Túl hamar beszél a szám. Javulni akarok, de hogyan? Megsértem a körülöttem levőket.
Minap döbbentem rá, hogy néha nagyon bunkón válaszolok az embereknek ok nélkül, és nagyon, de nagyon kritikus vagyok. Ha elmegyünk valahova minden második mondatom úgy kezdődik, hogy "nézd azt az embert: milyen kövér/milyen ízléstelenül öltözködik/milyen bénán jár" stb. Utána mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy miért vagyok ilyen ítélkező, én sem vagyok jobb azoknál. És így még a párom szemében is egy nagy kritizálónak tűnhetek, aki mindig negatívat mond másokról. És igaza lehet.
Az előbb oltottam le édesapámat, holott ő kedvesen kérdezte, hogy felhívom-e holnap, ha kijöttem a vizsgáról, hogy mondjam el hogy sikerült. Erre én rávágtam csöppet sem szépen, hogy "Tudod jól nem tudok hívni, az egyenlegem 0, és különben is, nem tudom meg holnap az eredményeket"... Utána olyan rossznak éreztem magam, hogy ő csak érdeklődött, ráadásul tényleg kedvesen mondta, és én ilyen csúnyán válaszoltam neki.
A múltkor találtam egy "receptet" a kapcsolatokhoz és nagyon megtetszett. Napokra lebontva adott tennivalót, így például az első nap feladata az volt, hogy ne mondjunk negatívat a párunknak, a másodiké az, hogy most az előzőt folytatva mondjunk valami pozitívat stb. Ilyen napirend volt. Azt sikerült követni és valóban javult ezalatt a kapcsolatunk. Ilyesmit keresnék erre a fent említett két problémára is, ami tulajdonképpen egyként is megfogalmazható: gond van azzal, hogy meggondolatlanul mondok ki dolgokat...
Tudtok ilyen receptet? Hogy kezdjem el? Tényleg akarok változtatni!
ez tanulságos tényleg :)
Én is ilyen vagyok,de csak a szüleimmel. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!