Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj, ha a családunk gazdag?

Baj, ha a családunk gazdag?

Figyelt kérdés

Apukámnak elég jó munkahelye van, és a stílusa is olyan, hogy könnyen bevágódik az embereknél. szóval elég sokat keres.

Valamelyik nap hazahoztam az új barátomat. Elképedt, hogy "milyen házunk van". Meg hogy szerinte ez eléggé felvágás.. (ők amúgy elég szegények, de engem nem érdekel) Különben semmi felvágás nincs a házunkban, normális kertes ház...

A szomszédok is egy csomót pletykálnak rólunk, meg hogy biztos valami drogkereskedő az apukám, ezért van sok pénzünk.. -.-''

Miért viselkednek így felnőtt emberek??

16/L

2011. aug. 28. 16:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egyszer azt mondták, hogy titkos milliomosok. Sőt amikor kezdett jobban menni nekünk, szabályosan pár barátunk megsértődött ránk. Nem gáz ha gazdagok vagytok, örülj neki, ne foglalkozz mással, irigyek.Én soha nem irigykedtem a nálunk gazdagabbakra. Nem értem ezeket az embereket, ha normálisan élnek is rájuk fogják, hogy felvágósak.
2011. aug. 28. 17:02
 12/30 A kérdező kommentje:

Mi is szoktunk segíteni a szegényebbeken, főleg itt a környéken.

De hát a negatív pletyka gyorsabban terjed..

2011. aug. 28. 17:03
 13/30 anonim ***** válasza:
82%

Látod ez itt a gáz,hogy nekik csak az jut,bezzeg nekem a legdrágább.

Nem lenne az ilyet szabad kiemelni,főleg mások előtt.

14/30 anonim ***** válasza:
71%
Irigyelni irigyellek,én sajnos rossz körülmények közt élek, anyagilag és a családra is értve. de persze örülök is neki, hogy nem naponta jársz shoppingolni + nem vágsz fel dolgokkal, most meglepődtem rajtad. :) De ne érdekeljen mások véleménye, maximum a barátodon segíts egy kis karnyújtásnyit,hisz tisztán tudom ő mit érez, de tényleg "bunkóság" volt az a megjegyzés tőle.
 15/30 A kérdező kommentje:
Soha az életbe nem emeltem ki semmit.
 16/30 anonim válasza:
82%
Nyilván nem mindegy, h a szomszédaidhoz/ismerősökhöz képest mekkora a szinvonal különbség. Lehet, h ami neked átlagos (és tényleg az)másoknak luxus. Mondjuk mások "csak" turiból öltözködnek, és a szomszédoknak is rosszabbúl megy.
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem baj, ha a családotok gazdag, sőt sok előnye is van. Viszont nem kell felélni apukád összes keresetét, mert nem biztos, hogy mindig ilyen jó állása lesz és ha ezt elveszíti, akkor talán a házat is elvesztitek.

Sok ember nem tudja túltenni magát, ha a párja sokkal gazdagabb vagy szegényebb. Ahogy a közmondás tükrözi, nálunk suba a subához, guba a gubához társul, azaz általában hasonló anyagi helyzetű és családi hátterű emberekből lesz egy pár.

Én úgy gondolom, hogy ha ez a fiú már első percben ilyen udvariatlan és előítéletes volt veled és a családoddal, később sem lesz jobb a helyzet, ezért talán jobban tennéd ha a te "köreidből" választanál párt magadnak.

2011. aug. 28. 17:04
 18/30 A kérdező kommentje:

Mi se voltunk ám mindig gazdagok..

Kb 10 éves koromig szakadt ruhákba kellett járnom, mert nem volt pénz rá. Szóval azért látom, hogy mi az átlagos és mi a több.

2011. aug. 28. 17:04
 19/30 A kérdező kommentje:
Apa a fizetése 60%-át leköti a bankban.
2011. aug. 28. 17:05
 20/30 anonim ***** válasza:
75%

Ha apad konnyen bevagodik az embereknel, akkor miert pletykalnak ra? Ilyen emberekre nem szoktak.

De jo, itt nem aszerint biraljak a vagyont, hogy ki mit eszik. Sot, egyaltalan nem biraljak a vagyont, esetleg a bevandoroltak.

2011. aug. 28. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!