Szoktal segiteni masoknak? Penz, vagy viszonzas nelkul, onzetlenul?
Nem. Elvből.
Amikor apu meghalt, anyut apu összes barátja (házaspárok) elhagyta.
Amikor az én férjem meghalt, a férjem barátai és házastársaik 3 hónap után lekoptak, nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az emalre.
Amikor apu meghalt a cégtársak kijátszották a jogszabályokat, nem adták ki a vagyonunkat kb. 35 millió ft-t. Nem volt pénzünk pereskedni!
Ezek után nem segítek senkinek.
Mi szoktunk, leginkább a régi holmik elajándékozását.
Az idős szomszéd néniknek kocsijuk van, de a szatyrot szoktam segíteni hazahozni ha épp találkozunk.
A másik kettőben is segítenék, de még nem kértek fel rá :)
Anyagilag nem segítenék idegeneknek, mert nem tudhatom, hogy az illető nem magának köszönheti -e a helyzetét. Nálunk is van egy család, akinek lehetne segíteni, de ott egyik szülő sem hajlandó elmenni dolgozni, pedig felajánlottak nekik munkát. Akkor miért adjak?
A családomnak adnék gond nélkül, amíg erőmből futja.
Amikor kirakok valamit lomtalanításkor, akkor az egyben a beleegyezésem is, hogy bárki viheti, aki előbb ér oda. Ha nagyobb bútorról van szó, akkor ismerősöknek szólok, hogy kell -e nekik. Idegeneknek nem hirdetem, mert nem engedném be őket még a kertbe sem, mert hallottunk már sok ilyen sztorit. Ház elől elvihetik.
Kutyára nem vigyáznék, mert annál felelősségteljesebb vagyok, mintsem ilyet felelőtlenül elvállaljak, miközben azt se tudom, hogy eszik -e vagy isszák.
Önző ember vagyok, mert tudom, hogy a segítőkészséget kihasználják. Nekem is megvannak a magam feladatai, amiket nekem kell megoldanom, senki másnak. Ha erőfeszítésbe is kerül, de azért megoldom, és akkor más is meg tudja.
Idegeneknek nem nagyon.
Barátoknak szoktam, de az alap szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!