Ez elfog valamikor múlni?
Egyetemi éveim kezdem Budapesten, lakhelyemtől 300km-re.
Mindig ez volt az álmom, h felkerüljek a "nagy' Budapestre. Itt vagyok, de iszonyatos honvágyam vagy!!! Úgy érzem sose múlik el. Felnőtt ember vagyok, ezt mondogatom magamnak és nem lehet így összeroppanni.
Lehet rossz döntés volt ez a költözés? Ha megfutamodom az mégrosszabb döntés lenne szerintem.
Az elköltözés nem számít megfutamodásnak. Élj ott ahol jólesik, ahol jól érzed magad ! :)
Ha nincs lehetőség ott lakni ahol szeretnél, akkor szerintem az is segít ha néha-néha ott töltesz 1-1 hétvégét stb.:)
Először vagy igazán távol otthonról?
Nem írtad, mennyi ideje vagy egyedül, de kitartás, elmúlik.Jönnek az új élmények, barátok.Ne futamodj meg, nagyon rossz döntés lenne.
Hova költöztél? Albérlet? Kollégium?
Gondolom, nem vagy ott túl régóta, hiszen el sem kezdődött még a félév. Ne izgulj, az első napokban/hetekben mindenki nagyon magányos.
Az órák majd elterelik a figyelmedet, és biztosan találsz barátokat is hamarosan. Most még ne menj sehova. Majd ha 2-3 hónap után is ilyen rossz lesz, akkor esetleg gondolkodhatsz azon, hogy jó lenne hazaköltözni.
Én két éve kerültem el otthonról az egyetem miatt, kollégiumba. Így nézett ki az első félévem:
Szeptember eleje:
"Nyomasztó, félelmetes a kolesz, koszos a szoba, büdösek a WC-k, a szobatársaim hülye p*csák, sírni tudnék.".
.....
Szeptember közepe:
"Az órák egész érdekesek, a koleszt továbbra sem mondanám lakhatónak. A szobatársak elviselhetők, de jobb, ha egyedül vagyok."
....
Október-November:
"Egész jól kijövök a szobatársakkal és csoporttársakkal, együtt járunk órákra, megszoktam a koleszt."
....
Decembertől vigyorogva megyek el hazulról minden alkalommal.
Kívánom, hogy veled is hasonlóképpen történjen. Az emberek nagytöbbsége ilyeneket mond az első egyetemi évéről, azt hiszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!