Jogos-e a férjem követelése?
3éve vagyunk házasok.nekem van egy családi házam neki nincs semmije.Rá akartam íratni az 1/3-át, de neki a fele kell.Nem tudunk megegyezni.
Nekem 2,neki 1 gyermeke van.Külföldön dolgozik,közben felújítottuk kívülről a házat.Én így tartom tisztességesnek, hogy majdan a gyerekek egyformán örököljenek.
Akkor hol van itt a házasság etikája? Itthon én csinálok mindent úgy házon belül mint kívül. Az én munkám nem ér semmit? Én ugyanúgy szépítem az otthonunkat a két kezemmel. Ezért a házért én keményen megdolgoztam. Közel 2milliót költöttünk rá most. Így a mostani értéke kb.12millió.
Én vettem 4 éve 8.250.000ft-ért és ráköltöttem még 4milliót.
Te vasaroltad, s vettel fel kolcsont, de azt mibol fizeted most?
Ebbe beleszolni nem lehet, ezt Neked kell erezni, tudni, hogy a parod miert ragaszkodik most ehhez, hiszen ezzel, amit itt leirtal a parod tisztaban van!
Figyelj nagyon az erzelmekre, a belso hangra! Megteremtetted az otthonodat sajat erodbol, ebbe koltozott be a parod, s ezt igy elfogadta, akkor most ezen miert kellene valtoztatni?
Szerintem nem jogos, a helyedben adnék neki ultimátumot, hogy vagy elég a harmada vagy semmi.
Kedves előző, nem mindenki vesz fel hitelt. Én pl ha éhenhalnék akkor sem vennék fel.
Én semennyit sem iratnék rá, a felújítást meg lakbérnek tekinteném. Ez én vagyok.
Te meg ha mindenképpen el akarod játszani a házadat, akkor hivass egy értékbecslőt, majd a kapott összegből vond ki a pasi által beleadott pénzt (felújítás), és ahány százaléka az a ház mostani értékének, annyi százalékot irass rá. Ami nem több, mint 50% ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!