Mi a véleményetek erről? Magyarországra költözzünk?
A feleségem szlovák származású, magyarul nem is nagyon tud csak néhány szót.
Magyarországra akarunk költözni csak nem tudom ,hogy mekkora a szlovák ellenes hangulat Slota és Fico miatt.
A lányomat befogják úgy fogadni ,hogy ő magyar is meg szlovák is?
ha kiválóan beszél magyarul akkor pláne nem lesz gond:)
gyertek nyugodtan
feleséged se kell h aggódjon
Általában véve szlovákellenes hangulat, az nincs.
Ha érdekel, a Pilis-környéki falvakban sok a szlovák nemzetiségi család, vannak onnan ismerőseim is. Nemzetiségi iskola, művelődési ház, egyéb rendezvények.. Az szlovák identitást (ha van) nyugodtan megtarthatja a feleséged, nem csapják agyon. (Van olyan is, aki magyarul beszél, szlovákul alig, de magát szlováknak vallja.. és ugyanez fordítva.) Nem bántják őket, mi sem szólogatunk be, minden megy a maga útján.
Nyilván nem olyan közösségekbe kell menni, ahol mindenki minden apróságért hisztizik. :)
Gyertek nyugodtan, csak legyen munkád/munkátok (tudom, nehéz azoknak is, akik nem "kintről" jönnek - de sok sikert!), hogy el tudjátok tartani magatokat. :)
mi a végzettségetek?
lányod hány éves?
11:06
Én Vegyészmérnök vagyok (gyógyszervegyész)
A feleségem meg szlovák nyelv és irodalom szakos tanár.
A lányom ötéves.
Magyarországon nem jellemző a szlovák utálat,csak Szlovákiában a magyar utálat..........
Mi nem ők vagyunk.....
Határon élek,ezt úgy mondom,hogy minden nap van dolgom szlovákokkal.
Asszony kezdjen el nyelvet tanulni,ha szeretne magával valamit kezdeni,dolgozni,mert ezt nem rosszindulatból írom,de most nem vagyunk olyan helyzetben,hogy szükség lenne ingyenélőkre.Tényleg nem bántásból,de ha annak veszed,előre is elnézést érte!!!
A lánynak se lesz semmi baja,voltak szlovákiai osztálytársaim,semmi konfliktus nem volt köztünk.Negyedik év végére már a "bánónt" és banánnak mondták:)
Magyarországon verik a szlovákokat?Hol élsz te ember?
Hallottál mondjuk Malina Hedvigről,hogy csak egyet említsek?
Magyarországon szlovákot nem vernek.....
válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:11
Óhegy, de nem biztos még, attól függ dolgozhatok-e majd a gyógyszergyárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!