Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen rengeteg szülő?...

Miért ilyen rengeteg szülő? Miért hiszik magukról hogy jó szülők?

Figyelt kérdés

Nem értem a mai szülők egy részét.

Mondogatják hogy ők mennyire szeretik a saját gyereküket, de már nem egyszer fordult elő hogy valami semmiségért kidobták a gyereket otthonról (értsd 18 évesen).

Az anya jól elbeszélget a barátnőjével, miközben a mellette lévő babakocsiban meg már vagy fél órája sír a gyerek, már rá is szóltak néhányat (az anyára) hogy nyugtassa le, csitítsa el, de természetesen még az anyja van felháborodva hogy mit képzelnek az emberek reggel 6 órakor hogy szólni merészelnek neki a gyerek miatt.

Aztán vannak olyan szülők akik sose a gyerek pártját fogják. Ha rossz a gyerek azt még megértem, de amikor egy tanár pl szivatja a gyereket akkor is biztos a gyerekben van a hiba. Ha a gyereket bántják az iskolában? Szülő szerint szóljon vissza. Ha visszaszól? Mit képzel magáról micsoda neveletlen.

Ahogy már az elején is leírtam, rengetegen mondják hogy őőőőkk mindíííííííg kitartanak a gyerekük mellett, mikor nem 1 olyan esetről tudok hogy valami semmiségért (gyerek jó tanuló, egyetemen 5-ös, és homoszexuális) megtiltották neki hogy hazajöjjön, kitagadták. Amikor meg az olyan embereknek az anyja, mint pl a gyilkosok-é vagy börtöntöltelékek-é mindent megtesz a fiáért akkor meg leesik az álluk hogy ilyet hogy lehet csinálni.

(Most ne bonyolódjunk bele a homoszexuális témába, szerintem nem nagy dolog)Ilyen semmiségért kidobták szegény gyereket, és akkor még van képe sok szülőnek saját magukat fényezni hogy ők a legjobbak, holott ez messze nem igaz, sőt.

Volt olyan eset (és igen, tényleg megtörtént) hogy egy 17 éves lányt megerőszakoltak (tőlünk nem messze, értsd : nem messze lévő városba) teherbe esett, az anyja elvitte abortuszra és ahelyett hogy lelkileg támogatta volna, abortusz után kipaterolta otthonról a nagyszülőkhöz. Most az ilyen mit képzel? Tényleg azt hiszi hogy szegény lány a hibás azért mert megerőszakolták?

Mit gondoltok?

Nekem kezd elegem lenni az ilyen öntelt, saját magukat fényező, unintelligens emberekből, akik csak mondják hogy ők így meg úgy kitartanak a saját gyerekeik mellett holott ez egyáltalán nem igaz?

Miért ilyenek?

Vannak hasonló történetetek vagy gondolataitok?:\

2011. aug. 26. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Aki kidobja a gyerekét és nincs nyomós oka rá, kábítószer, megüti őket stb., az nem jó szülő. Te csupa negatív példát sorolsz, de sokszor a szülő, ha valami rosszat is tesz, lehet úgy gondolja, hogy a gyerekének tesz jót.Nem könnyű jó szülőnek lenni, mindenki csak bízik benne, hogy az lesz, de száz családban, száznál köthetnél bele valamibe, mert nincs tökéletes szülő. Ha egyszer szülsz meglátod, hogy nem egyszerű semmi.
2011. aug. 26. 19:43
 12/14 A kérdező kommentje:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:43

Néhány dolgot emeltem ki az igaz. De ha én egyszer szülő leszek, támogatom a gyerekemet, és nem dobom ki az utcára csak azért mert pl homoszexuális (a példából kiindulva), vagy azért mert megerőszakoltál.

Amit te leírtál az igaz, hogy sokan próbálnak jó szülők lenni, akikről én beszélek azok nem próbálnak hanem szentül hiszik hogy jó szülők. Van egy kis különbség:) Mindazonáltal ha hiszed ha nem, de én szülőként szembeköpném magam, ha a gyerekemet kiraknál az utcára hogy élje az életét és azt sem tudom hogy hol van éjszaka hol alszik vagy él-e még.

Az ilyen NEM szülő. De még csak embernek sem nevezném.

2011. aug. 26. 20:03
 13/14 A kérdező kommentje:

*megerőszakoltáK

Bocsi, ezt alaposan elírtam :D

2011. aug. 26. 20:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is azt írtam, hogy ezek nem jó szülők, de szerintem nem is mernének ilyet hangoztatni.De a csecsemős dolog azért sarkítás, sajnos én állandóan felkaptam, és a gyerekem nem is volt rest, hozzá is szokott, elég kis hiszti lett.
2011. aug. 26. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!