Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandó konfliktus anyós-meny...

Állandó konfliktus anyós-meny között hova vezet?

Figyelt kérdés
Mama mindent jobban tud. Ragaszkodik az általa kitalált dolgokhoz. Ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor megsértődik, nem szól a menyhez, sőt, levegőnek nézi. Mérgezi a kapcsolatot a menye és a fia között. A fia nem veszi észre az anyja igazi természetét, mert vele természetesen borzasztóan kedves. A fia nem áll sem az anyja, sem a felesége oldalára. Hova vezet ez???
2011. aug. 31. 22:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Soha nem kérek, és nem is fogadok el semmit.

A legjobbat még nem mondtam: anya egy egység a gyerekekkel, nem egy külön személyiség. Ezért mindig csak azt mondja, hogy apát hogy szereted? Apának adjál egy falatot. Apa de aranyos, hogy ad Neked ropit. Stb. Anya mintha nem is létezne (szerinte).

2011. szept. 6. 16:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok jóra vezet. Először is a férjeddel kell tisztázni, hogy hiába vele kedves a mama, de bizony amikor ő nincs ott, akkor te vagy a rossz mindenben. Az alap dolog, hogy ezt a férjed megérti és megpróbál segíteni, elvégre az ő anyukája. Beszéljen a mamával, hogy ez nem vezet semmi jóra és te tisztában vagy vele, hogy ő is felnevelt egy (több) gyereket és a saját portáján biztosan jól csinálta, viszont a te portádon te vagy az úr és minden úgy lesz, ahogy szeretnéd. Anyuka gondolom jó határozott személyiség, azért nem alkudik meg. Ha ez a beszélgetés nem vezet eredményre, akkor viszont csak egyet tudok, neked nem kell találkozni anyóssal. A gyerekek és a férjed menjen hozzá, de te ne. Nekem az első férjem anyja volt egy házisárkány 10 évet éltem vele egy házban, borzalmas volt a folyamatos irányítása, faggatózása és sértődései. Mi végül elváltunk, de nem bánom, mert a második férjem mellett teljesen más és az anyósom is teljesen más, bár volt már konfliktusunk, de ő alapvetően megértő és csak akkor mondd valamit, ha kérdezek, kérdezünk. Sok sikert!
2011. szept. 6. 16:17
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"a te portádon te vagy az úr"

Teljesen egyetértek az előttem hozzászólóval, meg szeretném erősíteni, hogy lépned kell, felvállalva a konfliktust. Küönben (az eredeti kérdésre válaszolva) válás, idegben, testi-lelki betegségek, de legalábbis egy nagyon rossz hangulatú együttélés, házasság lesz az eredmény.

Sajnos az álltalad elmondtakat nagyon sok családban elköveti az anyós, teljesen tömkretve a fiatalok életét.

Szerintem miden amit leírtál teljesen jogtalanul elkövetett sérelem ellened és a házasság ellen, ezért ne hagyd magad!! A férjednek pedig 100%-ig melleted kell állni! Enélkül minden erőfeszítés hiábavaló! Ha valamit a férjed szerint nem jól csinálsz, akkor beszéljétek meg, ő természetesen szóvá teheti, rábeszélhet hogy másképp csináld, de más személy, az anyja nem teheti ezt meg, mert ez a te családod, te felelősséged, a te házad.

Szerintem ezt ki kell kötni (hogy az anyja nem szólhat bele, csak a fédjed, de csak négyszemközt), nem lesz könnyű, az anyós meg fog sértődni, zsarolni és lelkiterrorozni fog, de akkor is tedd meg, mert különben hidd le, hosszútávon te fogsz beleőrülni!

2011. szept. 6. 16:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, sztem elég sok jó válasz érkezett a kérdésere.

Minden lehetséges megoldás fel lett sorolva. Összefoglalva, beszélj a férjeddel, hogy eleged van. Álljon melléd mindig. Ezek alap dolgok ahhoz, hogy a házasságotok fennmaradjon.Aztán pedig szedjétek a sátorfátokat, és költözzetek jó messzire.

Mi is ezt tettük, mert anyósom állandóan áskálódott.

Miért tetted be újra a kérdést? Valamire nem kaptál választ?

