Önző vagyok, ha megünneplem a saját szülinapom?
Mi van a pároddal? Ő hol van ilyenkor?
Nem gondolom, hogy önző lennél. Minden anyukának szüksége van olykor egy kis fáradtgőz kiengedésre.
Lehet nagyanyó nem akadt volna ki, ha a gyereked apja vigyáz a saját csemetéjére, hiszen te a barátnőiddel mész...
Mi így szoktuk a baratnőmmel. Apjuk otthon, mi meg elmegyünk rázni magunkat. Félévente egyszer talán.
Abszolút nem önzőség! Azért, mert egyszer-kétszer elmész valahová, hogy lennél rossz anya?! Ekkora butaságot a nagyik részéről, már ne haragudj. Tudom, hogy milyen helyzetben vagy, mert ez én férjem is épp távol van, szóval nem úgy megy a dolog, mint ahol két szülő valamennyire tudja egymást váltani. Ne törődj ilyen véleményekkel, nem jogos a felháborodásuk.
Én is boldog szülinapot kívánok!
Isten éltessen! És nem vagy önző. A nagyszüleid más időben voltak szülők, akkor másképp működtek a családok is, ők még mindig azt tartják normálisnak, és ebbe a korba bele se tudják képzelni magukat szülőkként. Ne hagyd, hogy elrontsák a kedved, attól még nem vagy rossz anya, de próbáld megérteni őket, hogy egy másik világban éltek, és már idősek, nehezen változnak még a nézeteikben is.
Az én nagymamám pl. egész életében kántorizált, nem volt másféle munkahelye, fizetést persze kapott (na, az más tészta, hogy "Dögöljmegpusztán" távol az ellenőrzéstől megtehették, hogy nem jelentették be, és úszott a nyugdíj), be tudta osztani az idejét, viszont csak nagyapám dolgozott a maiakhoz hasonló munkahelyen, és mamám el se tudja képzelni, hogy milyen dolgozni, és miért nem tudunk "szálloda-szolgálatot" biztosítani, ha éppen munkaidőnkben jön valaki hozzánk. Szóval ilyenkor mindig vita van, hiába mondjuk neki, duzzogunk egy kicsit, de aztán elkönyveljük, hogy ez van, ő már nem tud változni.
Ne viccelj, ennyi jár neked! Miért lennél önző? A kislányod már nem olyan kicsi, hogy állandóan rád legyen szüksége (gondolom, a szüleid pedig még örülnek is neki, hogy 'babázhatnak').
Egyébként még fiatal vagy, igenis szükséged van szórakozásra. Édesanya vagy, ez a legfontosabb dolog az életedben, de ez nem jelenti azt, hogy minden másról le kellene mondanod. Más lenne a helyzet, ha kéthetente diszkóba járnál, de szerintem nálad nem ez a helyzet.
Egy 34 éves anyuka
Hééé! Az önzőség nem itt kezdődik! A nagyszüleid még más világban nőttek fel, ők mással vezették le a stresszt!
Ha a szüleidnek nem okoz gondot miért ne mennél? Egyszer 23 éves az ember lánya! :):):)
Nagyon boldog születésnapot és jó bulizást! :):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!