Mi történt, hogy manapság annyi gyerek születik házasságon kívül, vagy legalábbis csak miatta házasodnak össze?
Ha a gyerek miatt összeházasodnak, akkor előtte miért nem lehetett? Nem mertek? Akkor az ilyen házasság nem stabil, mert csupán a gyerekre épül, nem?
S akik össze sem házasodnak? Vajon miért vetik el a normál családmodellt ennyien napjainkban?
Bocsi a kérdésért, csak felmerült bennem, amikor már szinte egyéb házasságkötést se látok, csak javarészt terhes vagy már anyuka menyasszonyokat. Normál, gyermektelen lányokat alig.
Én még a hagyományos családmodell és sorrend híve vagyok: házasság-gyerek, és nem fordítva, ezért nem értem, mi ebben a jó.
Mi a véleményetek?
26/N
Nem vagyunk házasok, és a második babánkat várjuk. Nem értem miért lenne baj. Hat éve élünk együtt, kapcsolatunk töretlen, egyikünk sem vallásos, és nem tartjuk létfontosságúnak a házasság intézményét.
Így is boldogok vagyunk, a gyerek sem kérte (még) a házassági anyakönyvi kivonatunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!