Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiúk! Ti is így gondolkodtatok...

Fiúk! Ti is így gondolkodtatok 20onévesen? Változott azóta valami? Mi okozta a változást?

Figyelt kérdés
A minap beszéltünk a barátommal (20F) a jövőről. Tudom, még fiatalok vagyunk, semmi garancia arra, hogy együtt maradunk örökké, de azért szoktunk erről beszélgetni. Azt mondta, hogy mivel én vagyok a nő, ezért az én dolgom lenne főzni, takarítani stb. Egyébként én bizonyos mértékben egyetértek azzal, hogy az én "dolgom" lenne főzni, de azért kicsit rosszul esett, hogy ezt így magától értetődőnek veszi. Meg furcsa is volt, mert voltunk kettesben nyaralni, akkor együtt pakoltuk össze a szobát, szóval nem volt semmi arra utaló "jel", hogy ilyen gondolkodásmódja lenne. Bár arra vezetem vissza, hogy otthon ő egyetlen fiú (egy húga van)és ezért az édesanyja sokszor ugrik, bármit kér. A másik pedig, hogy azt mondta, hogy ő lehet, hogy nem szeretne gyereket, sőt, az sem zavarná, ha nem lehetne gyereke. Nyilván, én sem hagynám el, ha kiderülne, hogy esetleg nem lehet, de minden álmom egy gyermek a későbbiekben, ezért ez a kijelentés is elég rosszul érintett. Szerintetek ezt majd kinövi? Vagy mire számíthatok?
2011. aug. 30. 02:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Barátom most lett 22 éves. Főzni szeret, viszont enni is, de nagyon, szóval be kell dobnom magam. A többi házimunkában szívesen segít, elvégre is tudja, hogy például ha rumli van, abból ugyan úgy kivette ő is a részét (sőt...), szóval miért én pakoljak egyedül?

A gyerek téma meg... Hát tudjuk mindketten, hogy még egy jó darabig egyikünk sem akar, az biztos. Ő mondjuk olyan, hogy szereti a gyereket, viszont nem megy oda gügyögni az utcán, meg hasonlók, viszont a testvére tündéri 2 éves kislányát imádja, de a rossz, hisztis, visító gyerekeket, akik nem fogadnak szót, na őket nagyon nem bírja elviselni. Én nem gondolok rá úgy, hogy a legnagyobb vágyam, meg hogy életem célja gyereket szülni, de szerintem ez 19 évesen még teljesen normális.

2011. szept. 11. 14:11
 12/12 anonim ***** válasza:

A főzés annak dolga, aki jobban cselekszi...

Általában jobb felosztani ezeket a dolgokat. Ha a férfi önbecsülését zavarja az, hogy ő neki főzni kell avagy Gyesen kéne maradnia akkor vállaljon át más feladatokat. A főzés is több dologból áll. Be kell vásárolni, el kell mosogatni, elő kell készíteni a sok hozzávalót, stb.

Én úgy szétbontok egy csirkét, hogy csak úgy nyekken... Meg is sütöm akár, de elmosni a sok zsíros, dzsuvás, ételmaradékos tányérokat, edényeket nem tudom és nem is akarom. Undorodom tőle...

A gyerkőcre pedig csak annyit, hogyha megfelelő számára az anyagi illetve szociális háttér akkor nincs mire várni. Én tuti szeretnék többet is és ezzel a legjobb baráti köröm is ugyan így van.

Szóval amondó vagyok, hogy ez szemlélet és neveltetés kérdése.

22/F (és a barátaim is többnyire korombeliek)

2011. szept. 11. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!