Mit csináljak így? Valaki hasonló helyzetben mit csinált?
Sziasztok! Szóval az lenne a gondom, hogy sosem volt még barátom és most van egy fiú, akivel hát eléggé jól kijövök és ha minden jól megy lesz több is mint barátság...és az a bajom, hogy sajnos én a szüleimmel és eleve a családban senkivel sem beszéltem meg az ilyen dolgokat se semmi mást, magyarul mindenki elvan magának és csak élünk együtt(ne értsétek félre, nem vagyunk rosszban)csak egyzserűen senki nem nyitott sose a másik felé ilyen téren. Az lenne a problémám, hogy most akkor bemutassam nekik a barátomat majd, vagy mégis ezt hogy "illik"? ha például el akar jönni hozzánk meg minden, nekem ez annyira nem természetes:( csak úgy nem hozhatom ugye ide, mert egyrészt nem az én házam, másrészt pedig, ha már itt van akkor jóhogy bekéne mutatni, de csak úgy a semmiből, egyik napról a másikra?:/
Légyszives értelmes válaszokat írjatok, esetleg, aki volt már ilyen helyzetben, vagy hasonlóban valami tanácsot adjon!Előre is köszönöm!
Amikor szeretne menni hozzátok, előtte nap szólsz a szüleidnek, hogy "szeretném holnap bemutatni a barátomat, Pistinek hívják, X hete vagyunk együtt. Holnap hatkor megfelel nektek, ha átjön?"
Amikor ott van, akkor meg pont úgy kell bemutatni és viselkedni, mint máskor ha bemutatsz egymásnak embereket.
Semmi ördöngősség nincs benne :)
Szerintem az lenne a megoldás, hogy megpróbálod először a családban elrendezni a dolgokat, nem akkor, amikor már ott a fiú.
Legyél te, aki nyit, legalább annyira, hogy említsd meg a szüleidnek a dolgot. Van egy fiú, aki most fontos neked és át fog jönni ekkor meg ekkor. Nyilván minden további attól függ, hogy a család többi tagja hogy reagál erre.
Szerintem egy fiatalnak joga van elvinni magához a barátokat,fiúját/csaját, akkor is ha az nem az ő háza, mint ahogy te mondod.
Hogy mit illik? Mert ez volt a kérdésed. Először is illő volna a családokon belül a minden családtag számára kielégítő kommunikáció. Akkor talán senki számára nem adódna olyan helyzet, ami a saját szerettei előtt feszélyezi.
Egyrészt várd ki, hogy a fiú IS akarja megismerni a családodat. Ha viszolyogsz attól, hogy órákig kínosan jópofizzon a család, kösd össze valami programmal. Mondjuk moziba, vagy koncertre mentek 8-ra, kérd meg őt, hogy menjen érted közlekedési idő+fél órával előbb. A családnak pedig mondd azt egyszerűen, hogy programod van egy nagyon kedves fiúval, érted jön majd, és megismerhetik.
Figyelj csak, az élet rendje az, hogy a fiúk lányokkal, a lányok meg fiúkkal szeretnének ismerkedni. És MINDENKINEK van egy első kapcsolata, akit elég komolynak gondol ahhoz, hogy megismerje a család is. Ne görcsölj, és parázz emiatt, még akkor sem, ha kicsit bénára sikeredik az első találkozás. Ha ti fontosak lesztek egymásnak, a család is el fogja fogadni a srácot, mert hozzád tartozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!