Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3 hét az anyóssal. Túlélési...

3 hét az anyóssal. Túlélési tippek?

Figyelt kérdés

Holnap jön az anyósom, meg az apósom. Az apósom elméletileg csak egy hétig marad, de az anyós annyira szeret itt lenni, hogy 3 hetet tervez velünk. (Átlag 3 havonta idejön 3 hétre.)

Mikor együtt laktunk könnyebb volt, mert mindenki otthon volt, de most ő vendég lesz. 10-kor kel, délig reggelizik. Addig semmilyen hangos dolgot nem tudok csinálni, mert felébreszti. (Mosógép, porszívó, stb.) Reggelinél nekem kell kiszolgálni, utána győzöm magam utolérni a házimunkával, amit még ő is bojkottál, mert "jaj menjünk sétálni, főzz magunknak egy kávét, segíts használni az internetet...". Aztán a főzésbe is állandóan belekotyog, az is zavarja, hogy alaposan takarítok, mert ne fárasszam magam. (Ő nagyon rendetlen, és áll a por a lakásban.) Este 10-kor hulla vagyok, de ő 2-3-ig fent van. (Csoda, hogy délben reggelizik?)

Nyugdíjas, otthon se kutyája, se macskája, aztán idejön 3 hétre.

15-től jön anyukám. Egy évben kétszer látom egy hétre. Szeretnék vele lenni, nem igazodni anyóshoz. De anyós kitalálta, hogy itt marad, hogy együtt legyen anyuval. Állandóan velünk lóg, anyuval egy egészségeset nem tudunk beszélgetni. Külföldön élek, párom nem magyar, így ha anyós is velünk van, állandóan tolmácskodnom is kell.

Ha normális lenne, nem lenne sok a 3 hét, de így beleőszülök. Állandóan neki kell ugrálnom. Ellenkező esetben azt kapom, hogy nem szeretem őt, és hazamegy. Akkor meg a férjem szól, hogy elüldözöm az anyját...

Úristen de kusza lett. Szóval túlélési tippeket kérnék?

És tisztelettel kérem, ha valaki úgy érzi, hogy bagatell a problémám, akkor inkább ne írjon, mert attól még nem fogom magam jobban érezni, hogy más szerint semmi gond nincs. :)

Rita

2011. aug. 23. 12:26
1 2 3
 11/22 ava87 ***** válasza:
34%
58%-os, te élvezed, hogy minden kérdésnél papagájosat játszol?
2011. aug. 23. 12:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj lesz vele elbeszélgetni. Kezd mondjuk azzal egyik este, hogy "holnap korán 8-kor ki kell mosnom, és el kell kezdenem föltakarítani, mert délután sétálhatnánk a parkban..." Kíváncsi lennék, mit lépne rá. Úgyse mondhatja, hogy nemá. Aztán: "Ebédet időben megfőzöm, paprikás krumpli lesz, jó nagy adagot főzök, hogy holnap ne kelljen főzni, mert egy egy napos kirándulást akarok szervezni holnap. Megtennéd, hogy segítesz krumplit pucolni, légy szíves?" Vagy belekanyarinthatod azt is, hogy a fiának akarsz kedveskedni ezzel a kajával, mert nagyon szereti. Anyuci pici fiának bármit megtesz.

Fogd be rendesen a 3 hét alatt, és remélhetőleg legközelebb beéri pár nap látogatással:D

2011. aug. 23. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
húha! én a helyedben őszintén megmondanám, hogy amikor az anyukám külföldre utazik, hogy végre láthasson, akkor minden időnket egymásra szeretnénk szentelni. szerintem ez érthető, neki is be kell látnia ... vagy legalább a fiának, ő meg segítsen jobb belátásra bírni anyukát... 3 hét iszonyú sok, faragd le kettőre. amúgy respect, én a párórás családi vacsorát is kötelességnek érzem.
2011. aug. 23. 12:43
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Még néhány ötlet:

Délben reggelizik: teríts meg ebédre magatoknak, csináljon, amit akar.

Jaj, menjünk sétálni: menjenek, csókolom, én nem érek rá.

Főzz magunknak egy kávét: Ezt én szoktam, előre lefőzök egy csomót, hogy mindig legyen.

Segíts használni az internetet: Segítsen már nekem kitakarítani/megfőzni/könyvelni/betont keverni és akkor utána segítek. Remélhetőleg nem segít.

A főzésbe is állandóan belekotyog: mondom, kezébe nyomni a zöldbabot, ha annyira jól tudja.

Az is zavarja, hogy alaposan takarítok, mert ne fárasszam magam. (Ő nagyon rendetlen, és áll a por a lakásban.): "Jaj, ha nálunk olyan por lenne, bele is őrülnék, meg nem értem, hogy lehet embernek piszokban, koszban élni", közben takarítasz tovább.

