Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van pár kérdésem amire nem...

Van pár kérdésem amire nem tudom a választ. Ti el gondolkodtatok már ezeken?

Figyelt kérdés

Sok kérdés olvasok itt,és sokszor azt vettem észre,hogy vannak kérdések amire igazán értelmes választ nem tudott senki adni.Azon gondolkodtam,hogyha van 3 lehetőség vagy eset vajon lenne olyan valaki aki konkrét választ tudna adni,vagy csak "én szerintem...úgy gondolom" stb válaszok jönnének..

vegyünk egy családot.Apa,Anya,gyerek.Elváltak.Mindenben megegyeznek csak a vagyon elosztásban nem..Az apa nem akarja eladnia házat ,de fizetni sem akar az anyának(tegyük fel,hogy már egy kirendelt értékbecslő jelentése alapján járna az anyának 6 millió forint)

Az apa mindig húzza az időt,mert esze ágában sincs fizetni.

Az első kérdésem: Tényleg van olyan,hogy akár 2 vagy 10 évig is húzhatja az időt az apa? Ilyenkor hogy boldogulhat az anya a gyerekkel?Hisz ha nincs pénz akkor nem tud lakást venni,vagy nem tud albérletben menni...

De menjünk tovább...

Tegyük fel az anya rájön,hogy a férje szórakozik vele,és nem fogja kifizetni a jogos részét.Ezért úgy dönt,hogy odamegy új életet kezdeni ahol meg is tudja fizetni.Így elköltözik a gyerekkel mondjuk Szombathelyre vagy Sopronba,vagy Balassagyarmatra vagy bárhová ami piszok messze van Budapesttől..Az anya mondjuk talál is elfogadható albérletet,és munkát is..Ő nem ellenkezik a gyerek láthatásában sem,,az apa akkor viszi amikor kell.Vagyis ami megvan határozva..

Tegyük fel,hogy az apa őrjöng,mert szerinte az anya evvel a lépéssel gátolja a láthatást..Így nem tud mindig a gyerekért menni..

Második kérdésem

Mi van ha az anya erre azt mondaná az apának,hogy ha kifizeted a pénzemet visszamegyünk Pestre..Addig ott élek ahol megtudom engedni magamnak..Ilyen esetben az apa jogosan panaszkodna? Vagy az anya jogosan érvelne?

De tovább megyek..

Ugye ma UNIÓS szövetség van vagy ahogy sokan mondják nincsenek határok.Ha akarom akkor szépen átsétálok Ausztriába vagy Szlovákiába...

Tegyük fel,hogy az anya úgy dönt,hogy a gyerekkel elmegy valamelyik Uniós országba.Ez lehet Ausztria,Franciaország,Anglia,Szlovákia,Belgium..Teljesen mindegy melyik ország a lényeg uniós..Tekintsünk el attól,hogy munkavállalási engedélyek,kauciók stb...itt most csak egy gondolatról van szó..Szóval tegyük fel,hogy az anya egy uniós országba megy,mert ott kap munkát és albérletet.

A harmadik kérdésem:

Az apa ilyenkor is tehetetlen nem?Mi van ha az anya megint azt a választ adja,hogy amíg nem fizetik ki a jogos részét,így ilyen helyzetben kell élnie?

Tudom,hogy a harmadik kérdésemre lesz aki azt írja,hogy külföldre nem mehet az anya,mert az apa beleegyezése kell.Én ezt tudom cáfolni-Ugyanis én amikor elváltam a fiammal (13 éves volt akkor)Angliába költöztünk..Semmi engedélyt,és semmiféle papírt nem kellett a volt férjemnek aláírnia.Egyszerűen csak kimentünk..(hozzáteszem,hogy mai napig barátság van köztünk,hisz elváltunk az igaz,de nem haraggal.A volt férjemnek amúgy sem lett volna kifogása)A megjegyzésemet csak azért írtam le,hogy már az elején megcáfoljam az apa engedélyét.Mivel elvileg nincsenek határok így unión belül lehet mozogni...(persze ha Amerikába vagy Afrikába menne ott már más a helyzet)De ilyen esetben jogos lenne az apa részéről a felháborodás?Mi van ha az anya a szokásos szöveggel jönne újra? Amíg nem fizetsz addig ott boldogulok ahol tudok...

De mint írtam a három kérdésem esete csak egy gondolat.

MI LENNE HA??

Kérem,hogy azok akik provokálni vagy piszkálódni akarnak ne fecséreljék az energiájukat..

Mindhárom kis történet csak egy gondolat,vagyis inkább az itt olvasott sok száz kérdésekből kiemelt részek...

Mindenki válaszát előre is köszönöm..

38/N

2010. márc. 17. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Ééééééééédes istenem...Ezt képtelenség végig olvasni. Bocsi:D
2010. márc. 17. 12:41
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
Ne haragudj,képtelen vagyok ezt felfogni!Inkább este vissza jövök ide!
2010. márc. 17. 12:49
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
Az apa ilyenkor jogtalanul háborog.Neki továbbra is támogatni kéne a családját,a gyerek érdekeit nézni.Ha az apa így tenne,akkor a nőnek nem kellene messzire menni,hogy megélhessen,hogy a gyereknek mindent meg tudjon teremteni.Néha gusztustalan amit az apák csinálnak,harcolnak a nővel"majd ők megmutatják","már csak azért is","kitolok én veled".És ez már sajnos nem a gyerekről a gyerek érdekeiről szól,hanem az apa harcáról.Szóval,ha az apa együttműködik és tényleg szereti a gyermekét és nem csak egy tárgynak nézi,akkor ilyenre nem kerül sor.Az anyának nem kell a világ végére menni,hogy eltarthassa magukat,az apa pedig láthatná a gyermeket,amikor csak akarja.
2010. márc. 17. 12:49
 4/16 A kérdező kommentje:

Kiemelném az egyik mondatomat!

