Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor tényleg nevetséges...

Most akkor tényleg nevetséges 22 évesen férjhez menni?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és 1 hónap múlva lesz az esküvőnk. Nagyon várom, és olyan boldog vagyok, de valaki mindig beárnyékolja a jókedvemet. Mindig megkapom hol ismerősöktől (rendre lányoktól) fiatalabbaktól és idősebbektől is, hogy ostobaság ilyen fiatalon házasodni. Persze, tudom, hogy van aki még nem érzi magát érettnek a házassághoz, de miért kell minden fiatalra ráhúzni azt, hogy "na ez is egy eltolt házasság lesz, mert túl fiatalon kezdik"..?? Most komolyan, tényleg nagyon korai? Hisz már felnőtt vagyok, és nem 18 éves. (A jövendőbelim pedig 30 éves.)
2011. aug. 31. 15:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
71%

22 éves vagyok, a párom 29, 4 hete volt az esküvőnk 9 hónap együtt "járás" után. Nem vagyunk már gyerekek, tudtuk, hogy mi kell nekünk, nincs rózsaszín felhő, nem vagyunk felelőtlenek, egyszerűen csak megtaláltuk az igazit, akire mindig is vágytunk és ennyi. Összeházasodtunk.

Nekünk is végig mondogatták hogy jajjj ilyen fiatalon még minek megyek férjhez, meg hogy nem e lesz ez korai stb...

Nem érdekelt. Több millió lány ment férjhez és megy is férjhez a mai napig is 18-24-es korosztályban. Nem tudom, hogy egyeseknek ez miért annyira meglepő. Ha 2 éven belül nem mennél férjhez akkor meg azt kérdezgetnék, hogy hát hogyhogy még nem mentél férjhez.

Én már nagyon régóta férjre, családra, gyerekekre vágytam, gyerekkorom óta így terveztem, hogy 24 éves korom elött szeretnék férjhez menni és legalább az első gyerekemet megszülni. Ja és nem ahhoz a családféléhez tartozom, ahol a lány elkallódott és azért megy férjhez hogy kihúzzák a szarból stb... Tanult vagyok és dolgozom már két éve... Épp ideje volt már férjhez mennem! :)

Ne foglalkozz másokkal! :)

2011. aug. 31. 15:43
 22/35 anonim ***** válasza:
64%
Ahogy írod: szimplán irigyek. Hülye egy világban élünk...
2011. aug. 31. 15:44
 23/35 anonim ***** válasza:
79%

100 évvel ezelőtt már vénlánynak néznének :))

Viccet félretéve, miért lenne korai? Te készen állsz rá, szeretnéd, és kész.

Én magam se akarok 30 éves koromig várni majd...

Sok boldogságot!

2011. aug. 31. 15:46
 24/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2011. aug. 31. 15:50
 25/35 ausonia ***** válasza:
ez nem kortól függ.az, hogy x ismerősömnek tönkrement a házassága, mert 21,22,23 évesen megházasodott, majd rájött, hogy még fiatal volt és hibát követet el, nem jelenti azt, hogy ez mással is pont így fog történni.én nem mennék 22 évesen férhez(már nem is fogok, mert 24 vagyok :D )de tuti több barátnőm is házas már, és egyiknek se jutott volna eszembe azt mondani, hogy "de hülye vagy", pedig volt olyan közöttük, aki akkor ment férjhez,mikor épp nem volt senkim.szerintem is irigység, plusz ezek az emberek még csak nem is szeretnek, ha ilyet mondanak a nagy esemény előtt.
2011. aug. 31. 16:12
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz az ilyenekkel. Mi ugyanennyi idősök vagyunk, illetve nekem a párom 22. Ha tehetnénk most összeházasodnánk. Csak mivel még sok év egyetemje van hátra, munkahelyünk nincs...más választásunk nem marad, várunk.

Szóval legyetek nagyon boldogok.:) Én hiszem, hogy örökre tarthat, ennyi idősen is...és tönkre mehet 30 évesen kötött házasság is...

2011. aug. 31. 16:31
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Ti érzitek. A többi emberrel meg nem kell foglalkozni. 22 voltam mikor hozzámentem a páromhoz, most vagyok 33, soha nem voltunk boldogabbak, született két kislányunk. Mi is megkaptuk hogy hülyék vagyunk, ostobák vagyunk stb. Hát nekem nem tűnt úgy sosem, hogy ostoba lenék mert hozzámentem ahhoz az emberhez, akivel együtt szeretnék megöregedni.
2011. aug. 31. 16:31
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nevetséges.

Az tény, hogy a mai világban ez az átlagos házasodási kor alatt van jóval, de hát ez kit érdekel? Ha Ti úgy érzitek, megtaláltátok egymásban azt az embert, akivel szeretnétek leélni az életeteket, akkor ne törődjetek senki mással.

Ez mindenkinél változó, én személy szerint még most, 26 évesen is fiatalnak érzem magam a házassághoz, nagyon későn érő típus vagyok, 22 évesen gyakorlatilag még tinédzser voltam. De akkor is azt tartottam és most is, hogy van, aki már húszas évei elején érett a házasságra, attól függetlenül, hogy én nem vagyok az.

Summa summarum, sok boldogságot nektek!

26/N

2011. aug. 31. 16:59
 29/35 anonim ***** válasza:
Nem nevetséges, mert ti tudjátok, hogy mi jó nektek.
2011. aug. 31. 18:18
 30/35 anonim ***** válasza:
7%

Ne haragudj, nem az irigység beszél belőlem (boldog kapcsolatom van) de tényleg hülyeség. Miért kell ezt elsietni? 22 éves vagy, nem 32. Ha 10 év múlva mennél férjhez, az sem lenne késő. Már nem azt a világot éljük, mint szüleink, nagyszüleink.

Egyik 80 éves néni amikor a szomszéd csaj szült 22 évesen, azt mondta, ,,hááát, már benne van jócskán a korba, én 19 évesen szültem". Mondtuk neki, mama, már nem abba a világban élünk, huszonévesen bulizni kell, kirándulni, élni az életet, kipróbálni ezt-azt. Nem azt mondom, hogy ne legyen kapcsolatod, meg rib@nc legyél, hanem hogy ne kösd le magad. Legalábbis én nem tenném. Én csak leírtam a véleményemet.

2011. aug. 31. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!