Nagyszüleim nem értik, miért nem tudom magam eltartani egyetemi diplomával. Mit mondjak nekik?
Valld be nekik, hogy büdös neked a munka. Hogy nem vagy képes egy egyszerű melót sem elvállalni, amíg keresel (és találsz) olyat, ami esetleg megfelelne az igényeidnek. Ezerszer inkább elhúznék, akár a mekibe is csicska munkába, mint azon siránkozzak, hogy nincs zsé.
Most mindjárt jönnek a diplomás munkanélküliek hápogni. Na, ne kiméljetek!
Ha nem inged, ne vedd magadra...
Kedves utolsó!
Itt nem arról volt szó, hogy akar-e a kérdező nem szakmájába vágó munkát vállalni, hanem arról, hogy a nagyszülei nem értik, hogy ha valaki diplomás miért nem él meg, mint Marci hevesen. Én legalább is így értelmeztem.
Egyébként meg annyira nem egyszerű "mekibe" vagy egyéb helyen munkát kapni, mint gondolod...
Kedves kérdező!
Ha a nagyszüleidtől független vagy, akkor próbáld elfogadni, hogy ők nem értik a mai dolgokat. Türelmesebb pillanataidban próbáld elmagyarázni, amiket előttem tanácsoltak.
Egyébként az én Papám hasonló, mindig bátorít, hogy lobogtassam a jeles diplomám, és mindenki kifekszik...szegényem, ha tudná, hogy milyen magasról tojnak rá manapság. :)
23N
És miért is nem tudod eltartani magad diplomásként?
Ez sokaknak sikerül, de miben érzed magad rosszabbnak náluk?
Akarat kérdése. Lehet jobban fizető állást keresni, lehet mellette korrepetálni, és össze lehet bútorozni barátokkal vagy a barátnővel (aki hozzájárul a költségekhez egyenlő arányban, nem eltartatja magát), és akkor megoszlanak a költségek.
De tényleg, miért nem tudod magad eltartani?
Van jövedelmed?
A nagyszüleiddel élsz?Ők tartanak el?
Ha van jövedelmed, azt kell beosztani, ami van.Lehet, h nem kerül színházra, mozira, szolira, stb, de a nincsből nem lehet a csillagokig nyújtózni.
Ha nem a nagyszüleid tartanak el, akkor sok közük nincs hozzá, nem?
Az embereknek nem azért van másodállása, mert unatkozik, és imád robotolni, hanem azért, h eltartsa magát.Egyetemi diplomával és a szakmunkás bizivel sajna ugyanez a helyzet.
amikor én mamánál éltem, minden nap lejártam a lában a munkák után (főiskolai diplomával) kerestem ismerősöket, bújtam a netet, bementem üzletekbe, már banki vezetők felkeresésén is gondolkodtam, csak aludni jártam szinte haza-mamához, legyengültem, megbetegedtem és mamám a képembe vágta, hogy nem teszek semmit, naplopó vagyok, nem igaz, hogy nem lehet munkát találni annak, aki akarja
ezután az lett a cél, hogy elköltözzem.
Igazad van, ülj otthon, írj a GYK-re kérdést, nehogy inkább állást keress, vagy utánajárj bármilyen melónak! Annyira sajnállak, h nem sikerül a levegőből egy frankó állás.Így tényleg baromi nehéz eltartani magad!
Amikor a tanárképzőre jelentkeztél, szerintem már akkor is túlkínálat volt pedagógusból.Tanárként, ma Mo-n tényleg csak az tud elhelyezkedni, aki motivált erre a pályára.De ha csak a június-július-augusztus kergetett erre a pályára, akkor kevés a segítségkérés a GYK-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!