2011. szept. 7. 09:02
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként, tudod mi lenne a legjobb megoldás? A sarkadra állni. Mondogasd meg az anyósnak, h eleged van a viselkedéséből. Ha elkezd oktatni, h ezt add a gyereknek, meg ezt a ruhád add rá, akkor határozottan mond meg neki, hogy : NEM! Vagy mondj halál nyugalommal annyit, hogy : Ó, hát én ezt így meg így látom jónak, tehát ÍGY LESZ! Vegye észre, hogy hol is van. ne járj át hozzájuk, ne bízd rájuk a gyerekeket. Hozzátok pedig ne jöjjön át. ha mégis átjön, ne engedd, hogy átvegye tőled az irányítást! ott rontod el, hogy minden egyes alkalommal megengeded neki! Próbálj meg határozott lenni! Hidd el, csak így fog "betörni" a mama.. :)
2011. szept. 7. 09:10
 16/24 anonim ***** válasza:
nálunk a néma harc megy.nem ad semmit én se neki.eldugdos mindent.takarítani nem takarít.használni próbálja ami a miénk.nem szól ez egy büdös szót se,de néha már úgy érzem jobb lenne inkább cirkuszolni.
2011. szept. 7. 11:06
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Istenem, az utolsó kommented... Mintha én írtam volna :) Köszönj apának, apát nézd, ne anyát, apa így, apa úgy, én mint ha ott sem lennék. Jóformán hozzám se szól, ha meglátogatjuk. Engem soha nem kérdez a gyerekről, hogy miket csinálunk napközben, csak a férjemet. Adtunk neki fényképeket a családunkról, mindet kirakta a szekrényére, kivéve azt az egyet nem, amelyiken én vagyok a gyerekkel. Ez van, heti egy alkalmat kibírok valahogy, de már gyomorgörccsel megyek hozzá...

Azt tanácsolom, hogy ne fogadj el segítséget tőle, mert rátelepszik az életetekre. Nálunk is megvolt a folyamatos kajahordás, az ajtót azt tette be nálam, hogy kijelentette, mit főz nekünk karácsonyra, és azt el kellett hozni, holott én is készülődtem, nem volt teher, meg tudtam csinálni, így viszont nem fért be minden a hűtőszekrénybe. Az eszébe sem jutott, hogy megbeszélje velem, hiszen én külön háztartást viszek. Akkor megkértem a férjem, hogy semmit ne hozzon tőle, ha olyat főz, amit én nem tudok, akkor inkább egyen nála, nincs belőle sértődés. Ez működik, és én sem érzem minden egyes hozott lábas kaja után egyre rosszabb háziasszonynak magam. Bár még mindig van sértődés abból, ha pl. ebéd után megyünk hozzá, és a férjem nem eszik.

Beszélj a férjeddel, mondd el neki, hogy mi zavar. Ha nem áll melléd, ha bele sem akar gondolni a helyzetedbe, akkor én átgondolnám a kapcsolatotokat. Most már ti vagytok egy család, az édesanyja is fontos, de muszáj róla leválnia, ha eddig még nem tette...

2011. szept. 7. 11:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan még az elején vagyok, még esküvő sem volt, de én nem így kezelem a dolgokat. Pontosan tudom, hogy anyám, mint barátnőm leendő anyósa elviselhetetlen és kezdetektől fogva rossz szemmel néz barátnőmre. Nem csak enyémre, hanem öcsémére is általában. Valamiféle komplexus a nőknél, hogy a menyükkel rosszindulatúak. Míg a viccben mindig vej-anyós konfliktus van, addig a meny-anyós sokkal durvább, valószínűleg éppen ezért nem is viccelődnek vele.

A lényeg, hogy csak mi férfiak tudjuk ezt a problémát megoldani, márpedig úgy, hogy barátnőnk/feleségünk mellé állunk, és ezt anyánknak tudomásul kell vennie, nincs más választása. Ezen kívül nem szerencsés a szülők közelében maradni, sokkal célszerűbb egy másik városban elkezdeni az önálló életet, mi így is tettünk.

2011. szept. 7. 14:13
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a kérdezőt meg nem teljesen értem. Olyan rossz viszonyban vagy a férjeddel, hogy ezeket nem beszélitek meg, nem hallgatja meg, érti meg a problémádat? Mert így fura ez az egész, számomra teljesen idegen az a mentalitás, amikor a legfontosabb dolgokat egy pár nem egymással beszéli meg.
2011. szept. 7. 14:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Férjemnek elmondom, elvileg meghallgatja és megérti a problémákat, de egyszerűen az anyját más szemmel látja, mint amilyen valójában.
2011. szept. 8. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!