Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszüleim nem értik, miért...

Nagyszüleim nem értik, miért nem tudom magam eltartani egyetemi diplomával. Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
2011. aug. 25. 10:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Kérdező:-D
2011. nov. 12. 15:58
 32/38 anonim ***** válasza:
Ha jó csaj/pasi vagy, még mindig elmehetsz rúdtáncosnak:-D.
2011. nov. 12. 15:59
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Bármiféle sztereotípia, lenézés nélkül mondom – idős embernek a világra való rálátását, a tudását, a látókörének a spektrumát már nem lehet tágítani. Ez a korral jár. Én nagymamám sem hiszi el, hogy anyu azért nem ér rá vele foglalkozni, mert otthon is dolgoznia kell. (Hiszen van állása..) Sőt, apu se fogja már megszeretni a spenótot, főzhetek belőle akármilyen finomat.

Szóval szerintem ne okozz magadnak plusz terhet – add fel. A szocializmusban nőttek fel, rég túl vannak már legalább a 70-en (gondolom), csinálhatsz bármit, ez már így marad.

Gondolom, hogy fontos neked, hisz feltetted a kérdést, de sajnos ez a tapasztalatom, remélem nem laksz velük (szóval nem kell nap mint nap szembesülnöd a kérdéssel).

Ha megkérdezik, mondd az igazat.

Egy hét múlva úgyis megkérdezik majd újra.

Remélem nem érted félre – én nem osztom a "minden nyugger hülye" nézetet, hanem egyszerűen így működik az ember.

2011. nov. 14. 22:08
 34/38 A kérdező kommentje:
Minden nap szembesülök ezzel, hiszen velük együtt élek. Nem hányják perzse nap mint nap a szememre, csak véletlenül elejtett célzásokkal éreztetik: talán mégiscsak jobb lett volna ha az egyetemi évek alatt kapálni, kaszálni, háziállatokat nevelni tanultam volna meg.
2011. nov. 15. 01:14
 35/38 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy hiába magyarázod nekik, az én mamám 80 éves lesz, fogalmam sincs, hogy mennyit ér a pénz, egyszerűen nem fogja fel, hogy 200 Ft nem sok egy újságért, mert abból indul ki, hogy az ő fizetése mennyi volt anno. Ráadásul cukorbeteg, azt is kismilliószor elmagyaráztam neki, hogy micsoda, de nem érti, csak duzzog, hogy nem ehet meg semmi olyat, amit szeret. Szóval szerintem ne magyarázkodj, teljesen felesleges, csak felidegesíted magad.
2011. nov. 15. 13:00
 36/38 anonim ***** válasza:
*fogalma
2011. nov. 15. 13:02
 37/38 anonim ***** válasza:
Azokkal meg ne törődj, akik a tanári diplomád miatt piszkálnak, én is az vagyok (magyar/történelem/angol szakos), szerencsére kaptam állást is (ismerős ismerősének a segítségével, az ország másik felében. Fél állásra vagyok bejelentve úgy, hogy egészet dolgozom, de ez van).
2011. nov. 15. 13:12
 38/38 A kérdező kommentje:
Okos enged tanár szenved...
2011. nov. 16. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!