Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A születendő lányomnak a...

A születendő lányomnak a Miléna nevet adnám nektek tetszik ez a név?

Figyelt kérdés
A nővérét Krisztinának hívják erről a névről mi a véleményetek?
2011. aug. 31. 17:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
48%

Nekem egyik sem tetszik - de nem is az én gyerekeim, hanem a tieid. Az a lényeg, hogy neked, meg a gyerek apjának tetsszen, aztán pedig a kicsinek.

Ha két keresztnevet adsz neki, könnyebb lesz választania. Ismerek egy lányt, akit Liliána Barbarának keresztelnek. Az első nevét kellett volna, hogy hivatalosan használja, de neki nem tetszett, és a másikon hívják. 18 éves korában hivatalosan is megcseréltette a neveit - nem vette le a Liliánát, csak felcserélte a sorrendet (az összes okmányban azt a keresztnevet húzzák alá, amit a köznapi életben visel az ember).

Szerintem add nyugodtan a nevet a kislányodnak, ha belül azt érzed, hogy ez volna a legtökéletesebb név neki, és ne foglalkozz senkivel, max. a férjed (vagy a párod) véleményével. Úgyis a te gyereked lesz, nem az enyém vagy másé. Nemde? :)

2011. szept. 29. 13:20
 32/39 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nagyon tetszik,rajta is volt alistánkon,de apárom megvétózta,ugyhogy végül Léna lett a lányunk:-) Amugy mi szlovákiában lakunk,itt lejesen hétköznapi név. A Krisztina nekem annyira nem tetszik.
2011. szept. 29. 13:35
 33/39 Tomking1114 válasza:
47%
Hívd Gézának! De ha nem tetszik a Feri is jó.
2011. szept. 29. 14:20
 34/39 anonim ***** válasza:
59%

A Krisztina szép név. Régi, de mégsem elavult. A második baba is kaphatna talán szokványosabb nevet.

20 év múlva, ha a gyereked munkába akar állni, lehet nagyobb eséllyel indul majd a felvételizők között egy Krisztina, vagy egy Emese, mint egy Seherezádé, vagy egy Szonjadórász..Ha érted.

2011. szept. 29. 14:44
 35/39 anonim ***** válasza:
81%

Nekem a Miléna jobban tetszik (sőt imádom!), nekem lágyabb a hangzása... a Krisztina nekem kicsit rideg (és az sem segít, hogy olyan ismerőseim és rokonom is van Krisztina, akikkel kapcsolatban nincsenek túl jó élményeim).

Egyébként attól eltekintve, hogy a Miléna szokatlanabb, sztem semmivel sem hülyébb vagy magyartalanabb, mint a Krisztina...

2011. szept. 29. 15:35
 36/39 anonim válasza:
Régi kérdés, és azóta a picúr már minimum másfél éves. Most várjuk az első gyerekünket, és Miléna lesz ő is (: Milena-ként jobban tetszik, de úgy nem lehet anyakönyveztetni. Szóval szerintem gyönyörű név!
2013. nov. 8. 18:21
 37/39 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem a Miléna szebb. És amúgy sincs sok különbség a kettő között. De komolyan, ha megpróbálod kimondani hogy Mileeena, e-vel nem tűnik furcsának? A Miléna sokkal jobb, természetesebb. Ja és sztem mindenhol é-vel ejtik, nem pedig e-vel.
2013. nov. 15. 06:08
 38/39 Daren4 válasza:
100%
Remélem hogy Miléna lett a pici. A Feleségem második neve is ez és nagyon szereti. Emellett nemzetközi név ami külföldön nem mellékes. Lehet hogy majd az én lányom is az lesz :)
2015. márc. 22. 14:00
 39/39 anonim válasza:
Az én lányomat is Milénának hívják, nagyon szép név szerintem, mi Milinek becézzük.
júl. 29. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!