Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történt, hogy manapság...

Mi történt, hogy manapság annyi gyerek születik házasságon kívül, vagy legalábbis csak miatta házasodnak össze?

Figyelt kérdés

Ha a gyerek miatt összeházasodnak, akkor előtte miért nem lehetett? Nem mertek? Akkor az ilyen házasság nem stabil, mert csupán a gyerekre épül, nem?

S akik össze sem házasodnak? Vajon miért vetik el a normál családmodellt ennyien napjainkban?

Bocsi a kérdésért, csak felmerült bennem, amikor már szinte egyéb házasságkötést se látok, csak javarészt terhes vagy már anyuka menyasszonyokat. Normál, gyermektelen lányokat alig.

Én még a hagyományos családmodell és sorrend híve vagyok: házasság-gyerek, és nem fordítva, ezért nem értem, mi ebben a jó.

Mi a véleményetek?

26/N

2011. aug. 29. 23:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagyunk házasok, és a második babánkat várjuk. Nem értem miért lenne baj. Hat éve élünk együtt, kapcsolatunk töretlen, egyikünk sem vallásos, és nem tartjuk létfontosságúnak a házasság intézményét.

Így is boldogok vagyunk, a gyerek sem kérte (még) a házassági anyakönyvi kivonatunkat.

2011. aug. 30. 12:39
 12/12 anonim ***** válasza:
Off: Szerintem nem az volt a kérdés, hogy aki nem híve a házasságnak, miért nem házasodik (gyerekkel vagy anélkül), hanem, hogy miért a gyerek miatt házasodik valaki (ha egyébként is házasodna, miért nem elôtte, ha meg nem akart, miért kell egyáltalán)...
2011. aug. 30. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!