerekek 3 nyelven. Én nagyon szeretem őket, mert kedvesek és elég jóban vagyunk velük. Mindenhol vannak akik nem szeretik a szlovákokat, de nem hiszem hogy gond lenne. A lányodat is befogadják evvel nem lesz gond.
2011. szept. 12. 19:48
 37/42 anonim ***** válasza:
82%
Szélsőségesek mindenhol vannak és a kritikus időszakokban a hangjuk is felerősödik. Ennek ellenére nem érzékelek komoly szlovákellenességet (leszámítva egy átlag fradimeccset).
2011. szept. 12. 20:56
 38/42 anonim ***** válasza:
94%
Dehogy van itt szlovákellenesség. A média már megint alkotott, és szíttja a feszültséget
2011. szept. 12. 21:24
 39/42 anonim ***** válasza:
95%
Egyáltalán nincs szlovákellenesség, senkit se utálnak csak azért, mert szlovák. Ne aggódjatok, gyertek nyugodtan :)
2011. szept. 12. 21:30
 40/42 anonim ***** válasza:
.
2011. szept. 12. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!