Mit tudok ilyen helyzetbe csinálni?
Elégé érdekes az esetem! Mamánál élek ! És az lenne a kérdésem hogy a családi pótlékot a szüleim nem adják oda és nem fizetnek semmi gyerektartást és semmit ilyenkor mit tudok tenni ? mert ártani nem akarok nekik de azért rossz minden hónapba pénz nélkül lenni!
Mit lehet ilyenkor tenni ?
Számtalan ilyen kérdés volt már, én is kifejtettem máskor is a véleményemet, de akkor most is röviden.
A gyerektartás, családi pótlék azt illeti meg, aki fizet. Tehát így, vagy úgy, a gyerek javát kell hogy szolgálja. Ha a mamádnál élsz, és a szüleid nem fizetnek semmit utánad, például nem kapsz tőlük karácsonyi ajándékot meg semmit, akkor a mamádat illeti meg, lévén, hogy ő fizet mindent.
Ha azonban a mamádnál élsz, de a szüleid fizetik a ruházkodásosat, a tankönyveidet, stb., akkor őket illeti meg a pénz.
A lényeg mindig az, hogy a pénznek a gyermek javát kell szolgálnia. Akár így, akár úgy.
"itt találtunk olyan iskolát"
szóval végülis közös megállapodás alapján vagy ott ahol. Nem hiszem el, hogy csak úgy levették rólad a kezüket, hogy a mamádhoz költöztél át. Vagy ő fizeti a könyveidet, az ellátásodat, mindent, úgy hogy ők be sem szállnak? Mert ezt valahogy nehezen tudom elképzelni, vagy nem mondtál el mindent... Amúgy a kérdésedre válaszolva, esélytelen, hogy azt a 12.200Ft-ot (vagy mennyit) megkapd! Ha el is intéznétek, hogy mától ő a gyámod (ami jó sok papírmunka, bíróság és miegymás), akkor is a mamád kapná kézhez és nem te.
"+ nem tudom, mi jogon kérnél gyerektartást a szüleidtől."
mert az neki jár azt a gyerekek eltartására szolgáltatják, de ha nincs otthon a gyerekük, akkor viszont NEKIK nincs joguk felvenni..
Az a pénz nem a te zsebpénzed arra való hogy abból fizeseék a kaját, rezsit, fogkémet, bérletet....
Legfeljebb a nagyid kérhetné de csak ha hivatalosan kéri az elhelyezésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!