"Kérem,hogy azok akik provokálni vagy piszkálódni akarnak ne fecséreljék az energiájukat.. "

2010. márc. 17. 13:05
 5/16 anonim ***** válasza:
51%
A kérdés: van apának pénze, hogy kifizesse anyát? Nem TUD, vagy nem akar fizetni? Nagy különbség, mert ha nem tud, akkor az a nő részéről zsarolás! Az meg a gyerekkel kiszúrás,( ha tud fizetni, ha nem)hogy nem találkozhat az apjával. Amúgy meg sztem nem kitalált történet, ilyeneket miért találna ki bárki is magától? Minek gondolkozik vki felesleges problémákon, ha ő maga nem érintett?
2010. márc. 17. 13:06
 6/16 A kérdező kommentje:

ma 13:06

Amit én leírtam az egy gondolat,de nem kitalált történet..Itt olvasgatva kaptam el pár kérdést..Volt aki a külföldi esetben kért itt segítséget.Volt aki a válóper után fennálló vagyonelosztásban kért segítséget..Volt aki csak azt kérdezte,hogy mi van ha az anya máshogy boldogul...

Írtam,hogy tegyük fel egy kirendelt értékbecslő mondta az összeget,vagyis van ház vagy valami olyan vagyon amiből lehetne rendezni az anyának a jogos részét..De mondjuk nem adja el a házat(húzza az időt) vagy nem adja el a luxus autót..szóval mondjuk van miből fizetnie,de nem akar...

Ez azért jutott eszembe,mert volt egy válasz valakitől,hogy bizony van aki 10 évig is pereskedik a vagyon miatt..(nemrég a TV-ben is volt hasonló helyzet)

2010. márc. 17. 13:15
 7/16 A kérdező kommentje:

ma 13:06

még egy megjegyzés..

Én hál istenek nem vagyok benne érdekelt,hisz írtam már régen elváltam,és mai napig barátságban vagyok a fiam apjával..Azóta már újra férjhez is mentem..csak azért tettem fel a kérdést,mert kíváncsi voltam,hogy ha bele gondolunk akkor ilyen esetben mindig rosszul jár az anya..nem tud érvényesülni,haladni mert az apa nem akar(bár tudna) fizetni...Szinte minden harmadik embernek az a problémája,hogy kapja meg azt ami járna neki..Akár közös vagyon része,akár gyerektartás...

2010. márc. 17. 13:19
 8/16 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező!

Aki tanult némi kommunikációt,az már ráállt arra,hogy ha meghallgatja(itt elolvassa) a másik felet,akkor a válaszában én-képeket közvetít(én szerintem,úgy gondolom,én ezt tenném)

Ez nem baj,sőt jó,mert tudod ilyenkor hogy egy szubjektív vélemény következhet,amit elfogadsz,vagy sem.

Jók lehetnek ezek a válaszok is,hisz nagy részük tapasztalaton alapszik(vagy azon kellene),tehát azt megtudhatod,hogy lehetőség van rá.

Vagyonmegosztásnál elvileg a bíróság időhöz kötheti a vagyonmegosztást,gyakorlatban nehéz megvalósítani.Az anya költözzön vissza eladásig a házba,vagy ha tudja bizonyítani(néha sikerül),hogy nem saját jószántából hagyta el a házat,használati díjat kérjen.

Magyarország területén belül gyakorlatilag bárhova költözhet,elméletileg kellene az apa beleegyezése.

Külföldre elméletileg az apa engedélye nélkül hosszabb időre nem viheti a gyerekeket(bár ha apa nem engedi lehet kérni a gyámügytől engedélyt)

Gyakorlatilag a legtöbb gyerek mindenféle papír nélkül van kint.

Ez annyira összetett dolog,és annyi minden befolyásolja(apa tényleg szivatja,vagy sem,tényleg küzdeni fog a gyerekekért,vagy csak tessék-lássék,vagy egyáltalán nem stb.),hogy mindenképpen ügyvéddel kellene megbeszélni.

Konkrét válaszokat itt nem fogsz kapni.

2010. márc. 17. 13:43
 9/16 A kérdező kommentje:

ma 13:43

Köszönöm a válaszodat..A te szemszögedből is elgondolkodtató a dolog..

Igen abban igazat adok neked,hogy a válaszok többsége vagy tapasztalatból eredő válaszok lesznek vagy ahogy írtam."úgy hallottam,én így gondolom.." válaszok lesznek..

Bár más kérdésekben sokszor ezek a válaszok hasznosabbak mint az,ha valaki a törvénykönyvnek egy oldalát linkelné be.

Igazából az ilyen "harcoknál" az lep meg engem a legjobban,hogy itt már nem a gyermek jövőjéről van szó...itt két felnőtt ember egymás bántásáról szólhatnak a történetek..Vagy csak én gondolom rosszul?

2010. márc. 17. 14:00
 10/16 anonim ***** válasza:

Csak egy dolgon akadt meg a szemem, a külföldön.

Tévedésben vagy. A volt férjed lehet, hogy jófej volt és nem tiltakozott az angliai költözésetek ellen, de jogilag megtehette volna. A Hágai-egyezmény pont ezt szabályozza, vagyis a láthatási joggal rendelkező szülő engedélye nélkül nem lehet a gyereket külföldre költözteni. Még ha meg is engedi, a távolság miatt a láthatáskor felmerülő többletköltséget a gondozó szülőnek kell állnia.

Örülhetsz, ritka az ilyen ex.

Amúgy szívből örülök, hogy ilyet is lehet olvasni! :)

2010. márc. 26. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!