Hogy lehet valakit kijelenteni az állandó lakcíméről?
Ha az én nevemen van a ház, valaki állandóra be van jelentve, és ki akarom rakni.De ugye még ide szól a lakcímkártyája, addig joga van bejönni.
Hogyan lehet kijelenteni, ha ő nem akarja?
Bejönni nincs joga, ha a tied a ház teljesen, de a rendőrség kijöhet pl. házkutatni, ha velwe van baj és az a lakcíme, ez sajnos tapasztalat. Elvileg bemész az önkormányzatra, és ott kitöltesz valamit, de nem tudom, én fizettem az illetőnek 10e Ft-ot és kézen fogva mentünk el együtt az önk-ra kijelenteni őt.
Miről van szó?
Egyszer voltam már hasonló helyzetben, Nekem vinnem kellett 2 szomszédtól aláírt nyilatkozatot (baromi ciki volt....), hogy az illető nem lakik ott, így sikerült a saját lakásomból kijelenteni (Bp. IX. kerület).
Érdemes az önkormányzatnál rákérdezni, hogy ne kelljen feleslegesen többször menni. Persze azért megfelelő indok kell hozzá.
Ha te vagy a tulaj, lakcímkártya ide vagy oda, kirakhatod a szűrét.
Ha nagyon erőszakos, hívj rendőrt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!