Este 10-kor hulla vagyok, de ő 2-3-ig fent van: Csináljon, amit akar, te hagyd ott, és feküdj le, amikor akarsz.

Egyébként az enyém is ilyen (még rosszabb...), de már nem őrjít meg. Hosszabb távon én sem bírnám. Kerülni kell, amennyire lehet, és ha össze is vagy zárva vele, agyban, érzelmileg elhatárolódni, mert nem éri meg foglalkozni vele. Az időbeosztásodba meg soha senki nem szólhat bele, ez alap.

A lényeg, hogy próbáld elérni, hogy csak nevess rajta, és meglásd, hogy milyen gyerekes és ciki a viselkedése. Mert az. Aztán menj és tedd a dolgod, és érezd jól magad anyukáddal.

2011. aug. 23. 12:46
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ő a vendég, neki kell alkalmazkodnia hozzátok. Nehogy már a befőtt tegye el a nagyit!
2011. aug. 23. 12:55
 16/22 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok, köszi mindenkinek.

A hsz-ból észrevettem, hogy pár dolgot nem írtam le.

- A párom reggel 7-kor megy dolgozni, este 8-kor jön haza. (Én háztartásbeli vagyok)

- Beszéltem már vele, de ő nem érti mi a probléma, totál nem érzi át.

- Nem úgy van, hogy én fogom magam és lefekszek, mert ha este 10-kor eszébe jut, hogy teázna (és minden nap eszébe jut...), akkor nekem teaát kell főznöm.

- Ha az anyósra rábízok valamit, vagy csak elmosogat egy tányért, akkor már megkapom, hogy nem vagyok elég körültekintő

- Hogy ismertessem össze másokkal? Na ezt skubizzátok skacok: minden szomszédot ismer, de még az utcából is van egy halom barátnője, akik mind háztartásbelik, és rendszerint meghívja hozzánk teára. Engem meg nem kérdez, csak hirtelen beállít 5 tyúk, engem meg megkérnek, hogy főzzek teát.

- Ha megmondanám, hogy kettesben akarok lenni anyuval, akkor az lenne, hogy kiközösítjük.

Szóval a párom totál nem érti, hogy mi olyan nehéz abban, hogy itt van az anyja, és hogy min stresszelek. Ha ezeket a dolgokat elmondom neki, akkor azt mondja túl parás vagyok.

Jaaa, és már közölte, hogy november első felében is itt kíván lenni. Én komolyan mondom... íratok fel magamnak valami lesz*rom tablettát. (De az is lehet, hogy nem én veszem be, hanem az ő teájába keverem...)

2011. aug. 23. 13:24
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Akkor nincs mese, ha ismeri a szomszédokat, át kell küldeni cselesen. Megkéred,hogy vigyen át valamit nekik, és ha szerencséd van, ott ragad beszélgetni. Vagy meg kell kérni egy normálisabb utcabelit, hogy vigye el magával valahova.
2011. aug. 23. 13:53
 18/22 anonim ***** válasza:
Akkor nincs mese, ha ismeri a szomszédokat, át kell küldeni cselesen. Megkéred,hogy vigyen át valamit nekik, és ha szerencséd van, ott ragad beszélgetni. Vagy meg kell kérni egy normálisabb utcabelit, hogy vigye el magával valahova.
2011. aug. 23. 14:08
 19/22 anonim ***** válasza:

Azért ez nem így van-..Pár nap még ok...De 3 hetekre.....

A férjeddel én igen komolyan elbeszélgetnék..

Nálunk 3 napot voltak itt nekem az elég volt.Nincs velük semmi bajom.De neki is van hol laknia,nem is olyan messze,és van a mi házunk életünk.

Szerencse a férjem más .Nagyon szereti az anyját,de engem is számításba vesz!!!

Anyósoddal meg beszélj nyugodtan egy teázás közben.Mondd el mi a problémád.Ha erre ö megsértödik nem baj.Menjen csak el,elgondolkozik majd otthon.Meg kell mondani menjen 1-2 napra és kész.Vagy menjen oda reggelés este szépen haza.Nincs ebben semmi gond.

Annak idején én anyósommal nagyon összevesztem.Megmondtam akkor minden gondomat.Igaz annyira feliddegesített,elövette a szüleimet,stb...Ùgy az asztalra csaptam majdnem ráborítottam.Rendesen megijedt. :)

Ès láss csodát mára minden más.....Igaz azóta eltelt pár év és unokák is vannak.DE,jól kijövünk,nincs vita,ha valami olyan van szépen nyugodtan megmondom neki,meg ö is nekem.....Szóval minden pozitívan alakult.

Hát ennyi dióhéjban.

2011. aug. 23. 18:14
 20/22 A kérdező kommentje:

Jelentem negyed órája mentek el... :D

November jönnek megint... :(

2011. szept. 6. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!