A születendő lányomnak a Miléna nevet adnám nektek tetszik ez a név?
Nekem egyik sem tetszik - de nem is az én gyerekeim, hanem a tieid. Az a lényeg, hogy neked, meg a gyerek apjának tetsszen, aztán pedig a kicsinek.
Ha két keresztnevet adsz neki, könnyebb lesz választania. Ismerek egy lányt, akit Liliána Barbarának keresztelnek. Az első nevét kellett volna, hogy hivatalosan használja, de neki nem tetszett, és a másikon hívják. 18 éves korában hivatalosan is megcseréltette a neveit - nem vette le a Liliánát, csak felcserélte a sorrendet (az összes okmányban azt a keresztnevet húzzák alá, amit a köznapi életben visel az ember).
Szerintem add nyugodtan a nevet a kislányodnak, ha belül azt érzed, hogy ez volna a legtökéletesebb név neki, és ne foglalkozz senkivel, max. a férjed (vagy a párod) véleményével. Úgyis a te gyereked lesz, nem az enyém vagy másé. Nemde? :)
A Krisztina szép név. Régi, de mégsem elavult. A második baba is kaphatna talán szokványosabb nevet.
20 év múlva, ha a gyereked munkába akar állni, lehet nagyobb eséllyel indul majd a felvételizők között egy Krisztina, vagy egy Emese, mint egy Seherezádé, vagy egy Szonjadórász..Ha érted.
Nekem a Miléna jobban tetszik (sőt imádom!), nekem lágyabb a hangzása... a Krisztina nekem kicsit rideg (és az sem segít, hogy olyan ismerőseim és rokonom is van Krisztina, akikkel kapcsolatban nincsenek túl jó élményeim).
Egyébként attól eltekintve, hogy a Miléna szokatlanabb, sztem semmivel sem hülyébb vagy magyartalanabb, mint a Krisztina...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!